iws 27.10.2005 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 Witam wszystkich! Planujemy postawić domek drewniany. Znaleźliśmy firmę, której zlecilibyśmy budowę. Mało na jej temat wiemy. Może ktoś z Was się natknął na jakieś opinie o niej - nazwa Budomek. Dzięki za jakiekolwiek informacje. Byliśmy w domu modelowym i jeżeli jest taka jak myślimy to byłaby połowa sukcesu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-1942 27.10.2005 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 Ola nie ma pojęcia a troche tego jest: 160 mb. Podjrzewam że siatka i jakies sadzonki co da mi za kilka lat zielone prawdziwe ogrodzenia. Co do wykonastwa to ja i mój cień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-1942 27.10.2005 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 iws dom modelowy jest po to abyś sie zachwycił i chciał mieć to na swojej działce. W domu modelowym to nawet klamki sa złote. Zycie jest troche brutalniejsze i nie raz kopnie cie bardzo bolesnie. Zasada 1 zobacz gdzie postawili i pogdaj z inwertoremzasada 2 zbierz opinie o firmie czyli podaj cos bliżej gdzie sie mieszcza może ktoś cos wie mi to nic nie mówizasada 3 ile postawili domówTo tyle jako praca domowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 27.10.2005 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 Ale zazdroszczę, GARTULACJE i powodzenia w nowym domku dam znać jak się mieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 27.10.2005 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 Nie było mnie tylko chwilkę a tu tyle zmian Gratulacje dla ELITY czekamy na wrażenia wiadomości frontowe też niezłe jesli chodzi o oczyszczalnie to bardzo chętnie się dowiemy co i jak bo to dziedzina zawodowa (wyuczona) mojego mężunia nie wiem ile pamięta a jeśli chodzi o świeżynki to j-1942 ma rację dom modelowy to ostatnia rzecz którą się ogląda ja wybieram firmę i mam zgrzyt chcę dobrze i cenowo bez szaleństw a rozmowy są najlepsze mam kilka wzorów umów i uwierzcie mi nie wgłębiałam się w to jeszcze nie chodziło o podpisanie ale teraz już to moment bardziej nieuchronny i co się okazało że Inwestor to w sumie niech tylko płaci a reszta nieważna umowa była sformułowana że koleś dostaje 20 tys. za darmo bez prawnika to w ogóle nie ma szans na szczęście mamy do kogo z tym iść i teraz robię sobie wzór własnej umowy bez kruczków do których nikt nie wnika bo na prawdę brak słow na niektóre cuda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 27.10.2005 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 Spróbuj tej Umowy - http://www.domydrewniane.org/files/Wzor_umowy-SDD.pdf Przygotowana niezależnie i zweryfikowana przez prawników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-1942 27.10.2005 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 Alex indianie zbierają chrust idzie zima, czas podjąc decyzje A tak poważnie na skrzynce masz umowe na podstawie której ja budowałem dom w fazie konstrukcji szkieletu. Kilka uwag zostało dopisanych przez zaprzyjaznionego prawnika. Najważniejsze to iz udało sie zawrzeć paragraf że firma zapoznała sie z projektem i nie wnosi uwag. W moim przypadku wszytsko bylo OK ale kolega miał haka na wykonawce jak zaczął kombinowac. Zmianiłem również pod siebie wysokość wypłat za etapy, zostawiając aż 10 % zapłaty po odbiorze ostatecznym. Jak wykonawca jest OK i robi wszystko poprawnie to sie zgodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-1942 28.10.2005 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 iws ta firemka robi projekty z pracowni której projekt ma Alex i ja. I juz pierwszy sygnał projekty sa dziwne i jest sporo do poprawki. Ja buduje mante i wcześniej sygnalizowałem co MTM styl wsadził mi w dom i z czym walczyłem i co rzerabiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 28.10.2005 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 projekt jest nawet znośny poza tą stalą a jeśli chodzi o to co pojawi się w trakcie prac to niestety nie wiem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iws 28.10.2005 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 iws ta firemka robi projekty z pracowni której projekt ma Alex i ja. I juz pierwszy sygnał projekty sa dziwne i jest sporo do poprawki. Ja buduje mante i wcześniej sygnalizowałem co MTM styl wsadził mi w dom i z czym walczyłem i co rzerabiałem. My decydujemy się zakupić własny projekt - nie widzieli w tym problemu. Nawet wstępnie wyliczyli koszty. Co do pracy domowej - postaram się odrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leli1 28.10.2005 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 Chciałam sie przywitac jako przyszła szkieletorka Widze ze mam sporo do przeczytania, niestety zaczęłam niefortunnie, bo od dyskusji na temat wyzszosci Swiat BN od Wielkanocy (czyli szkielet drewniany Tak czy Nie) i zostalo mi zasiane ziarno niepewnosci, ale mam nadzieje ze na tym wątku sie nieco podbuduje. Ktos tu szukał opinii o firmie Adi Com z Rybnika-odpisałam Ci juz na forum Szkielet.pl - firma budowała moim znajomym dom w Łaziskach, są zadowoleni dlatego my tez raczej do nich się udamy. Biore sie za lekture i pozdrawiam wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 28.10.2005 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 My decydujemy się zakupić własny projekt - nie widzieli w tym problemu. Nawet wstępnie wyliczyli koszty. Co do pracy domowej - postaram się odrobić A my widzieliśmy domek wg własnego projektu na który firma się zgodziła a gdy faktycznie powstła dokumantacja powiedzieli Żegnaj także jest jeszcze inna strona medalu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 28.10.2005 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 Alex indianie zbierają chrust idzie zima, czas podjąc decyzje j-1942 chcesz mnie mieć na sumieniu ewidentnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-1942 28.10.2005 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 Alex nie chce budowa Cie wykończy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-1942 28.10.2005 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 A tak z innej beczki to nastał szczesliwy dzień własnie zamontowałem wkładke w drzwi i tym sposobem w dniu 28-10-2005 mam: STAN SUROWY ZAMKNIETY!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-1942 28.10.2005 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 Mówię Wam miło chodzić po domu gdzie wiatr nie urywa głów od przciągu, mozna podziwieć okna i drzwi, jest miło i przytulnie. Wreście przypomina to dom. Jak sie uprę to mozna wstawić koze i mieszkać... Już was nie denerwuje tych co sa daleko w polu i tych co zaczynają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 28.10.2005 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 STAN SUROWY ZAMKNIETY!!!!!!!!!!!!!!!!!!! GRATULUJEEEEEEEMY czekamy na foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-1942 28.10.2005 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 Leli 1 tylko szkielet jak bym drugi raz zaczynał to tylko w drewnie, miło patrzeć jak dom rosnie w oczach, jak nie musisz kuć jak coś chcesz przerobić / przestawiałem otwór pod okno- godzina roboty i wszystko wrócilo na swój tor/, żadnych worków po cemencie, ton piachu którego zawsze brakuje i kg cegeł lub innych tym podobnych które trzeba przewalić z miejśca na miejśce. Na budowie czysto i przyjemnie. A co najwazniejsze nie musisz czekać prawie roku aby mury wyschły. Masz kapitał na budowe -kilka miechow i mieszkasz na swoim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 28.10.2005 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 Na budowie czysto i przyjemnie. Zwłaszcza jak spadnie deszcz a na ziemi glina Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtask 31.10.2005 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2005 jakich środków użyć aby zaimpregnować dom z zewnątrz, czy są srodki ognioochronne do stosowania na zewnątrz, bo jak na razie to nie znalazłem, są tylko na bazie soli (wypłukiwalne), Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts