Jerzysio 03.10.2005 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 ...prosimy o szczegóły, co w nim takiego....J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 03.10.2005 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Nie pamiętam czy byłam u Szwejka ale moim hitem z Pragi był Velkopopovický Kozel http://www.kozel.cz/images/page_main/kozlici/cerny.jpg http://www.kozel.cz/download/pivo_roku_2004.jpg Pychotka. Trochę dla znawców goryczki może być za słodki, ale.......... I najgorsze jest to że pije się jak bezalkoholowe a potem coś z nogami nie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 03.10.2005 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Jerzysio ze mnie żaden znawca ale to piwko wchodziło mi w dosyć dużych ilościach bo po prostu dobre było i dostępne w każdym miejcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 03.10.2005 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Pychotka. Trochę dla znawców goryczki może być za słodki, ale.......... I najgorsze jest to że pije się jak bezalkoholowe a potem coś z nogami nie tak No właśnie brak goryczki to dla mnie duża zaleta. Oj Wciorniastek widzę że mamy podobne doświadczenia z tym piwkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 03.10.2005 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 ...że z nogami, to normalne ...aaaaaaa, znaczy siem, że łone takie bardziej do starej Warki podobne... ..a wiela Volt ono zaposiadywuje ? J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 03.10.2005 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 ja przepraszam za badzo głupie pytanie.. ale dlaczego piwiarnia w sondażach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 03.10.2005 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Staram się być wierny jednemu browarowi, swojemu Sam sobie piwko warzę asz, a można parę szczegółów prosić na temat procesu produkcyjnego? nie to żebyś od razu zdradzał swoje tajniki, ale choć parę wskazówek... a ja najbardziej lubię takie piwko, w którym dobbrze czuć smak goryczki (heineken na przykład, albo łagodniejszy grolsz) . byleby nie żadne słodkie wynalazki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 03.10.2005 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Maksiu ...a, przeczytaj uważnie początek Pozdro J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 03.10.2005 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 ...że z nogami, to normalne ...aaaaaaa, znaczy siem, że łone takie bardziej do starej Warki podobne... ..a wiela Volt ono zaposiadywuje ? J Jeszcze słodsze bardziej pod babskie Karmi. Takie trochę owocowe. Jakby suszona śliwka. A co do procentów to nie chcę coś pokręcić ale chyba 14 volt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 03.10.2005 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 ....aaaa, to ja dziękuje... a 14 to raczej zawartość ekstraktu J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 03.10.2005 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Maksiu ...a, przeczytaj uważnie początek Pozdro J hmmm tylko ze znależć was tu to sztuka.. no chyba ze chcecie zeby tego piwa wiecej dla was starczyło m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 03.10.2005 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Maksiu ...trafiłeś w sedno J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 03.10.2005 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 to ja jednego Heinekena proszę piwo to najbardziej mi smakuje w czasie prac ogrodowych, albo podczas ogniska. Kompletnie nie "wchodzi" jak jest mi zimno, albo czytam książkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 03.10.2005 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 ..bo w pierwszym przypadku to trza grzańca robić,a w drugim, pospólstwa trunek nijaką miarą do intelektualnej uczty przystawać nie może...J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 03.10.2005 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 ...a od jak dawna warzysz i ile faktycznie czasu zabiera taki procesJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asz 03.10.2005 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Staram się być wierny jednemu browarowi, swojemu Sam sobie piwko warzę asz, a można parę szczegółów prosić na temat procesu produkcyjnego? nie to żebyś od razu zdradzał swoje tajniki, ale choć parę wskazówek... a ja najbardziej lubię takie piwko, w którym dobbrze czuć smak goryczki (heineken na przykład, albo łagodniejszy grolsz) . byleby nie żadne słodkie wynalazki. Bardzo chętnie się podziele wiedzą w miarę skromnych możliwości Może aby nie pisać elaboratów najpierw proponuję: http://www.browamator.pl/lista.php?grupa_p=13&menu_pwd[163923]=%2F3&sbl= Strona troche komercyjna, ale kompendium wiedzy jest W przypadku gdyby kogoś zainteresowało służę pomocą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asz 03.10.2005 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 ...a od jak dawna warzysz i ile faktycznie czasu zabiera taki proces J Warzę od dwóch lat Czas: 1.Zacieranie, filtracja, chmielenie i studzenie brzeczki 4-8 godzin 2.Fermentacja burzliwa ok tygodnia 3.Fermentacja cicha ok dwóch tygodni 4.Rozlew kapslowanie ok godzinki 5.Dojrzewanie piwka w butelkach od miesiąca (piwka lekkie oraz pszeniczne) do pół roku (portery) Mówię tu o najbardziej czasochłonnej metodzie produkcji piwa - z procesem zacierania. Przy użyciu ekstraktów słodowych czas punktu 1 wynosi ok 2 godz. Punkty 2,3,5 nie wymagają naszej asysty. Punkt 5 jest najgorszy (strasznie się dłuży) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asz 03.10.2005 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 ...a od jak dawna warzysz i ile faktycznie czasu zabiera taki proces J Warzę od dwóch lat Czas: 1.Zacieranie, filtracja, chmielenie i studzenie brzeczki 4-8 godzin 2.Fermentacja burzliwa ok tygodnia 3.Fermentacja cicha ok dwóch tygodni 4.Rozlew kapslowanie ok godzinki 5.Dojrzewanie piwka w butelkach od miesiąca (piwka lekkie oraz pszeniczne) do pół roku (portery) Mówię tu o najbardziej czasochłonnej metodzie produkcji piwa - z procesem zacierania. Przy użyciu ekstraktów słodowych czas punktu 1 wynosi ok 2 godz. Punkty 2,3,5 nie wymagają naszej asysty. Punkt 5 jest najgorszy (strasznie się dłuży) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 03.10.2005 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 ...a smakowo to jak jest...czy można z czymś porównać ?J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 03.10.2005 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 asz, dzieki za link faktycznie wyłumaczone super chyba się zabierzemy z drugą połówką za to warzenie. mamy tez jakieś stare przepisy jednej z babć. będziem kombinować dzięki ...a smakowo to jak jest... czy można z czymś porównać ? J no właśnie....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.