bodekku 16.08.2004 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2004 emems - zdjęcia jajo - zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 18.08.2004 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Panie Wojtku - pilne pytanie jakie sa dopuszczalne odchyłki na elementachstropu - chodzi mi generalnie o krzywiznę pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 18.08.2004 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Proponuję - http://szkielet.com.pl/wymagania/4.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 19.08.2004 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2004 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 20.08.2004 04:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 Zapraszam do konkurencji - na forum na stronach Budownictwo Drewniane - http://www.szkielet.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viktoria23 20.08.2004 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 Zapraszam do wątku dla JUŻ MIESZKAJĄCYCH W SZKIELETOWCACH http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=31873&highlight=kanadyjczyk+kanadyjczyka+szkieletowy+szkielet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 20.08.2004 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 Wojciech Nitka [...] drewno winno być zaimpregnowane ciśnieniowo na całej swoje grubości. Tylko wówczas będziesz miał czterdziestoletnią gwarancję na taras. Temat z kwietnia, ale się chyba nie za bardzo rozwinął, więc mam pytanie (zdradzające pewnie całkowitą ignorancję , bo ja jestem tylko nie-szkieletowy sympatyk szkieletowych i o drewnie wiem mało, choć podoba mi się ogromnie). Dlaczego wokół drewnianej elewacji trzeba co dwa lata z pędzlem latać? (Pionowa, nikt po niej nie łazi - powinna być trwalsza niż taras). W każdym razie taką informację znajduję wszędzie, gdzie szukam czegoś o oblicówce drewnianej. Bo tę ostatnią wymyśliłam sobie ostatnio do położenia na, jednak tradycyjnym (jak mój mąż ), jednowarstwowym murku. Nie wiem czy dobrze wymyśliłam. Kombinuję od jakiegoś czasu, jakby tu już*po zakończeniu budowy nic nie musieć robić z elewacją - w końcu znam drewniane domy nawet 400 letnie, których raczej nikt nie maluje. A tu mi wszędzie piszą - 2-3 latka i malowanko od nowa. Z drugiej strony - znajduję (jak i w cytacie) sugestie,*że tarasy zdzierżą po kilkadziesiąt lat (impregnowane ciśnieniowo lub takie z drewna egzotycznego). W czym jest haczyk? Czego nie wiem, nie kumam? Dlaczego z takich dech (impregnowanych lub egzotycznych) nie można zrobić trwałej na lat kilkadziesiąt elewacji? Czy to aż tak drogo wychodzi, czy technicznie coś nie pozwala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 20.08.2004 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 Szukasz informacji na temat "kanadyjczyków"? Zapraszam na strony - http://www.szkielet.com.pl - również dostępne forum dyskusyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 22.08.2004 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2004 Nikt nic nie podpowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 22.08.2004 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2004 Po pierwsze - u nas na elewację stosuje się (w większości) deski suszone i strugane, malowane tanimi impregnatami koloryzującymi. Ty też możesz, ale wówczas masz zapewnienie, że co 2-3 lat możesz malować i to zmieniając za każdym razem kolor (to już żart)Po drugie - unikniesz tego wszystkiego jeżeli stosować będziesz deski surowe (prosto spod piły), malowane dobrym impregnatem koloryzującym. PS - Zapraszam na Forum Budownictwa Drewnianego - http://www.szkielet.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 23.08.2004 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 Panie Wojtku, Czy nie wydaje się Panu, że ta reklama "konkurencyjnego" Forum jest zbyt natarczywa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Man 24.08.2004 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2004 Co się dziwisz-zaglądałeś na to forum? Puchy! a trzeba się wypromować.Nie tylko Ciebie to denerwuje.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Man 24.08.2004 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2004 Co się dziwisz-zaglądałeś na to forum? Puchy! a trzeba się wypromować.Nie tylko Ciebie to denerwuje.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 27.08.2004 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 ściany parteru już stoją strop nad parterem jest mocowany dzisiaj przyjeżdża więźba pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekn 27.08.2004 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 Witam wszystkich Jestm tu nowy i też zamierzam budować w technologi drewnianej. Mam prośbe do was aby ktoś mi polecił w poznaniu lub okolicach firme która buduje w tej technologi. Zamierzam jakąś firme wynająć tak aby postawiła go do momentu pod klucz ale bez wykończenia w środku. Wnetrza itp mam zamiar sam zrobić. Podpowiedzcie mi jaka technologia by była najlepsza kanadyjska czy niemiecka czy jak one tam się nazywają. Czekamy na informacje i z góry dziekujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekn 27.08.2004 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 A tak przy okazji tak czytam pokolei posty i o jakim kjatalogu wy mówicie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekn 27.08.2004 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 Przepraszam przejęzyczyłem się oczywiście chodzi mi o katalog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elczak 30.08.2004 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2004 Znam kogoś kto właśnie wczoraj wprowadził się do takiego domku w Poznaniu. Ta sama ekipa będzie budowała nam domek- fundamenty już stoją ekipa wchodz za 10 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekn 30.08.2004 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2004 A jakbyś mógł podać co to za firma bo jeszcze nie wybrałem. Jak nie na forum to na priva. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekn 30.08.2004 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2004 A jakbyś mógł podać co to za firma bo jeszcze nie wybrałem. Jak nie na forum to na priva. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts