Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa drewnianego szkieletu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Panie Wojtku,

Dzięuję serdecznie za katalog. Na pierszy rzut oka wydaje się bardziej nowoczesny i ładniejszą szatą graficzną niż 2003...

Ocieplenie.

Ja też jeszcze nie ociepliłem ale na pewno będzie wełna na zewnątrz płyt OSB. W środku (między słupkami) będzie Termez lub Ekofiber.

Ja też mam taki domek w budowie - z przyczyn różnych - patrz niedotrzymanie terminów przez firmę - jeszcze nie mieszkamy. Dom ma 100 m2 parter + 60 m2 poddasze. W tej chwili gipsują ściany wewnętrzne. Sam dom stawiali w 4 dni. 2 dni zajęło im kładzenie blachy na dachu. Ściany ocieplone wełną, pomiędzy ściankami działowymi także wełna /wg. projektu pomiędzy nic nie było - ale ten rezonans nas przeraził/. Ogrzewanie bedzie kominkowe - rozprowadzone do pokoi oraz gazowe - częściowo podłogłowe /wiatrołap, łazienka, część holu/. Już nie mogę sie doczekać kiedy zamieszkamy. Pozdrawiam wszystkich szkieletowców :)

olciamax - bardzo ważne pytanie :o

jak rozwiązaliście zamontowanie ogrzewania podłogowego (wodnego

czy elektrycznego ? - bardzo ważne) przy systemie szkieletu drewnianego.

sorry - to jest dla mnie naprawdę ważne.

szczęsliwcy czytają katalog na 2004, ja jeszcze nic nie dostałem :(

pozdrawiam

bodekku

Katalog

Już wiem, że wyszedł nowy może i ja dostanę?

Ocieplenie

Zrobiłem wełną (oczywiście). Na to tynk mineralny barwiony w masie, ale to wyszło kiepsko. W/g przedstawiciela producenta tynk został zbyt wcześnie położony. Wykonawca twierdzi, że przeschnie i będzie dobrze - byle do wiosny (ale nie chce mi się w to wierzyć).

Może jednak lepiej silikatowy?

olciamax - to ja cię szukam

Pytanie bardzo poważne - zamarzyła mi się podłogówka w całym

domu połączona z piecem kondensacyjnym. Czy przy technologii

szkieletu drewnianego możliwe jest połozenie wodnego ogrzewania

podłogowego - jeżeli tak to w jaki sposób - wylewka czy ??????

Z niecierpliwością oczekuję na podpowiedź

miłego dnia

bodekku

Gratuluję Wam nazwy wątku. Choć sam buduję z materiałów mniej ekologicznych, to bardzo podoba mi się Wasza nazwa "Grupa drewnianego szkieletu". Brzmi coś jak "Horror z doliny wiązów" albo "Grupa posępnego szkieletu" :lol: :lol:

Nie mniej jednak życzę Wam wszystkim powodzenia i jak najszybszego zamieszkania we własnym domu (w tej kwesti drewniany szkielet bije na głowę pozostałe technologie). Powodzenia