flamenco108 19.03.2007 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Czy wykonawca (montaż) to zwykle ta sama firma co dostarcza szkielet? Jakie rozwiązanie stosowaliście ? Może ktoś może polecić sprawdzonych DOSTĘPNYCH wykonawców z okolić Trójmiasta? Ruszyłem z ogrodzeniem na razie..., ale lada moment szkielet mógłby już powstać, a tu się ustalony wykonawca wycofuje (tzn. ustalona stawka x3), a ja w imię pewnych pryncypiów szukam innego. No tak. Z Twoich słów wyzierają najgorsze moje koszmary. Wszystko przez ten boom budowlany. Gościu ledwo umie młotek w garści utrzymać, a już się ma za prawdziwego cieślę. I podnosi stawki. U mnie na razie fundamentowanie, spokojnie, wykonawca kostrukcji jeszcze ma czas się wycofać, tfu, tfu, na psa urok! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMP 19.03.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 ....., a tu się ustalony wykonawca wycofuje (tzn. ustalona stawka x3), a ja w imię pewnych pryncypiów szukam innego. A umowy przedwstępnej nie spisałeś? Zadatek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Staszkis 19.03.2007 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Zbyt małą kwotę ustaliłem, także nawet mam wrażenie że beż żalu oddał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adiz1 22.03.2007 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Żeby nie dublować tematu: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=97405 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 27.03.2007 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 podnosze! a na taki maly domek to elektrykaplus wentylacja z reku plus kominekpowinno wystarczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMP 27.03.2007 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Pytanie do posiadaczy bram segmentowych z napędem automatycznym jak macie rozwiązany ten temat - chodzi mi o wysokość nadproża, system prowadzenia bramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacmar 01.04.2007 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 Wykonawca mojego domu w szkielecie drewnianym proponuje mi podłogowe ogrzewanie elektryczne. Twierdzi ze sam ma takie u siebie i wcale nie jest drogie w eksploatacji. 220 metrowy dom ogrzewał przez rok za 2200 zł do temp. 22 st. C . Ma nizszą taryfe w nocy i przez 3 h w dzień i z tej tayfy głównie korzysta. Firma jest polecana przez CBS pana Nitki. Co o tym myślicie ? Moze ktoś z Was ma juz taki rodzaj ogrzewanai ?_________________ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMP 01.04.2007 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 Zważywszy, że w szkielecie jedynie podłoga - jeśli wylewana, może akumulować ciepło - może to być dobre rozwiązanie.Musisz jednak pamiętać że podłogówka ma bardzo małą bezwładność cieplną, tzw długo się nagrzewa materiał w którym się znajduje, a po wyłaczeniu bardzo długo oddaje jeszcze ciepło - więc trudno tym sterować pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMP 01.04.2007 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 A słyszeliście o tym projekcie dofinansownia budownictwa szkieletowego - ma być wreszcie zdecydowanie taniej niż tradycyjne budownictwo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onsajt 02.04.2007 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Witam, Jestem tu nowy, ale raczej zostane na troche dluzej...Planuje budowe domu szkieletowego a w zasadzie dwoch domow w Gdansku..wiec na poczatek typowe pytanie: Czy ktos moze polecic wykonawce z rejonu Trojmiasta bo im wiecej czytam na ten temat tym bardziej jestem przerazony..i nieraz wydaje mi sie,ze samemu lepiej sie za to zabrac) znalezienie kogos konkretnego i rzetelnego to chyba jak szukanie igly w stogu siana i wcale nie chodzi mi by bylo najtaniej... Moze jeszcze jedno pytanie do AMP,jesli mozna, gdzie mozna znalezc wiecej informacji o tym projekcie dofinansowania... Pozdrawiam Ps.Poki co pytam,ale jak cos bede wiedzial to tez bede odpowiadal) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMP 02.04.2007 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Moze jeszcze jedno pytanie do AMP,jesli mozna, gdzie mozna znalezc wiecej informacji o tym projekcie dofinansowania... to byl taki żart na prima aprilis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMP 02.04.2007 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Moze jeszcze jedno pytanie do AMP,jesli mozna, gdzie mozna znalezc wiecej informacji o tym projekcie dofinansowania... to byl taki żart na prima aprilis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMP 02.04.2007 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Moze jeszcze jedno pytanie do AMP,jesli mozna, gdzie mozna znalezc wiecej informacji o tym projekcie dofinansowania... to byl taki żart na prima aprilis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onsajt 02.04.2007 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 ok, widac nie zlapalem) na usprawiedliwienie mam, ze czytalem to dzis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flamenco108 02.04.2007 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Musisz jednak pamiętać że podłogówka ma bardzo małą bezwładność cieplną, tzw długo się nagrzewa materiał w którym się znajduje, a po wyłaczeniu bardzo długo oddaje jeszcze ciepło - więc trudno tym sterować Właśnie dlatego my też robimy podłogówkę na płycie - żeby zwiększyć pojemność cieplną budynku. Co prawda są straty na długim nagrzewaniu, ale nie ma aż tak szybkiego wychładzania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 05.04.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Spokojnych i Radosnych Świąt wszystkim "szkieletowiczom" i "szkieletorom" składa załoga Cetrum Budownictwa Szkieletowego. Spokojnych Świąt !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMP 07.04.2007 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 Staropolskim obyczajem - dużo szynki razem z jajem,niech zające i barany pospełniają Wasze plany,niech to bedzie czas uroczyw święta Wielkiejnocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 07.04.2007 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 Zdrowych Spokojnych i RadosnychŚwiąt Wielkiej Nocyoraz mokrego dyngusa wszystkim szkieletorom życzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 12.04.2007 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 podnoszę - bo obsuwa znów forum zamarło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMP 12.04.2007 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Pogoda, jest pogoda! to i ludziska po budowach siedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts