Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zapraszam do PIWIARNI ..... klubowej

Recommended Posts

Nie dotyczy piw zepsutych które mają osad nie wiadomo z czego :lol:

:)

BTW. kumpel kiedyś opowiadał, jak to byli dawnymi czasy na ogórkach w NRFie

i po pracy testowali różne piwka z okolicznych sklepów. aż trafili

na pszeniczne i jak zobaczyli, że mętne jest to wyrzucili, bo myśleli, że zepsute.... ;)

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie dotyczy piw zepsutych które mają osad nie wiadomo z czego :lol:

:)

BTW. kumpel kiedyś opowiadał, jak to byli dawnymi czasy na ogórkach w NRFie

i po pracy testowali różne piwka z okolicznych sklepów. aż trafili

na pszeniczne i jak zobaczyli, że mętne jest to wyrzucili, bo myśleli, że zepsute.... ;)

Taa...Ty się Katarek śmiej :D

W zeszłym roku byłem na szkoleniu w Monachium m.in. z dwoma światowymi kolegami:-)

Sytuacja wyglądała tak:

Fast-food u chińczyka, kolesie już mają swoje porcje ja jeszcze walcze (ja niemieckiego ani trochę, po chińsku też nie możemy się dogadać :wink:

W końcu zasiadam z czymś po kantońsko-mandaryńsku i słysze od kolegów: dziadostwo, browary w lodówce mają zepsute, mętne jakieś...

W skrócie powiem, że takiego sobie chińczyka popiłem niezłym pszenicznym, a moi koledzy mieli klarowne piwko tylko...bezalkoholowe (bo nie doczytali etykietki)

Zgadnijcie o czym opowiadałem gdy pytano się nas o wrażenia z wyjazdu :lol:

Taa...Ty się Katarek śmiej :D

W zeszłym roku byłem na szkoleniu w Monachium m.in. z dwoma światowymi kolegami:-)

Sytuacja wyglądała tak:

Fast-food u chińczyka, kolesie już mają swoje porcje ja jeszcze walcze (ja niemieckiego ani trochę, po chińsku też nie możemy się dogadać :wink:

W końcu zasiadam z czymś po kantońsko-mandaryńsku i słysze od kolegów: dziadostwo, browary w lodówce mają zepsute, mętne jakieś...

W skrócie powiem, że takiego sobie chińczyka popiłem niezłym pszenicznym, a moi koledzy mieli klarowne piwko tylko...bezalkoholowe (bo nie doczytali etykietki)

Zgadnijcie o czym opowiadałem gdy pytano się nas o wrażenia z wyjazdu :lol:

taa.. ale ja się wcale nie śmieję, bo toż to tragedia była! :)

ale czego sie spodziewać, jak u nas pod akademikami mozna

było tylko jeden gatunek piwa w tamtych czasach kupić, który

bynajmniej pszeniczny nie był, a często bywał równie mętny

(tylko, że w takiej postaci do spożycia się juz nie nadawał ;) )

no więc, skąd u nas jakieś wyrafinowane gusta i znajomość

gatunków miały być???? nawet internetu wtedy nie było

(tzn. był, ale tylko w trybie tekstowym i jakos tak znacznie mniej informacji tam było ;))

...no piłem pszeniczne, niemieckiego Paulanera, ale szczerze ?

..nie bardzo, może to kwestia przyzwyczajenia, ale za 6,20 nie będę się przyzwyczajał :wink:

Pozdro

J

Ja go piłem w niemieckim pubie - niepasteryzowanego. Bardzo mi smakował. Później kupiłem go w Polsce w butelce i to już nie było to.

Mam ciekawostkę - ostatnio w jednym ze sklepów ekspedientka odmówiła przyjęcia butelek na wymianę, bo miały inne etykietki. Butelki były identyczne, ale Pani stwierdziła, że nie będzie za mnie etykiet zrywać. Na pytanie, czy sądzi że browary myją butelki, odpowiedziała "nie wiem".

To były najzwyklejsze butelki, browar Lwówek Śląski. Na szczęście znalazłem lepsze źródło.