alex_ 15.09.2005 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 Szkoda, bo jak się okazuje dom drewniany to jest dla banku pewien problem bo nie ma kontroli każdej transzy jakaś firma robi dom za który się płaci prawie cały kredyt jakoś tak brzmi dla nich egzotyką i mnie ciekawi który ewentualnie bank jak podchodził do sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 19.09.2005 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 alex_ - bph Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 19.09.2005 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 Problem w tym że BPH robi wszystko żebym nie była ich klientka poszłam się zapytać co i jak a kobieta do mnie że w sumie jak co to najwyżej nie dostaniemy kredytu bo nie wie jak rozpatrzą później nawymyśłała mi jakieś dodatkowe koszty które zweryfikowałam w sądzie i się okazało że one nie istnieją poszłam panią naprostować a z tego co słyszałam podobnież już jej nie ma w tej placówce dzisiaj pomyślałam pojdę do innej placówki a tam do 17 a ja byłam jakieś 20 albo 25 później i nie wiem co zrobić z BPH bo ich serdecznie dosyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 20.09.2005 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 alex_ - u mnie było bez problemu; może miałaś pecha; spróbuj jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 20.09.2005 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 Pójdę do BPH bo mają od wczoraj promocjęa już mam nawet kwit jeden do nich wypisanyale uderzam do milleniumzobaczymy jak będzie ale w tym miesiącu złożymy wnioski promocje jesienne Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 21.09.2005 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 daj znać co załatwisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 21.09.2005 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 daj znać co załatwisz Nie omieszkam na razie bank przekonuje do szkieletu i tłumaczę że coraz częściejludzie będą stawiać szkielet a firmę do zmiany sposobu płatności żeby oboje zeszli się w środku zobaczymy co z tego będzie ale co zabawniejsze będąc dłużej w banku widziałam jak tylko kobiety gadały jak najęte a faceci tylko kiwają głową chyba tylko my zostaliśmy na tym forum albo ludzie zamykają prace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 21.09.2005 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Wczoraj (albo przed-wczoraj) w radiu TOK-FM wypowiadał się szef firmy "domy i domki" i mówił, że przysżłość leży w budownictwie szkieletowym głównie dlatego, że Unia E. będzie śrubować normy przenikalności cieplnej przgród w celu znacznego ograniczenia zużycia energii i żeby spełnić takie normy to w zasadzie tylko szkieletowe konstrukcje będą w stanie efektywnie (finansowo ekonomicznie) spełnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 21.09.2005 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Wczoraj (albo przed-wczoraj) w radiu TOK-FM wypowiadał się szef firmy "domy i domki" i mówił, że przysżłość leży w budownictwie szkieletowym głównie dlatego, że Unia E. będzie śrubować normy przenikalności cieplnej przgród w celu znacznego ograniczenia zużycia energii i żeby spełnić takie normy to w zasadzie tylko szkieletowe konstrukcje będą w stanie efektywnie (finansowo ekonomicznie) spełnić. A ten Pan to nie robił sobie reklamy Unia ileś wymaga ale żeby aż tak??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 22.09.2005 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 Pewnie trochę tak. Wierzę, że w ramach Unii współczynniki będą coraz bardziej rygorystyczne.I oczywiście, że można je osiągnąć budując typowy mur z ceramiki i dokładając odpowiednio grube ocieplenie. Ściana co prawda wyjdzie wtedy prawie pół metra grubiści... Myślę, że koszt będzie wiekszym czynnikiem, bo skoro trzeba będzie użyć 20-30cm izolacji, to szkielet w którym ta izolacja będzie powinien być tańszy niż dodatkowa ściana z cełgy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 22.09.2005 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 na pewno taniej jest docieplić niż stawiać dodatkową ścianę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 26.09.2005 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 daj znać co załatwisz ale szkieleciki poupadają a teraz do rzeczy firmę i bank można pogodzić sytuacja jest taka że firma dostosuje się do transz i w krótkim czasie w trakcie wykonywania prac na działce będą przelewane pieniążki a bank będzie widział że coś za nie się dzieje chyba jakiś postęp czyli może prościej pierwsza transza tuż przed przyjazdem reszta jak firma jest na budowie chyba przyzwoicie tylko dlaczego nikt od początku o tym nie mówił czy przedstawiciele firm liczą że ktoś to robi za gotówkę mogli by podawać 2 możliwości a nie ja siwa cała od zastanawiania się jak to połączyć w całość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 27.09.2005 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 alex_ - no to pojawiło się światełko w tunelu powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 29.09.2005 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 alex_ - no to pojawiło się światełko w tunelu powodzenia powiedziałabym że nawet spory halogen wystarczyła rozmowa z dyr. handlowym kolejny szkielecik coraz bliżej do narodzin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-1942 29.09.2005 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 Cześć jestem ,,świerzyna" ale juz z doświadczeniem w budowaniu domu szkieletowego. Własnie zaczełem stawiać i na razie wszystko jest ok. Juz mam zamówiony dach, okna i docieplenie na zewnatrz. Za dwa tygodnie będe miał budynek w stanie surowym zamknietymCo do krydytu warto wybrac sie do PKO BP w moim przypadku nie wnikali i dostalem to co chcialem. Inspektor bankowy był zaskoczony szybkoscią budowy i wydawał pozytywne opinie o zaawansowaniu budowy. Nawet mam jedna transze kredytu szybciej niz ja potrzebuje. Moge polecić i dac namiary na firme z 3miasta ktora stawia mój dom. Sa gotowi jechac do Bydgoszczy...jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldun 30.09.2005 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 Moge polecić i dac namiary na firme z 3miasta ktora stawia mój dom. Sa gotowi jechac do Bydgoszczy... jarek Witam, budujesz w samym Gdańsku czy okolicy? Jeśli można to poproszę o namiary na firmę. Dzięki, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 30.09.2005 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 alex_ - no to podązaj za halogenem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 30.09.2005 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 witam nowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 30.09.2005 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 witam nowych również witam gorąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 30.09.2005 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 Moge polecić i dac namiary na firme z 3miasta ktora stawia mój dom. Sa gotowi jechac do Bydgoszczy... jarek Bardzo chętnie namiary na firmę napisz coś więcej co to za jedni i jak budują wszystko co tylko możliwe i jak cenowo a dzisiaj idę składać wniosek do millennium Dzięki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts