Art-p 18.01.2007 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 No żeby z tego podnoszenia nic się nie urodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 18.01.2007 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 No żeby z tego podnoszenia nic się nie urodziło na szczęście do podnoszenia jest sporo miejsca i jest bezpieczna odległość jak sądzę :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 18.01.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 No żeby z tego podnoszenia nic się nie urodziło się dowcipas znalazł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 18.01.2007 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 No żeby z tego podnoszenia nic się nie urodziło na szczęście do podnoszenia jest sporo miejsca i jest bezpieczna odległość jak sądzę :P odległośc faktycznie bezpieczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 18.01.2007 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 A co to za konszachty ?? Faktycznie pustki tu niesamowite No to pytanko- jaką wełnę daliście w ściany zewnętrzne tj jakiej firmy, jaki współczynnik i jaką grubość??? No i pozdrawiaqm Was ciepło w ścianach 15 cm - chyba Isover ??? + styro zewn. 10 cm dach - 20cm j.w. - jeżeli dobrze pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 18.01.2007 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 A co to za konszachty ?? Faktycznie pustki tu niesamowite No to pytanko- jaką wełnę daliście w ściany zewnętrzne tj jakiej firmy, jaki współczynnik i jaką grubość??? No i pozdrawiaqm Was ciepło wełna z rokwoolu zwykła w sciany 15 cm plus 10 styropian od zewnątrz na poddaszu 18 cm wełna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Art-p 19.01.2007 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Ale nie pamiętacie jaki wasza wełna miała współczynnik przewodzenia ciepła? Bo mogę kupić taniej URSE 150mm ze współczynnikiem 0,042? No to wchodzimy w szczegóły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 19.01.2007 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 19.01.2007 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Ale nie pamiętacie jaki wasza wełna miała współczynnik przewodzenia ciepła? Bo mogę kupić taniej URSE 150mm ze współczynnikiem 0,042? No to wchodzimy w szczegóły używaliśmy Aku-płyty i Uni-Maty powodzenia we wchodzeniu w szczegóły :P (dostępne na stronie producenta) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 20.01.2007 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 ... mogę kupić taniej URSE 150mm ze współczynnikiem 0,042? Zdecydowanie lepszy współczynnik izolacyjności cieplnej ma wełna Isovera - Super Mata - współczynnik lambda - 0,033 W/mK. Trzeba zatem zastanowić się - kupować tanio materiały o niższej izolacyjności cieplnej czy trochę drożej a o wysokiej izolacyjności. Jak to zawsze w życiu bywa - coś za coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magulina 21.01.2007 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Witam! Rozmyślamy z mężem nad budową domu w systemie szkieletowym i bardzo mnie ucieszyło Wasze forum. Znaleźliśmy firmę, która stawia takie domy w kilka miesięcy, pod klucz też, ale czytając wczoraj Wasze forum nasunęło mi się wiele pytań szczególnie do tych z Was, którzy już w takim domku mieszkają. Gdybyście mogli odpowiedzieć bardzo będę wdzięczna. Jak się mieszka, jak z wilgocią i z gryzoniami, które się u niektórych z Was pojawiały i jak po ostatnich wiatrach zachowały się Wasze domki. Czy moglibyście podać Waszych wykonawców i czy jesteście z nich zadowoleni. Czy po czasie, kiedy już mieszkacie budowalibyście jeszcze raz w tej technologii czy w standardowej? Pewnie już wiele osób pytało o te rzeczy, ale odnalezienie wszystkiego - przeszukanie 39 stron - troche mi zajmie, więc gdyby ktoś mogł..... Nie chciałabym, aby moje marzenie za parę lat nie skończyło się katastrofą. Z góry dzięki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 21.01.2007 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Widze dużo obaw i sceptycyzmu co do technologii szkieletowej. Lepiej wybierzcie inną technologię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magulina 21.01.2007 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Obaw i owszem bo pakuję w to moje oszczędności, ale nadal czekam na konkretne porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 21.01.2007 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Obaw i owszem bo pakuję w to moje oszczędności, ale nadal czekam na konkretne porady Kazda decyzja dotycząca inwestycji zycia wiaże się z dużym ryzykiem (niewiadoma? ), i odpowiedzi na forum na pewno tej decyzji za ciebie nie podejmą ani nie wezmą za nia odpowiedzialnosci, a opinii pozytywnych i negatywnych jest tyle samo, z reszta tu jest pewien paradoks, że wiekszosc ludzi chodzby dokonali złego wyboru to sie do tego nie przyznaja i wrecz przeciwnie bedą zachwalać swój wybór, zeby nie wyszło na to że są głupi (najogólniej mówiąc). Tak że ile na prawde warte są opinie na forach internetowych? tylko tyle ile twoje własne. My mieszkamy w kanadyjczyku 4 rok i jestesmy zadowoleni, czy drugi raz bysmy sie zdecydowali pewno juz nie bo nie byłoby nas stac na żaden dom, Po prostu wybór jest wypadkową mozliwości i potrzeb w danych warunkach. Jeżeli chcesz konkretów to służe na prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magulina 21.01.2007 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 My w zasadzie jesteśmy zdecydowani, bo na technologię standardową nas nie stać. Obawy bo znaleźliśmy firmę, która stawia w ciągu kilku miesięcy w satnie pod klucz, a będąc laikiem zawsze łatwiej spytać kogoś, kto ma już większą wiedzę na ten temat. A z pomocy z chęcią skorzystam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 21.01.2007 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Wiesz my równiez z podobnych powdów wybralismy te technologie bo nie mielismy gdzie mieszkac, dom budowala mala firmka (juz chyba nie istniejąca) od maja 2003 do 7 listopada 2003. (w tym 2 miesieczny poslizg). Decydując sie na budowe z firmą trzeba sobie powiedziec , że: nie ma firm idealnych, nie istnieją domy bez błędów, deklarowany termin nie moze byc brany powaznie a nie juz na pewno w dokumentach do banku, itd Takie zalożenia oszczedzają nerwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Art-p 22.01.2007 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Nie na darmo ludzie mówią że budowa domu to jest coś co powinien zrobić prawdziwy facet i nie dla własnego egoizmu, lecz dla dorośnięcia. Budowa uczy pokory i u większości nadaje nową pasję i nie ważne czy to jest budowa domu szkieletowego czy tradycyjnego. Co do wyboru technologii to każda ma swoje wady i zalety i tylko od Ciebie zależy co wybierzesz i wtedy zalety przesłonią wady i będziesz chwalić swoje (bo taka jest natura człowieka). Ja buduje szkielitora i bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 22.01.2007 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 U nas to szkielecik był jedyną możliwością, bo trzeba było jak najszybciej zamieszkać i to się udało, a za i przeciw wyjdą "w praniu" jak za kilkadziesiąt lat będziemy jeszcze mieszkać i porównywać z murowanymi pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wombaty2 22.01.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 pozdrawiamyjestesmy tu nowichcemy budowac z drewna w okolicach Zyrardowa i jeszcze sie zastanawiamy szkielet czy bale, sugestie mile widziane (ale najpierw zapoznamy sie z wypowiedziami tych co juz buduja)wombaty2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magulina 22.01.2007 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Cześć.Miło pooglądać Wasze domki. Mieliśmy już wybrany projekt -"prawie" - ale pokusiłam się o opinię Pana Wojciecha Nitki i ......zmieniłam zdanie. Pan Wojciech polecił firmę z moich okolic. Jadę do nich w sobotę, a co mnie bardzo cieszy postawili 4 domy w wiosze, gdzie chcę się budować. Nie omieszkam podjechać i popytać właścicieli.No i spędziłam z mężem kilka godzin czytając http://www.szkielet.pl. Jeszcze będę wracać do Waszych wcześniejszych stron.Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts