Loxia 13.12.2005 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 Ola ale który to projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 13.12.2005 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 OlaJ podalas adres do calej stronki a nie konkretnego projektu j-1942 ja tez zwrocilam uwage;) A ile macie pokoi? , bo ja nie zwrocilam jakos uwagi;0 Poza salonem;) Pmietam wyglada zewnetrzny plus uklad wnętrz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 13.12.2005 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 ups, już się poprawiam agawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 13.12.2005 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 http://www.archeton.pl/index.aspx + powiekszony garaż na dwa somochody, niejaki pan z EKO stwierdził ze to bardzo drogi konstrukcyjnie projekt i ze lepiej się konsultować przed wyborem projektu ja też mam drogo konstrukcyjnie, bo chyba wychodzi z tego że jak ludzie robią projekty to podobne przeliczenia z cegieł na drewno i nie konicznie biorą pod uwagę ilość materiałów, bo my z j-1942 mamy tony stali w podciągach i ściankę z cegieł, a tak poza tym to który wykonawca nie narzeka mi EKo zaczął narzekać na fudamety mężunia i ja usłyszał że są dość równe to przyznał rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 13.12.2005 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 Dziewczyny jeśli chodzi o kredyt to starałam się jak najwięcej za gotówkę także jeszcze dało radę fundamenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Loxia 13.12.2005 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 my chcemy pożyczyć od rodzinki na działkę i przyłacza.potem sprzedamy mieszkanie i zaczniemy budować. dlatego chcemy jak najszybciej wybudować, żeby jak najkrócej wynajmować już nie swoje mieszkanie. a na wykończenie to już niewiele trzeba będzie dopożyczyć.mam nadzieję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 13.12.2005 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 No u mnie oni tez narzekali na fundamenty ale niestety mieli racje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 13.12.2005 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 eh, to ja sie nie wypowiem;) Bo my nie mamy wyboru i trzeb zaczac zeby sie dalo wprowadzic z kredytu i co najwyzej reszta samemu pomalu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 13.12.2005 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 eh, to ja sie nie wypowiem;) Bo my nie mamy wyboru i trzeb zaczac zeby sie dalo wprowadzic z kredytu i co najwyzej reszta samemu pomalu... Niestety to tak nie działa dla banku musi być wycena i kwota kredytu + środki własne muszą dać wycenę domu pod klucz a czas odbioru techniczego jest krótki bo wszystko do odbioru trzeba zrobić w ok. 2 lata, bank pożycza tylko i wyłącznie na hipotekę pełno wartościowego budynku, także to pomału musi być ok. 2lata i to jeszcze w dniu brania kredytu trzeba albo taką kwotę kredytu wziąść aby pokryło kwotę wyceny albo mieć chwilowo takie środki własne aby mieć mniejszą kwotę kredytu a później skądś na bieżąco Podsumowując JA MAM JUŻ BANKÓW DOŚĆ - CIĄGLE JAKIEŚ PROBLEMY PS zwracajcie uwagę na okres karencji!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 13.12.2005 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 okres karencji, wcale nie zwróciłam na to uwagi, musze sprawdzić w umowie, sprawdzajcie tez czy jest mozliwosc wczesniejszej spałty kredytu, bo mi mówili ze tak a jak jakos czytam ta umowe to w niej jest napisane, ze owszem ale jednorazowo, al;bo cos źle czytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 13.12.2005 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 eh, to ja sie nie wypowiem;) Bo my nie mamy wyboru i trzeb zaczac zeby sie dalo wprowadzic z kredytu i co najwyzej reszta samemu pomalu... Niestety to tak nie działa dla banku musi być wycena i kwota kredytu + środki własne muszą dać wycenę domu pod klucz a czas odbioru techniczego jest krótki bo wszystko do odbioru trzeba zrobić w ok. 2 lata, bank pożycza tylko i wyłącznie na hipotekę pełno wartościowego budynku, także to pomału musi być ok. 2lata i to jeszcze w dniu brania kredytu trzeba albo taką kwotę kredytu wziąść aby pokryło kwotę wyceny albo mieć chwilowo takie środki własne aby mieć mniejszą kwotę kredytu a później skądś na bieżąco Podsumowując JA MAM JUŻ BANKÓW DOŚĆ - CIĄGLE JAKIEŚ PROBLEMY PS zwracajcie uwagę na okres karencji!!! Alex, a jesli sie wezmie projekt z poddaszem nieuzytkowym ale z mozliwoscia adaptacji do celow mieszkalnych? To w teori ma by wykonczony tylko dol i to chcemy zrobic...Myslalam ze dobrze kombinuje, ale jesli tak nie ejst to mnei wyprowadz z bledu;) No i potem dodatkowy projekt i wykonczenie gory samemu... Dom rodzicow ejst z poddaszem nieuzytkowym ale stropy sa takie, że mozna wykonczyc poddasze i dodac okna połąciowe.. a w peojekcie poddasze nieuzytkowe. Natkenalm sie czasami na projekty gdzie pisaklo nieuzytkowe z mozliwoscia adaptacji, jakos tak, mysle ze daloby to sie tak zrobic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 13.12.2005 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 Jeżeli w projekcie będzie jako nieużytkowe to zmienia postać rzeczy, to już się trzeba dowiedzieć w banku ale nie sądzę żeby się czepiali gorzej jak jest użytkowe i nie oddać go technicznie nie ma możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 13.12.2005 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 tak naprawde to ich to nie obchodzi, mam cały kredyt wykorzystany , juz nawet od kilku miesięcy go splacam, a dopiero wykańczam, odkad zaczełam spłącac nik z banku nieczym się nie interesował, czy starczyło i na ile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 13.12.2005 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 Ola, ale braliscie tylko na budowe? czy na działke tez? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-1942 13.12.2005 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 Same kobiety inwestorzy co ja tu robie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-1942 13.12.2005 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 co do Manty to mam trzy sypialne+ pracownia+ salon+ dwie łazienki + otwarta kuchnoia jako dodatkowe pomieszczenie. i to co mnie najbardziej cieszy piekny taras!!!!!!!!!!!!! CO DO FUNDAMENTÓW TO O DZIWO MAM WSZYSTKO PROSTE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-1942 13.12.2005 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 Ola ALEX to co uzywam do spoinowania /testuje/ płyt gipsowych to CEKOL C20. dzwoniłem do producenta i gośc zapewniał mnie że to jest to co mi trzeba. Idziemy krok do przodu i nie potrzeba siatki na łaczenia ale ja daje nie zaszkodzi a polepszy, jak zacznie pekac to w TELEEXPRESIE bedzie zmianka ze spłonoł zakład Cekola pod Gdanskiem to ja . nastepne info o C20 po przecisgnięciu szpachlem pierweszych łączeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 13.12.2005 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 Same kobiety inwestorzy co ja tu robie jesteś naszym rodzykiem ale masz do pomocy samą ELitę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 13.12.2005 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 tak naprawde to ich to nie obchodzi, mam cały kredyt wykorzystany , juz nawet od kilku miesięcy go splacam, a dopiero wykańczam, odkad zaczełam spłącac nik z banku nieczym się nie interesował, czy starczyło i na ile. zgadza się ale jeśli chodzi o początek to jest papierologia czysto teoretyczna to raz ale po jakimś czasie odbiór techniczny musisz mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 14.12.2005 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2005 Kredyt brałam na sam dom bez działki. Alex mialam zakończyć budowę w rok a już mineło z 1,5 i jak na razie nic nie chceili na szczęćie żadnego dobioru (ale pozyjemy, zobaczymy i mam nadzieję ze albo ja zdąże albo oni nie będą chcieli) j-1942 najpierw czekam na testy, poźniej na informacje w teleekspresie i do szpachlowania się bierzemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts