lukjanczuk 08.06.2004 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 Jak kupisz projekt - będziesz miał wszystko opisane. A na jakiej stronce moge zobaczyć projekty Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 08.06.2004 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 Poszukaj - http://www.szkielet.com.pl/projekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 15.06.2004 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2004 Dzieńdobereczek Szkieletorzy Dawno mnie tu niebyło. U mnie staneło i stoi choć tynki w technicznych pomieszczeniach sie kładą i brama garażowa montowana jest (segmentowa..istne cudo) a wyżej niepodskocze jak kaska Pozdrawiam mocniście ogromniście... i trzymam kciuki Elczak.... u mnie będą kładzione panele na płyty OSB 22 gr i się nieboję hałasu ... (bo to swój hałas ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 15.06.2004 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2004 Faktycznie - grupa zamarła, ale dobrze wiedzieć, że co niektórym roboty posuwają się do przodu. Gratuluję. Kto się boi hałasu winien stosować panele ze specjalną folią wygłuszającą. Szczególnie polecane na podłogi piętra czy poddaszy.Producentem paneli jest Kronospan Szczecinek - http://www.kronospan.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blachu 21.06.2004 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2004 Witam U mnie na budowie też idzie do przodu.Mam już fundamenty. Pytanko do Pana Wojciecha:- wylewam płytę betonową pod garaż i czy pod płytę dać folię czy też nie? Pod płytą jest tzw grunto-cement (przy okazji świetna rzecz i niedroga) Teraz na budowie robię opaskę drenażową.Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu ściany pójdą do góry. pozdrawiam szkieletorów i -torki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claria 23.06.2004 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2004 Maco, czy mógłbyś mi powiedzieć, co używałeś jako paroizolacji? Z tego co sie domyśliłam to jakiś papier? Gdzie mogłabym to kupić i jak się nazywa?Ja również będę ocieplała termexem i chciałabym uniknąc w miarę możliwości wszelkich folii.Gratuluję eko-konsekwencji w budowie domu!Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claria 25.06.2004 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2004 Panie Wojtku,w hurtowni budownictwa szkieletowego sprzedaja papier dwustronnie bitumowany. Czy stosuje sie go jako wiatro- czy jako paroizolacje? Jest tyle przeciwstawnych informacji, że juz totalnie zglupialam.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 04.07.2004 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2004 Jako wiatroizolację - a więc po zewnętrznej stronie ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 04.07.2004 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2004 Maco,opisz dokładnie co i jak wciśnięto Ci w ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 16.07.2004 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2004 witam po długiej nieobecności! wszystko załatwione tylko od dwóch tygodni leje i nijak nie można zrobić fundamentu podobno w przyszłym tygodniu ma być lepiej pozdrawiam bodekku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 16.07.2004 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2004 Bodekku. lej w ten łikent... obaczysz.. piknie bydzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 16.07.2004 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2004 emems - i taki mam zamiar ale zobaczymy u mnie w glinie to się obecnie można utopić ale jak jest wiaterek to fajnie podsycha pozdrawiam do poniedziałku bodekku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 19.07.2004 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 i się popaprało u nas na "kresach" leje codziennie zwłaszcza nocami pociąć się można mam nadzieję że będzie lepiej pozdrawiam bodekku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blachu 19.07.2004 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 L U D Z I S K A ! ! ! ! Dzisiaj stanęła pierwsza ściana w moim domu !!.Wygląda cudnie, jak na amerykańskich filmach. pozdrowionka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 19.07.2004 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 blachu - gratulacje u mnie jak się uda to jutro leją ławę bodekku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claria 21.07.2004 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 Panie Wojtku,prosze o rozwianie moich wątpliwości dot. ocieplenia od wewnątrz domu z "bali" o grub. 10 cm. Pomiędzy bale wbiłam skręcony sznur konopny(jest tak twardy, że można wbić gwóźdź) następnie od wewnątrz uszczelniłam bale specjalnymi szwedzkimi uszczelkami do domów z bali.Czy w tej sytuacji przy ocieplaniu Termexem mogę nie dawać od wewnatrz wiatroizolacji? Podaję warstwy od zewnątrz- bale uszczelnione (ocieplone) sznurem konopnym + specjalne uszczelki- 12 cm Termex-folia paroizolacyjna (opóźniacz pary)- płyta FermacellCzy to jest do zaakceptowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 21.07.2004 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 Nie wiem jak długo te sznury i uszczelki będš trzymały i zapewniały szczelnoć powierzchni cian. Ze swej strony dałbym dodatkowo folię ciennš (wiatroizoalcyjnš) - mały koszt - a szczelnoć na lata zapewniona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claria 21.07.2004 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 Panie Wojtku, dziękuję za odpowiedź. Czy stosując jako wiatroizolacje papier bitumowany też muszę zachować szczelinę wentylacyjna, czy może on przylegać do bali? Przy natryskiwaniu Termexu może być kłopot z "drożnością" szczeliny wentylacyjnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 21.07.2004 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 Żadna szczelina nie jest potrzebna.Papier bitumizowany zastąpiłbym jednak folią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claria 21.07.2004 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 Panie Wojtku, bardzo dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts