forum_user 03.06.2005 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 Jest napisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGNIESZKA31 03.06.2005 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 wiem,dodałam 3 kubiki bo pisze 37,ale jak znam życie to w praniu okaze sie że najlepiej bedzie jak kupie 55 kubików Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 03.06.2005 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 AGNIESZKA31 - to ty obszarniczka jesteś własny las pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGNIESZKA31 03.06.2005 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 no nie mój tak do końca tylko taty,ale to nie zmienia faktu że da mi na dach, byłoby na cały dom ale sąsiad wyciął nam dęby i buki i wszystko co lepsze.Miałam mu łeb urwać ale rodzice mają za dobre serce i dupkowi wybaczyli nawet na policje nie zgłosili.Ja bym nie wybaczyła ale co zrobić ,jeszcze kiedyś sie zemszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 06.06.2005 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 AGNIESZKA31 - są lepsze sposoby niż urwanie łba; co nie zmienia faktu, że szanowny rodziciel ma "złote serce" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rob10 12.06.2005 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2005 Wita się z Wami nowy szkieletor! Zakupiłem działke, niestety bez mediów. Zamierzam zakupić dom szkieletowy z firmy domy i domki, 75m za 100.000 pod klucz, bez fundamentu. Czy ktoś ma doswiadczenia z tą firmą lub tym projektem?Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blachu 16.06.2005 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 Prośba do Pana Wojciecha. Panie Wojciechu bardzo proszę o Pana opinię o n/w problemie.Mam dach czterospadowy z użytkowym poddaszem. Powierzchnia dachu to ok 350m2 wykonany z płyty OSB i pokryty gontem. Pochylenie dachu 30stopni.Ocieplenie dachu to 25 cm wełny. Paroizolacja jest. Podbitka jest z PCV.Chodzi mi o to, że latem na poddaszu jest bardzo gorąco. Myślę, że problem jest w niewystarczającej wentylacji dachu.W podbitce co 4 panel jest panel wentylacyjny a na dachu są punktowe wywietrzniki (3 sztuki).Na tak dużą powierzchnię dachu to chyba za mało.Dołożyć nowe wywietrzniki to nie problem, ale bardzo bym prosił o Pana zdanie.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rob10 18.06.2005 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2005 Jak Wam się mieszka w szkieletach? Warto czy nie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blachu 18.06.2005 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2005 Miałem już dom tzw. standardowy i teraz mamy drewniaka. Klimat w drewnianym jest jakiś taki przyjemniejszy, ale to moje odczucie.Buduje się strasznie szybko. Co prawda nie wychodzi jakoś taniej niż murowany. Oczywiście ma swoje plusy i minusy, ale ja się cieszę, że dałem się namówić na tą technologię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rob10 19.06.2005 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2005 Znalazłem drugi domek 100m + 60m z nie wykończonym poddaszem firmy DAMIR za 95.000. Ktoś ma doświadczenia z tym projektem lub firmą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rob10 24.06.2005 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 Nikt nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goosia 30.06.2005 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 Znalazłem drugi domek 100m + 60m z nie wykończonym poddaszem firmy DAMIR za 95.000. Ktoś ma doświadczenia z tym projektem lub firmą? Zobacz co tam mają "za dopłątą". Tym sposobem wyjdzie nie 95tys, a 150. I wtedy to już nie jest taka promocja. Jak szukasz tańszych szkieletów to zobacz http://www.interdom.pl/pl/?nzw=start Tylko uwaga - podobno nie kłądą folii (a w zakresie prac jest to podane), więc gdyby co trzeba im patrzeć na ręce. Ja też szukam jakiegoś tańszego domku. Jak masz jakieś jeszcze na oku, daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rob10 30.06.2005 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 Dzięki za odpowiedź Goosia.15.000 fundament 4.500 komin dwukomorowy3000 orurowanie1.500 transport1000 projektZa całość o 25.000 zł więcej czy uważasz, że to nadal dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mile19 30.06.2005 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 Nie chcę się powtarzać - zapraszam zatem na stronę - http://www.szkielet.com.pl/forum/viewtopic.php?t=173&start=20&sid=ce885b888511e6f56004f4908cf5cc31 - gdzie wyraziłem swoje uwagi dotyczące kontaktów z firmą Damir. Są to moje subiektywne opinie i nie każdy musi się do nich dostosować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goosia 01.07.2005 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 Za całość o 25.000 zł więcej czy uważasz, że to nadal dużo? Ooo, to takimi wyliczeniami nie dysponowałam. Rzeczywiście, 25 więcej, to i tak promocja No i w przypadku Damiru, po przeczytaniu podanego forum, to już bym sobie darowała. A jeżeli chcesz się budować w Mazowieckiem to zobacz tą firmę Inez (http://inez.info/). Nie widziałam ich realizacji ale po obejrzeniu strony i skontaktowaniu się, mam o nich dobre zdanie. I mają też tańsze domki. No i w wersji "pod klucz" rzeczywiście jest wszystko "pod klucz". Mi nie wybudują, bo ja w Łódzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goosia 01.07.2005 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 Tak latam po wszystkich ofertach i nie najdroższe wydają mi się jeszcze takie firmy jak Buma, Budbox. Oni budują domy panelowe. Ceny nie są powalające, a domki śliczne. Z Bumy nie dostałam niestety żadnej odpowiedzi o cenę, więc jeśli macie jakiś cynk, podzielcie się. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 04.07.2005 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 witajcie - u mnie już wykończeniówka można się wykończyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goosia 05.07.2005 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 Niech no mi ktoś z już budujących napisze, na coo jeszcze trzeba wyłożyć kasę oprócz domu. Ogrodzenie, działka, podłączenia... O czymś na pewno nie wiem. A jakaś instalacja odgromowa (teraz właśnie przeczytałam), to trzeba ja zakładać od razu? Czy nie odbiorą domu, jak jej nie będzie? Zaczynam bawić się z papierologią, zgodami.... Czy do tego trzeba mieć już działkę? bodekku zazdroszczę Ty się wykańczasz na wykończeniówce, a ja się wykańczam na obliczeniach. Już zaczynam siwieć A mąż nie dał się przekonać... do dziś, kiedy to sam zaproponował. Hurrraaa!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 05.07.2005 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 Goosia - koszty dodatkowe to: działka, przyłącza, dojście, podjazd, odbiory potem wyposażenie, może ogród. Do papierologii najlepiej mieć działkę wtedy wszystko na nią załatwiasz Co do siwienia - w TV widziałem reklamy farb do włosów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rob10 09.07.2005 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2005 Właśnie zakupiłem projekt firmy Damir 100+60. Idę z nim do architekta i jak będzie wszystko ok to zasiadam do rozmów celem podpisania umowy.ps. ktoś poleci architekta do przeróbki gotowego projektu szkieletora + szambo,woda,garaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts