katarek 12.10.2005 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Nie dotyczy piw zepsutych które mają osad nie wiadomo z czego BTW. kumpel kiedyś opowiadał, jak to byli dawnymi czasy na ogórkach w NRFie i po pracy testowali różne piwka z okolicznych sklepów. aż trafili na pszeniczne i jak zobaczyli, że mętne jest to wyrzucili, bo myśleli, że zepsute.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asz 12.10.2005 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Nie dotyczy piw zepsutych które mają osad nie wiadomo z czego BTW. kumpel kiedyś opowiadał, jak to byli dawnymi czasy na ogórkach w NRFie i po pracy testowali różne piwka z okolicznych sklepów. aż trafili na pszeniczne i jak zobaczyli, że mętne jest to wyrzucili, bo myśleli, że zepsute.... Taa...Ty się Katarek śmiej W zeszłym roku byłem na szkoleniu w Monachium m.in. z dwoma światowymi kolegami:-) Sytuacja wyglądała tak: Fast-food u chińczyka, kolesie już mają swoje porcje ja jeszcze walcze (ja niemieckiego ani trochę, po chińsku też nie możemy się dogadać W końcu zasiadam z czymś po kantońsko-mandaryńsku i słysze od kolegów: dziadostwo, browary w lodówce mają zepsute, mętne jakieś... W skrócie powiem, że takiego sobie chińczyka popiłem niezłym pszenicznym, a moi koledzy mieli klarowne piwko tylko...bezalkoholowe (bo nie doczytali etykietki) Zgadnijcie o czym opowiadałem gdy pytano się nas o wrażenia z wyjazdu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarek 12.10.2005 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Taa...Ty się Katarek śmiej W zeszłym roku byłem na szkoleniu w Monachium m.in. z dwoma światowymi kolegami:-) Sytuacja wyglądała tak: Fast-food u chińczyka, kolesie już mają swoje porcje ja jeszcze walcze (ja niemieckiego ani trochę, po chińsku też nie możemy się dogadać W końcu zasiadam z czymś po kantońsko-mandaryńsku i słysze od kolegów: dziadostwo, browary w lodówce mają zepsute, mętne jakieś... W skrócie powiem, że takiego sobie chińczyka popiłem niezłym pszenicznym, a moi koledzy mieli klarowne piwko tylko...bezalkoholowe (bo nie doczytali etykietki) Zgadnijcie o czym opowiadałem gdy pytano się nas o wrażenia z wyjazdu taa.. ale ja się wcale nie śmieję, bo toż to tragedia była! ale czego sie spodziewać, jak u nas pod akademikami mozna było tylko jeden gatunek piwa w tamtych czasach kupić, który bynajmniej pszeniczny nie był, a często bywał równie mętny (tylko, że w takiej postaci do spożycia się juz nie nadawał ) no więc, skąd u nas jakieś wyrafinowane gusta i znajomość gatunków miały być???? nawet internetu wtedy nie było (tzn. był, ale tylko w trybie tekstowym i jakos tak znacznie mniej informacji tam było ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 14.10.2005 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 ....a ja zamówiłem w sklepiku na próbę parę butelek pszenicznego ! J ...a widzileliście ostatnią reklamę Okocimia Mocnego ze strusiem i orłami ? Dla mnie bomba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 19.10.2005 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 ...no piłem pszeniczne, niemieckiego Paulanera, ale szczerze ? ..nie bardzo, może to kwestia przyzwyczajenia, ale za 6,20 nie będę się przyzwyczajał Pozdro J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 19.10.2005 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 ...no piłem pszeniczne, niemieckiego Paulanera, ale szczerze ? ..nie bardzo, może to kwestia przyzwyczajenia, ale za 6,20 nie będę się przyzwyczajał Pozdro J aaa, akurat mi paulaner też jakos nie leży....aczkolwiek może to przez cenę? hmm....a pszenicznę bardzo lubię, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 19.10.2005 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 ...będę szukał innych, może cosik siem trafi J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 19.10.2005 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 ...no piłem pszeniczne, niemieckiego Paulanera, ale szczerze ? ..nie bardzo, może to kwestia przyzwyczajenia, ale za 6,20 nie będę się przyzwyczajał Pozdro J Ja go piłem w niemieckim pubie - niepasteryzowanego. Bardzo mi smakował. Później kupiłem go w Polsce w butelce i to już nie było to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 19.10.2005 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 ...no może dlatego J ......aaaaaaaaaaaaaaaaaaa ZAPOMNIAŁEM ...mam osobisty sprzet do piwa - chłodziareczka z kijem na wózku ...nieco po przejściach, sprawny i za friko ...i tera muszę jaką imprezkę skrzyknąć coby 20 l piwka pęcło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 24.10.2005 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 .....piwosze wszystkich pubów "łączcie się" : - Zadanie wykonane ! J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_m 24.10.2005 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 Mam ciekawostkę - ostatnio w jednym ze sklepów ekspedientka odmówiła przyjęcia butelek na wymianę, bo miały inne etykietki. Butelki były identyczne, ale Pani stwierdziła, że nie będzie za mnie etykiet zrywać. Na pytanie, czy sądzi że browary myją butelki, odpowiedziała "nie wiem". To były najzwyklejsze butelki, browar Lwówek Śląski. Na szczęście znalazłem lepsze źródło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 26.10.2005 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 ...... a ja myślałem, że to już się nie zdarza Pozdro J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 30.10.2005 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2005 Nie ma to teraz jak Harnaś... mam nadzieję ,że taką jakość za taka cenę utrzymają jeszcze długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 02.11.2005 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 Mały ...ale Tobie to chyba bliżej do Heweliusza niż do Harnasia Pozdro J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 02.11.2005 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 No niby tak ,ale harnas mi bardzxiej podchodzi od heweliusza ,którego zresztą trudno dostać. Juz prędzej kapra królewskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 02.11.2005 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 Kaperek, ciężki, ale od czasu do czasu buteleczkę dla smaku wypijam J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarek 02.11.2005 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 Kaper jest super! (od czasu do czasu ) tylko przez dłuższy czas nie można go było u nas dostać, ale ostatnio znowu sie pojawił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 02.11.2005 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 ...w Wawce też nie tak łatwo trafić ( najlepiej w BOMI - prawdziwych delikatesach ) J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 03.11.2005 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 Byłam, zwiedzałam i degustowałam w browarze Lecha. Duże wrażenie - czystość, wielkość, jakość in plus. Ogromny zakład. 25 tys. butelek na godzinę. Do tego woda z ujęcia Warty - uzdatniania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 08.11.2005 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 ....no własnie, a wew piwie najważniejsza jest ...... WODA !J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts