Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa planująca budowę w 2007

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich.

To i ja się tu dopiszę. Co prawda z tym rozpoczęciem budowy w tym roku to jeszcze nic pewnego ale w temacie jes "Grupa PLANUJĄCA budowę w 2007" a my tak sobie właśnie planujemy.

Pozdrawiam.

P.S. Ula@ rozpoczęłaś budowę i się Iskierkowiczom nic nie pochwaliłaś, fe nieładnie :wink:

Ula- tylko spokój może nas uratować, nie nakręcaj się

dziecko najważniejsze - wylecz na spokojnie swojgo bobasa - tygodnia opóźnienia w robotach budowalanych nawet nie odczujesz - powodzenia

mariuszekmario - u mnie dach dwuspadowy z zadaszonym tarasem i garażem jednospadowym ok 240 mkw - więźba 3500-3600 zł, (15 zł/mkw), krycie blachą, folia, orynnowanie - 3000 zł - w tym właz, za wstawienie okna dachowego - 50 zł od sztuki

ms. renka penny - wielkie dzięki za światełko w tunelu

Witam wszystkich!

U nas też nerwowo :cry: ...synek chory , więc się zamartwiam ,ponieważ ciągnie się to już od miesiąca i dzisiaj znowu kaszel :cry: ... dzisiaj grodzimy działkę ,kupujemy tablicę itd ....czyli zaczęło się :D ...jedno stwierdzam: małżonek nerwowy i cały czas zrzędzi ,że wszystko na jego głowie :evil:... ach mężczyźni kto ich zrozumie :wink: pozdrawiam!

MaEmi dzieki za odp, u mnie w tych 55 zl/m2 za wiezbe licza 20zl/m2

Kumpel polecił mi fachowca który krzyknął mi za wiezbe i pokrycie mojego dachu 48 zł/m2. sprawdziłem goscia i zdecydowałem sie na niego. jestem z tej ceny niesamowicie zadowolny :D

Darkness pilnuj papierologii bo mozesz miec problemy z wyrobieniem sie do zaplanowanego lata. Z własnego doświadczenia wiem, że jak sam nie przypilnujesz to reszcie sie nie spieszy. Życzę powodzenia

ps ja bloczkow fndamentowych jesczze nie załatwiłem :(

No, może wreszcie i u mnie zacznie się coś dziać :)

Dostałam dziś telefon, że wstępna decyzja kredytowa jest pozytywna, mam nadzieję, że taka sama będzie ta ostateczna :)

Wykonawca na szczęście o mnie nie zapomniał, ma jechać oglądać teren i będziemy się umawiać na rozpoczęcie budowy :) Chociaż puki umowy z bankiem nie podpiszę to pewności ciągle nie mam...

Witam forumowiczów! To i ja sie dopisuję do grupy... obecnie jesteśmy na etapie papierologii ciągnącej się juz od września zeszłego roku, hmm... ale myślę że już bliżej niż dalej...

Na wiosnę rozpoczynamy budowę, takie przynajmniej mamy plany :)

Poniżej załaczam link naszego przyszłego domku:

http://www.dobredomy.pl/?id_project=63&infopage=4&lustro=1

Witam forumowiczów! To i ja sie dopisuję do grupy... obecnie jesteśmy na etapie papierologii ciągnącej się juz od września zeszłego roku, hmm... ale myślę że już bliżej niż dalej...

Na wiosnę rozpoczynamy budowę, takie przynajmniej mamy plany :)

Poniżej załaczam link naszego przyszłego domku:

http://www.dobredomy.pl/?id_project=63&infopage=4&lustro=1

maaaja222 piekny projekt :) W ogóle w pracowni dobre domy ładne są te domeczki. Przed zakupem działki brałam pod uwagę Andromedę z podwójnym garażem, ale niestety trzeba było pożegnać sie z marzeniami i wybrać inny projekt, bo był niezgodny z naszymi WZ :( (koniecznie musi byc dach dwuspadowy). Więc po długich debatach w domu nasz wybór padł na dom w pistacjach Archonu i przyznam sie, ze z każdą chwila coraz bardziej przekonuję sie do tego projektu, chociaz wciaż nie mogę przeboleć tej Andromedki ;)

A tak po cichu powiem, ze Virgo był jednym z naszych faworytów ;)

Jeszcze czekam na Pozwolenie wrrrrr :evil: ukatrupie ich w tej gminie kiedyś?

Mam je mieć ponoć we wtorek , oby bo jak nie będę go miła to będzie o mnie głośno w mediach , dokonam masakry w gminie hahaha:)

Dziś miała spotkanie z kierownikiem nadzoru mojej budowy tzn takie wstępne rozmowy , wywalił cenę ...3 % od wartosci postawienia domu!

Boże, czy Wy też tyle płacicie?

załamana jestem, chyba szukam kogoś innego?

Jeszcze czekam na Pozwolenie wrrrrr :evil: ukatrupie ich w tej gminie kiedyś?

Mam je mieć ponoć we wtorek , oby bo jak nie będę go miła to będzie o mnie głośno w mediach , dokonam masakry w gminie hahaha:)

Dziś miała spotkanie z kierownikiem nadzoru mojej budowy tzn takie wstępne rozmowy , wywalił cenę ...3 % od wartosci postawienia domu!

Boże, czy Wy też tyle płacicie?

załamana jestem, chyba szukam kogoś innego?

alela ja płacę kierownikowi za skomplikowany :lol: dom 1500zł + min 5 dojazdów po 100zł

alela nam kierownik budowy powiedział, ze jak dla nas i ze na miejscu (kilka domow dalej mieszka) to 2500 za wszystko, a mowi ze bierze 3000. mi nawet to 2500 wydaje sie duzo, bo za cała adaptacje zaplacilem 2850, a tu kierownikowi ktory ma podejsc kilka krokow i poprowadzic dziennik :o 2500

maaaja222 rzeczywiscie cudeńko

penny jeśli mozna spytac w jakim banku bierzesz kredycik?? moze juz wspominalas, ale niedoczytalem??