Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa planująca budowę w 2007

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

hej

ja również chcę dołączyć do waszej grupy. Tylko nie wiem czy jedynie na planowaniu w 2007 sie nie skonczy tylko.

A wiec tak projekt wybrany - iskierka, jeszcze nie kupiony bo jutro jedziemy do architekta. Zastanawialismy sie nad mad maxem ze studia atrium ale tam kotlownia mala a my chcemy weglem palic. Wiec chyba bedzie iskierka. Pisze chyba bo zobaczymy co jutro architekt powie.

Ze spraw zalatwionych to mamy nie wiele, musimy czekac 3 tygodnie na okreslenie warunkow z elektrowni no i za 3 tygodnie ma byc mapka u geodety zrobiona. Potem zawiezc to do architekta i on reszte ma sam robic. Ciekawe ile sie mu zejdzie ale mam nadzieje ze we wrzesniu juz bede miala pozwolenie na budowę bo wtedy chcemy zaczac.

Z murarzem sie widzimy jutro podobno ma termin na jesien ale nie wiem jak z ceną bedzie. Mam nadzieje ze sie dogadamy bo jak nie to ja nie wiem gdzie znajde murarzy.

W tym roku chcemy jeszcze dachem pokryc dom i nastepne roboty dopiero od przyszlego roku. Zobaczymy czy plany wyjdą.

Ula@ bo widze ze iskierke budujesz ile murarz wzial za twoj dom? Z pomocnikami swoimi? Fundamenty on robil?

Przeraza mnie jak diabli ta budowa ale najwazniejsze to zaczac. Tak bym chciala juz widziec jakies sciany.

a jak będą Wam kładli dach to dopiero będziecie piały :D :p :lol:

Piały albo płakały bo już kasy niet :cry: :lol:

Ja też mogę płakać z powodu braku kaski. Co chwile jest coś do kupienia czego nie uwzględniałem :evil:

No to będziemy razem piać lub wyć do księżyca :lol:

Ps. cegła pełna z dostawą już prawie 1 zł :o

Mamy nareszcie wyznaczony termin rozpoczęcia budowy - formalny w umowie to 1 kwietnia prima aprilis, a poza tym jak teraz zauwazyłam niedziela :lol: Na pewno zaczniemy kilka dni wcześniej :D , oby nie było poślizgu, bo też chcę zobaczyć nareszcie jak się mury pną do...., chociaż do poziomu gruntu :wink: