bodekku 30.09.2005 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 alex_ - 3mamy "wiesz co" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-1942 30.09.2005 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 Cześć wszystkim Firma nazywa się EKO DREWNO BUD z Rumi tel do szefa 0607686065 p. Marek. Zanim dogadałem sie z nimi sledziłem ich poczynania na rynku budowlanym przez rok.Zaliczyłem ich dwie budowy rozmawiająć z firmami które wchodziły na nastepne etapy np. wykonczenie jak równiez z inwestorem który tam juz mieszką-WSZYSTKO OK!!!!! Przez ten rok rozmawialismy /miałem czas bo przesuwały mi się temniny i ustalenia z pozwoleniem na budowe/. Czasami było ostro ale wreście podpisaliśmy umowę. Firma słuzy pomoca i radą dzieląc się doświadczeniem z poprzednich inwestycji. Kupiłem projekt gotowca i młody namietny konstruktor wpakował mi kupe stali w salon . Pogadałem i wraz z konstruktorem /z papierami/ przeliczylismy i stal poszła na złom na rzecz całego domu z drewna. Czasami były jakies zmiany podczas budowy bo cos się zmianiało np ścianki lub wymiar okna nikt nie sapał tylko przerabiał. Co do ceny to brałem oferty od W-wy do wód Bałtyku i przyjełem kryteria- za tani do kubła bo bedzie rzezbił i bedą pózniej kłopoty, za drogi bo na pewno chce mnie zedrzec ze skóry. Nie wierzę w zadne cos gratis bo wiadomo że to kosztem czegos/ sam jestem z branzy budowlanej więc wiem że kazdy musi wyjśc na swoje/ . Wazne jest to że od pierwszego dnia /maja swoja przyczepe kempingowa/ktos z ekipy 4 osób zostawał na budowie 24 h i miałem zapewnione zabezpieczenie drewna i budowy gratisa to bardzo ważne!!!! Juz rozmawiamy o dalszych robotach na kolejne etapy/ mam podpiasny stan surowy otwarty/.Kolega ktory był dzis na budowie jak zobczył to wstepnie powiedział że to oni maja mu budować. EKO DREWNO BUD nie bierze zlecen na siłe i na ilosc. Jak skończą jedna to wchodza na druga- jedna ekipa jedna budowa. Oczywiście na budowie czysto i wszystko na swoim miejścu. Mam troche fotek dla zainteresowanych na prv. Dom buduje pod Gdańskiem od strony Pruszcza. Narka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 01.10.2005 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2005 alex_ - 3mamy "wiesz co" nie powinnam wiesz czego robić - thx a tak poza tym w końcu miałam chwilę i pobiegałam po bankach niestety wynik BPH jest negatywny 1,25% - prowizja jeśli założe płatny ROR 2,84% - oprocentowanie rzeczoznawca płatny normalnie i 60% f-ry w millennium złożyłam wniosek i mam 0-prowizja 0-rzeczoznawca 0-nadpłata i wcześniejsza spłata 0-za ROR-prowadzenie i założenie 2,80%-oprocentowanie rozliczanie transz na podstawie fotek lub f-r a nad PKOBP myślę 1,5% - prowizja 2,58% - oprocentowanie rzeczoznawca własny, najgorsze jest wiązanie na kurs wg. daty złożenia wniosku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 01.10.2005 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2005 Cześć wszystkim Mam troche fotek dla zainteresowanych na prv. Dom buduje pod Gdańskiem od strony Pruszcza. Narka Widziałam fotki marzę żeby być na takim etapie a na razie mój etap niedługo uaktualnię fotki ale jeszcze sporo odbiega prezentuje się to interesująco spróbuję nawiązać kontakt i rozeznać sytuację Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-1942 01.10.2005 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2005 Alex a próbowałaś załatwiać sprawy przez EXPANDERA w miom przypadku odwalili całą papierologie/ analizy kosztów, możliwości spłat, zaawansowanie budowy, mozliwości kredytowania itd/ jak wybralismy bank to ja tylko podpisałem kwit na małżenstwo z bankiem na kilka lat. To tak nie do końca z tymi procentami, wszystko zalezy od kwoty i stanu zaawansowania budowy. To sie moze zmienić. Jak ja spotykałem sie z bankiem indywidualnie to mi cuda na kiju obiecywali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 02.10.2005 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2005 j-1942 nie mam wystarczającego zaufania do Expanderapoza tym oni żyją z prowizji, czyli nie wiem czy by mi dali 0%a ja mam taki charakter że wolę samamieć wpływ na to co będzie późniejzwłaszcza na takie małżeństwoale zdecydowano że Mille albo PKOBP i tyle więcej kombinować nie będziemy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-1942 02.10.2005 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2005 Oczywiście to Ty decydujesz ,ale Expander nie bierze prowizji od Ciebie to bank płaci im za znalezienie klienta / ja nie płaciłem.EXP wynegocjował mi to samo co łaziłem sam i sie wkurzałem za olewactwo naszych ,,panienek z okienka' w bankach. Załatwili mi wszystko a ja poszedłem tylko do banku i podpisałem kwity.Wierz mi zaoszczedziłem czasu i zdrowia i moze komus EXPANDER uratował zycie bo mnie czasmi nosiło jak widziałem ruchy i niekompetencje pracowników banku.Ja załatwiałem przez EX ale jest jeszcze kilka takich firm. Kolega brał przez PTF i tez jest uchachany. Jak masz jeszcze czas pomyszkuj a nóż może trafisz lepsza oferte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 02.10.2005 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2005 Oczywiście to Ty decydujesz ,ale Expander nie bierze prowizji od Ciebie to bank płaci im za znalezienie klienta No właśnie bank płaci prowizję z tej prowizji którą ja płacę, co jeżeli teraz wiem że jej nie płacę?? A faktycznie sporo nerwów kosztuje bieganie po bankach a ja staram się nie rozmawiać z paniami z okienka tylko z panami jest dużo bardziej rzeczowo i sensownie jeszcze z żadną panienką się nie dogadałam (a jedna z nich już nie pracuje ) dopóki nie podpiszę umowy będę przeglądać na bieżąco oferty i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-1942 02.10.2005 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2005 Alex a tak z innej beczki to miałem telefon że w poniedziałek przychodzi na budowę transport z dachem i zaczyna sie nastepny etap budowy,a w piatek bedzie wiecha więc bedzie kac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 02.10.2005 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2005 Sprawy kredytowe odłużmy na bok bo jakby co nie ten wątek jeszcze ktoś będzie miał pretensje teraz jest etap decyzji co do firmy na to za wiele czasu nie ma a jakoże my nie jesteśmy zmotoryzowani to idzie dość ciężkawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 02.10.2005 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2005 Alex a tak z innej beczki to miałem telefon że w poniedziałek przychodzi na budowę transport z dachem i zaczyna sie nastepny etap budowy,a w piatek bedzie wiecha więc bedzie kac... a ja na kaca do przyszłego roku będę czekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimi31 03.10.2005 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Witam wszystkich Szkieletorów. Czy ktoś z Was miał do czynienia z firmą ADI-DOM z Rybnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 03.10.2005 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 pozdrawiam szkieletowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 03.10.2005 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Pozdrawiamy elitę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 03.10.2005 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 j-1942 mam pytanko, jako że mamy z tej samej pracowni projektowej domki czy dobrze czy źle to już mniejsza o to tyle tylko co z tą ścianką murowaną wewnątrz czy ją murujesz i kominy w którym momencie stawiacie, bo my się zastanawiamy nad tym a jeśli chodzi o ściankę to mógłby być klinkierek w domku bez tynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-1942 04.10.2005 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 Alex ścianka to juz historia nie ma jej i nigdy nie miało byc, została zastapiona drewnem, a komin stawiam sytemowy SCHIEDEL. Komin stawiam / a własciwie zaczynam w tym tygodniu po zrobieniu konstrukcji budynku./ Uciekam z murowania a Twój pomysł klinkier tez mi chodzi po głowie ale to mozna zawsze zrobić-nakleic płytki na płytę gipsowa lub mocniejszą FERMACELL w czasie wykanczania wewnatrz . Taka jest moja koncepcja mam czas to jeszcze przemysleć. Oczywiście wszystkie zmiany stal drewno, drewno cegła poprzedzone były obliczeniami konstruktora z 3miasta. To sa minusy projektów gotowców... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 04.10.2005 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 alex_ - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 05.10.2005 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 Jutro powinnam napisać coś więcej ale dzisiaj mogę tylko tyle że dokumentacja wysłana do firmy zobaczymy co z tego wyjdzie j-1942 superaśne fotki jak tylko uzupełnię fotki zobaczycie co u mnie opisowo wyszliśmy z ziemi czyli fundamenty pomurowano bodekku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 06.10.2005 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 no to gratulki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pooh-atec 06.10.2005 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 Cześć wszystkim budującym w "szkielecie"! Jestem na etapie poszukiwania idealnego projektu, kredytu i wykonawcy. Liczę na Wasze podpowiedzi Prośba do J - 1942: czy możesz coś powiedzieć o kosztach - cenach tej firmy z Rumii? Pozdrawiam pooh-atec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts