bodekku 27.01.2004 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2004 Panie Wojciechu ! Poszło na priv bodekku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 27.01.2004 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2004 Coś grupa zaspała czy zamroziło pobudka bodekku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 27.01.2004 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2004 Panie Wojciechu! Katalog doszedł ! Dziękuję zagłębiam się w lekturę pomyślności bodekku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 27.01.2004 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2004 Jak był wysłany to musiał dojść.Teraz będziesz mógł sprawdzić wykonawcę czy spełnia wymagania. W przypadku jakichkolwiek zapytań - pytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 27.01.2004 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2004 Panie Wojciechu! Na pewno zapytam teraz tylko jedno pytanie - podłogówka wodna ? czy to jest możliwe i jak rozwiązać to konstrukcyjnie ? wiem że nudny jestem ale to dla mnie ważne ! pozdrawiam bodekku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 27.01.2004 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2004 Ponieważ już wiem, że dopiero zaczynasz rozmowy z wykonawcą - proponuję system Legalett.Znam jedną z budów w Szczecinie, na której ten system zastosowano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 27.01.2004 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2004 bodekku,sprawdź http://www.legalett.com.pl ja się zdecydowałem na to do swojego szkieletu. Co prawda jeszcze nie użytkuję ale cały czas jestem przekonany o trafności tej decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 28.01.2004 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 Hej sprawdzę ! Dzięki bodekku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetamarcin 28.01.2004 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 planuje postawic domek letniskowy, calkiem przyzwoite ceny znalazlem w firmie http://www.danmardomy.pl z tego co powiedziano oni buduja wlasnie w technologii szkieletowej - czy to trafny wybor ? szczerze mowiac nie kierowalem sie wyborem technologii tylko projektu... dlatego padlo na ta firme, a ze oni buduja podobno akurat w szkielecie to chyba dobrze trafilem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 28.01.2004 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 Wszystkie firmy oferują domki w jakichś tam cenach. Porównując jednak ceny sprawdź co ta cena zwiera i ile jeszcze będziesz musiał do tej ceny dołożyć by w domku spokojnie zamieszkać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetamarcin 28.01.2004 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 tak tak zgadza sie ! ale chodzi mi raczej o firme jako wykonawce czy ktos moze juz sie z nia spotkal i poleca albo raczej nie poleca... jesli tak to dlaczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 28.01.2004 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 Dziś dostałem katalog. Wieczór mam z głowy . Dzięki panie Wojtku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 28.01.2004 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 aneta&marcin w Szczecinie jest jeszcze inna firma http://www.canadasystem.pl można sprawdzić pozdrawiam bodekku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 28.01.2004 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 Forumowicze,obojętnie jaka to firma XXX czy YYY podstawą konstrukcji budynku jest drewno - suszone komorowo i czterostronnie strugane. Tego należy ŻĄDAĆ od wykonawcy.Wykonawca MUSI przedstawić dokument określający właściwości tarciy. Drewno konstrukcyjne dostarczone na budowę winno posiadać deklarację zgodności potwierdzającą spełnienie wymogów określonych w Polskiej Normie. Deklaracja, wystawione przez producenta, winna zapewniać o spełnieniu przez tarcicę wymogów, stawianych tarcicy sortowanej wizualne, w zakresie klas KG, KS i KW według normy PN-82/D-94021 – Tarcica iglasta konstrukcyjna sortowana metodami wytrzymałościowymi. Ponadto deklaracja zgodności winna określać producenta, identyfikować wyrób, a także zawierać aktualny symbol dla tarcicy konstrukcyjnej wg Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług (PKWiU) – 20.10.10-45.50. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetamarcin 28.01.2004 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 bodekku: dzieki ale szukam cos letniskowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 28.01.2004 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 A może najpierw poszukać projekt, a potem poszukać wykonawcę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetamarcin 28.01.2004 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 obawiam sie ze wyszloby wowoczas troche drozej... tak to mam wiekszosc spraw z glowy a ze to ma byc letniskowe takze nie dbam tak mocno o okna, drzwi... beda montowac to co sami robia i wydaje mi sie ze taniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 29.01.2004 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2004 W moim przypadku było tak, że szukaliśmy projektu, potem projekt pokazaliśmy wykonawcy i cena była nie do przyjęcia więc wykonawca pokazał nam projekty, które robi. Przy rozmowie z innym wykonawcą ten też nam polecił jakis projekt (akurat ten nam się spodobał). Generalnie moim zdaniem warto (o ile się spodoba) wziąć projekt taki, jaki już dany wykonawca budował - mniejsza szansa na problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 29.01.2004 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2004 marcinU trochę racji w tym jest ale gdzie marzenia ? bodekku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 29.01.2004 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2004 He! Mi akurat tak wyszło, że ostatni projekt polecony przez wykonawcę (właśnie się adaptuje) był najbliższy marzeniom. Generalnie po obejrzeniu setek projektów (mamy chyba z 10 katalogów ) widać pewną powtarzalność koncepcji i do własnych marzeń można dobrać co najmniej kila różnych projektów. A jeżeli któryś z nich Twój wykonawca już budował to wygrałeś! Dlatego uważam, że warto projekt konsultować z wykonawcą ZANIM się go kupi i zaadaptuje. Z resztą historie niektórych ludzi opisane na Forum (z Teską z ostatniego Muratora na czele) pokazują, że czasem projekt jest może i ładny i zgodny z marzeniami, ale kompletnie "nieżyciowy" jeżeli chodzi o wykonanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts