mikopiko 11.03.2007 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Właśnie przedwczoraj zdjeli mi humus, co zbiegło się akurat z otrzymaniem pozwolenia na budowę. Wczoraj geodeta wyznaczył mi dom i neidługo ruszamy Pytanie do WAs jakie aktualne sa ceny za wyznaczenie i inwentaryzacje bo wydaje mi się że strasznie mnie skaleczył (500 zł) za wyznaczenie. My zapłaciliśmy100 zł za pkt (400 za 4 podstawowe pkt) + 50 zł za każdy następny . Mamy dom w kszt lit. L więc jest 6 pkt =500zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacakam 11.03.2007 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 mam wylane ławy co za radość http://img104.imageshack.us/img104/3092/0001539lq6.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
12marek 11.03.2007 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 No to gratuluję "sąsiedzie" P.S. Jeszcze miesiąc i ja też.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacakam 11.03.2007 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Witam 12marek nie odzywasz się myślałem, że budujesz własnoręcznie tę drogę do siebie. Jak tam walka z urzędnikami ?? Jakies efekty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
12marek 11.03.2007 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 napiszę maila wieczoremPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 11.03.2007 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 mam wylane ławy co za radość http://img104.imageshack.us/img104/3092/0001539lq6.jpg Prawda? też tak miałam!! Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 12.03.2007 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Mamy dom w kszt lit. L więc jest 6 pkt =500zł O, raju! Mam dom w kształcie litery H z jednym ryzalitem. Liczę, liczę i za każdym razem wychodzi 16 punktów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patrycjuszm 12.03.2007 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Witam !!! Dołączam do waszego grona. Planujemy z żoną zacząć we wrześniu tego roku. Teraz jesteśmy na etapie adaptacji projektu. Budujemy sie na obrzeżach Lublina. Mam pytanie - na jaki system ogrzewania się zdecydować - gaz mam jakieś 350 m od działki i widoki na dociągnięcie go są, ale za jakiś czas czyli 2,3 lata. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alela 12.03.2007 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Wreszczie usłyszałam w urzędzie że mam pod koniec tego tygodnia dowiedzieć się o pozwolenie ! mam nadzieje ze je odbiore:)Macie może wzór umowy na budowe domu, potrzebuje pilnie, przejrzałam forum ale jakos nie moge znalesc takiej w miarę konkretnej.Będe wdzięczna.PozdrawiamAha zamówiłąm okna, cegłę kupiłam ledwo..cały tydzień za nią biegalismy bo wszędzie jakies kosmiczne terminy za m-c dwa, żelastwo tez juz mamy nawet blachę na dach oglądałam i już mam swój typ grafitowy mat , bardzo ładna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 12.03.2007 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Witam !!! Dołączam do waszego grona. Planujemy z żoną zacząć we wrześniu tego roku. Teraz jesteśmy na etapie adaptacji projektu. Budujemy sie na obrzeżach Lublina. Mam pytanie - na jaki system ogrzewania się zdecydować - gaz mam jakieś 350 m od działki i widoki na dociągnięcie go są, ale za jakiś czas czyli 2,3 lata. Pozdrawiam Witaj wśród nas! Trudno coś poradzić! To zależy kiedy chcecie się wprowadzić. My mamy gaz obok działki i będziemy nim ogrzewać ale jakie będą ceny za parę lat? Tego nie wie nikt ale najpewniej nie będzie taniał więc wymyśliliśmy , że będziemy mieli dwa piece - gazowy i tzw "śmieciowy" czyli na wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 12.03.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Mamy dom w kszt lit. L więc jest 6 pkt =500zł O, raju! Mam dom w kształcie litery H z jednym ryzalitem. Liczę, liczę i za każdym razem wychodzi 16 punktów. Co to jest ryzalit? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 12.03.2007 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 na forum częściej używa się określenia wykusz (np. to co jest w projekcie u Renki). Jak zwał tak zwał, ale wystaje, ma swoje fundamenty i geodeta nie omieszka mnie dodatkowo skasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 12.03.2007 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 alela a po ile kupowałaś cegłę i jak jest u was z jej dostępnością, bo w Lublinie sytuacja jest nieciekawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 12.03.2007 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 na forum częściej używa się określenia wykusz (np. to co jest w projekcie u Renki). Jak zwał tak zwał, ale wystaje, ma swoje fundamenty i geodeta nie omieszka mnie dodatkowo skasować. No tak myślałam, że to o wykusz chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alela 12.03.2007 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Elais - za cegłą biegalismy ponad tydzień , praktycznie codziennie cena rosła , jak zaczelismy pytać była po 3,50 zł na drugi dzień na tym samym składzie budowlanym juz po 3,65 zł! mąż nawsadzał gosciowi że idiotów z nas robi bo wczoraj pytalismy a dziś cena już urosła i nie kupiliśmy u niego:) mało tego to kazał Nam na nią czekać 4 tygodnie!!!! bo nie ma i kropka, generalnie robią ludzi w wała na każdym kroku:) w paru składach (kilkunastu na obrzeżach W-wy)mówili to samo cena rosnie z dnia na dzień , w końcu kupilismy w Markach po 3,80 zł olaliśmy tak naprawde cenę bo w tym momencie ważne było dla Nas że za tydzień cegła będzie już na Nas czekać , wolałam uniknąć sytuacji że majster przyjedzie na budowę a cegły brak! tak naprawdę był to jedyny skład budowlany gdzie załatwili Nas jak należy i widać było że zalezy im na kliencie dlatego całą resztę materiałów też będziemy brali u nich , jesteśmy umówieni z gościem że jak dostanie cynk że cena ma iśc w góre to daje nam znać i kupujemy po niższych cenach:) Pozdrawiam p.s czy Wy już wszyscy macie pozwolenia na budowe czy tylko ja jeszcze czekam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 12.03.2007 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Ale o jaką cegłę chodzi? Jak my chcieliśmy kupić maxa (nigdzie nie było) to znaleźliśmy jednego gostka na allegro który powiedział, że ma maxa za 4.50 a po 2 godzinach, że cena wzrosła do 4.60 a teraz widzę, że cegła k3 tyle kosztuje . Dzisiaj dowiedzieliśmy się,że ekipy budowlane pytają się w składach o klijentów z materiałem , bo nie mają u kogo robić(to się porobiło!!!! ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwozelka 12.03.2007 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Witam !!! Dołączam do waszego grona. Planujemy z żoną zacząć we wrześniu tego roku. Teraz jesteśmy na etapie adaptacji projektu. Budujemy sie na obrzeżach Lublina. Mam pytanie - na jaki system ogrzewania się zdecydować - gaz mam jakieś 350 m od działki i widoki na dociągnięcie go są, ale za jakiś czas czyli 2,3 lata. Pozdrawiam Witaj wśród nas! Trudno coś poradzić! To zależy kiedy chcecie się wprowadzić. My mamy gaz obok działki i będziemy nim ogrzewać ale jakie będą ceny za parę lat? Tego nie wie nikt ale najpewniej nie będzie taniał więc wymyśliliśmy , że będziemy mieli dwa piece - gazowy i tzw "śmieciowy" czyli na wszystko Jaki ten "śmieciowy" będzie i ile miejsca zajmie ,mam niewielkie pomieszczenie gospodarcze, ja bedę miała gaz a chyba nie chcę kominka z plaszczem wodnym, i zastanawiam się jeszcze czy by "cóś" nie dołożyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 12.03.2007 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Witam !!! Dołączam do waszego grona. Planujemy z żoną zacząć we wrześniu tego roku. Teraz jesteśmy na etapie adaptacji projektu. Budujemy sie na obrzeżach Lublina. Mam pytanie - na jaki system ogrzewania się zdecydować - gaz mam jakieś 350 m od działki i widoki na dociągnięcie go są, ale za jakiś czas czyli 2,3 lata. Pozdrawiam Witaj wśród nas! Trudno coś poradzić! To zależy kiedy chcecie się wprowadzić. My mamy gaz obok działki i będziemy nim ogrzewać ale jakie będą ceny za parę lat? Tego nie wie nikt ale najpewniej nie będzie taniał więc wymyśliliśmy , że będziemy mieli dwa piece - gazowy i tzw "śmieciowy" czyli na wszystko Jaki ten "śmieciowy" będzie i ile miejsca zajmie ,mam niewielkie pomieszczenie gospodarcze, ja bedę miała gaz a chyba nie chcę kominka z plaszczem wodnym, i zastanawiam się jeszcze czy by "cóś" nie dołożyć Widzieliśmy u naszego sąsiada kupił po wystawie za 800 zł , najmniejszy kocioł na drewno, koks, papier, gazety = śmieci czyly! My też mamy małą kotłownie ale mam nadzieję , że się jakoś zmieści i jeden i drugi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszekmario 12.03.2007 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 witam sledze wasze forum od dluzszego czasu poniwaz w kwietniu planuje rozpoczac budowe. Na szczescie kupilem w lutym BK 24 i 12 oraz cegle na kominy niemniej jednak nie byla to latwa sprawa. Jutro jedziemy zalatwic bloczki fundamentowe a jezeli chodzi o formalnosci to czekam na pozwoleni a teraz tzeba konczyc bo syn idzie spac ( wiecie cale 44 mkw w bloku ) mam nadzieje ze zostane przyjety do waszego grona. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwozelka 12.03.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Witam !!! Dołączam do waszego grona. Planujemy z żoną zacząć we wrześniu tego roku. Teraz jesteśmy na etapie adaptacji projektu. Budujemy sie na obrzeżach Lublina. Mam pytanie - na jaki system ogrzewania się zdecydować - gaz mam jakieś 350 m od działki i widoki na dociągnięcie go są, ale za jakiś czas czyli 2,3 lata. Pozdrawiam Witaj wśród nas! Trudno coś poradzić! To zależy kiedy chcecie się wprowadzić. My mamy gaz obok działki i będziemy nim ogrzewać ale jakie będą ceny za parę lat? Tego nie wie nikt ale najpewniej nie będzie taniał więc wymyśliliśmy , że będziemy mieli dwa piece - gazowy i tzw "śmieciowy" czyli na wszystko Jaki ten "śmieciowy" będzie i ile miejsca zajmie ,mam niewielkie pomieszczenie gospodarcze, ja bedę miała gaz a chyba nie chcę kominka z plaszczem wodnym, i zastanawiam się jeszcze czy by "cóś" nie dołożyć Widzieliśmy u naszego sąsiada kupił po wystawie za 800 zł , najmniejszy kocioł na drewno, koks, papier, gazety = śmieci czyly! My też mamy małą kotłownie ale mam nadzieję , że się jakoś zmieści i jeden i drugi! A czy aby nie bedzie problemu z podłązeniem, czy cos na ten temat wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts