wojt 13.01.2004 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2004 Właśnie dostałem wycenę mojego domu 66420 PLN za stan surowy zamknięty (bez fundamentów) z materiałami. Dom parterowy o pow. 81.4 m2 MURATOR D6. Proszę o opinię do tej ceny.Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojt 13.01.2004 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2004 Bodekku - ja u siebie też planuję wodne ogrzewanie podłogowe. Na razie zbieram oferty. Mam w planie wykonanie fundamentów i płyty fundamentowej z całą instalacją jeszcze przed postawieniem konstrukcji. Nie wiem czy to możliwe. Jak dostanę jakieś odpowiedzi dam zanć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 13.01.2004 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2004 Mam duze doswiadczenie w tej technologi.Praktyczne jak i teoretyczne.Służę fachową pomocą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojt 13.01.2004 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2004 Janrenovate sprecyzuj w czym masz doświadczenie - konstrukcji szkieletowej czy w wodnym ogrzewaniu podłogowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 14.01.2004 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2004 Na ogrzewaniu podłogowym tez się znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 14.01.2004 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2004 Generalnie interesuje mnie sposób położenia ogrzewaniapodłogowego wodnego na drewnianym stropie. Jak ???Czym przykryć rurki ?, A może zostawić tzw. pustkę powietrzną. bodekku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 14.01.2004 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2004 Wojt - na pierwszy rzut oka wygląda dość drogo. Podobne kwoty widziałem za stan surowy zamknięty, ale dom z uzytkowym poddaszem (czyli z jakimś stropem - zwykle sufitopodłoga i schodami). U mnie (dom także parterowy o pow. 116m2) stan surowy zamkniety zamknął się ceną 65 tys + okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juras XR4Ti 14.01.2004 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2004 Osobiście niw słyszałem żeby ktoś to robił... Elektryczne na macie grzejnej - tak. Ale wodne... Myślę że za duże obciążenie stropow i ścian nośnych. Przede wszystkim stropu. Ja planuję w łazience na poddaszu ogrzewanie w cienkiej wulewce na matach grzejnych.W związku z tym dałem dodatkowe deski w podłodze i teraz mam osiowo co 30cm deski 20x4. A i tak boję się pekania wylewki i terakoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojt 14.01.2004 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2004 MarcinU - 65 tyś. PLN to jest z fundamentem czy bez?Moja cena też wydaje mi się trochę wygurowana. Będę negocjował.MarcinU czy możesz zdradzić u jakiego wykonawcy robiłeś wycenę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 14.01.2004 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2004 Wojt - cena oczywiście bez fundamentu. Resztę możemy obgdadać na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojt 14.01.2004 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2004 MarcinU - czy dostałeś moją wiadomość na priva? Mam jakieś problemy z wysyłaniem wiadomości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 14.01.2004 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2004 wojt, wychodzi Ci 815zł/m2.Według mnie trtochę drogo. U mnie za dom parterowy, stan surowy otwarty z przykryciem balchodachówką i rynnami. W tym fundament legalett z zintegrowanym ogrzewaniem podłofowym i kanalizacją wyszedł 682zł/m2 Mam firmę godną polecenia, która stawiała ściany, więźbę i kryła dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 15.01.2004 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2004 Ależ nas dużo ... Szkieletowców. U mnie budowa przeczekuje zimę. Zobaczymy co nowy rok przyniesie. Co się nam uda zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 16.01.2004 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2004 A może Szkieletorów? Czemu czekasz w zimie? W zasadzie mógłbyś budować dalej (tak wszyscy mówią). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 16.01.2004 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2004 Ja buduję. Teraz.19 grudnia na płycie fundamentowej w 10 dni postawili ściany (wewnętrzen i zewnętrzne, obili OSB. Na to postawili więżbę, folię, łaty kontrłaty i blachodachókę z obróbkami. Teraz montują wiszaki i stelaż pod sufit.W przyszłym tygodniu pójdzie stelaż pod ściany a potem izolacja. Do końca lutego jak już będą okna będzie całkiem fajnie w środeczku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 17.01.2004 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2004 Nie śledziłem tej grupy od miesięcy. Ale widzę - działa. Może się przyłącze na stałe. Dla wszystkich wytrwałych "szkieletowców", którzy prześlą adres na priva, wyślę 'Katalog Budownictwa Drewnianego '2004".Niektórzy z Grupy już dostali. Jak oceniają? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 19.01.2004 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2004 Panie Wojciechu.. dziękuję za katalog, bardzo się przydał. Szczególnie opisy łączeń konstrukcji weryfikowaliśmy z katalogiem i chyba deczko przesadziliśmy ale od przybytku głowa nieboli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 19.01.2004 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2004 Panie Wojciechu ! Poszło na priva! przy okazji - czekam na odpowiedź ! bodekku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Man 19.01.2004 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2004 Panie Wojciechu Czy katalog 2004 różni się czymś od 2003? (ten posiadam)Proszę również o odpowiedź na pytanie wysłane na priva Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 21.01.2004 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 Coś grupa ucichła, zawiało czy co ? bodekku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts