j-1942 07.01.2006 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2006 house dlaczego wychodzisz z założenie że kazdy popełnia błędy i każda budowa to jeden wielki błąd i nikt nie przestrzega zasadach budowania szkieletu/ mam nadzieje że nie wypowiadadsz sie biorac pod uwage własne doswiadczenie / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-1942 07.01.2006 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2006 A teraz na powaznie. 1.Pod panele zalecana jest folia i płyty wygłuszające. Duzo ludzi nie stosuje folii. Czy to powazny błąd czy nie.2.Jesli chce mieś podłoge na tym samym poziomie na całym pietrze /łazienka kafle , korytarz, pokoje/ to czy moge dać dwie warstwy płyt wygłuszających np. 6mm i 3mm +panel Czy ktos to juz przerabiał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker. 07.01.2006 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2006 Oczywiscie ze przerabial . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker. 07.01.2006 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2006 house dlaczego wychodzisz z założenie że kazdy popełnia błędy i każda budowa to jeden wielki błąd i nikt nie przestrzega zasadach budowania szkieletu Sam napisales kilka postow wyzej , ze ociepliles swoj szkielet styropianem z zewnatrz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-1942 07.01.2006 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2006 LUC ale dałem mozliwośc oddychania i wymiany powietrza miedzy styropianem a konstrukcja szkieletu. Styropian nie jest przyklejony do wiatroizolacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-1942 07.01.2006 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2006 Dzis słyszałem opinie że panele 6mm na wygłuszeniu 5 moga uledz uszkodzeniu po przez wyłamywaniu zamka zatrzaskowego. Izolacja 5 jest zbyt spręzysta.Ile w tym prawdy?A jak zachowuja sie panele 8mm z wyzszej półki powyżej 90PLN/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 08.01.2006 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2006 witajcie po przerwie Ale sie porobiło , ehh a my byliśmy poza krakowem na świętach i nasylwestrze i pomiędzy też, teraz mi sięmaleństwo rozchorowało, więc siłą rzeczy czasu na forum nie miałam..właśnie poczytałam ten wątek za chwile ruszam na następne typu kredyty, dzialki itd... duzo tego.uwag , plusow minusów. wsumie plusy i minusy porownanie szkieletu do innego wątku powinno byś na jakimś wątku o tym przesłąniu myślę.... a tutaj ewentualny link dla chętncyh co do pytań jakie mnie się nasuneły w trakcie owych debat: 1. OSb i ta cała "chemia" o której piszą przeciwnicy, jest gdzieś do tego opis/ wplyw itd, ewentualnei porownanie z metodami tradycyjnymi i pewnie inna chemią? 2 .szkielet a alergicy... bo sie mi gdzieśprewnęło , żę to ma jakiś zanczenie itd, odnośnik do info... 3.ceny za m2, nie da sięporownać, aloe może by tak probka kilku domkow takich i takich , podobnych porownnanie cen po uśrednieniu, tych co wykonali, surowy otwarty załóżmy, bo chyba włąsnie tu ejst różnica... 4. skrzypienie..dobrze rozumiem, że słychać je na dole gdy ktoś chodzi po górze/ jesli tak to przy ukladzie na dole czesc dzienna na gore nocna nei ma to chyba znaczenia? 5. no i to bezpieczeństwo.9-iokrotna różnica? wierzyć mi sie jakoś nie chce.... A moim szkieletowom gratuluje postępow w budowaniu, szczegolnie j-1942, bo widzę że roboty się posunęły nieżle:) No i dlaczego żle że ocieplił domek styroi0anem, jesli pamiętał o oddychaniu to chyba ok? no i takie spostrzseżenia świateczne.. Byłam sonbie nstr5ychu u rodzicow oglądałam strop i więżbękurcze i się zdziwiłam, ładnie to wszystko wygląsdało a zarazem strasznie prosto jakoś, jak tak p[atrzyąłm to miałam wrazenei ze sama mogłabym robic takie dachyno i jkies dziwne uczucie, pare desek na tym papa tylko i niebo.. tak wiem, noiedokończyli domku jak mieli w planach;)scainy mają trójwarstwowe z wełna mineralna, nei sa jakies ciaple, zimne raczej, ale ten dach, tez jakiś zimny... No i grzym pełno go, walczą z tym ciagle a domek ma z 10 lat pewnie nie wiecej, ktoś coś sknocił ale moi dziadkowei oszczedzali pewnei daltego. Skolei u rodziców męża jest szkielet. Co cielawe nie miałąm o tym pojęcia do momentu ogladania sćan po odpadającym tynkiem w częsci nieuzywqnej domu. okazało się ze domek ma 50lat bo kupili uzywany i postawili w tydzien;) ie wiem czy skrzypi bo to parterowka. nie wiem czy cieply botam generalnei zimno i praktycznie nie grzeja. Najwiecej ciepla uciaka przez okna w szkieletowym a przez ten dach w tym murowanym. jakie są wnioski? nie wiemot taki metlik mi w głowoe pozostał a do plusow szkiieletowych dodaje łatwość przenoszenia;) to tak apropo wybudowania kanadyjczyka i po przejsciu na emeryture preniesienia go nad morze;) ha i jeszcze jedno nja koniec. Naprawdę trudniej jest sprzedać szkelecika? Jeśli tak to powinny być oferty dzialek z takimi domami tanimi...są gdzieś? chętnei rozważe;) sie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 09.01.2006 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 Witajcie tak, tak alex_ to by chciała już Ciebie gonić j-1942 ale jest maly problem potrzebuje pilnie na poniedzialek 16.01 przyczepe kempingowa dla ekipy !!!!!! koles z WAwy sie umawial pol m-ca i w osostaniej chwili sie wycofal a mi ekipa sie zbuntowala i stwierdzila ze nie przyjedzie bez drugiej przyczepy moze macie jakies namiary szukam jak co na miejscu jak co prosze o kontakt na priva!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 09.01.2006 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 j-1942 czym szpachlowałes kg i jaki efekt, u mnie juz troche ścian na parterze jest, ale idzie to jak nie powiem .... , i czym poźniej to wszystko sie maluje, na biało i potem kolor , kilka razy na bialo ?? nie mam pojecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 09.01.2006 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 notak, jak juz jestem to tu cisza;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mile19 09.01.2006 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 Kolesia to ty sobie w lustrze poszukaj . Czy jest Pan Panie Luc Skywalker (może to i nieżle brzmi) w stanie odpowiedzieć na moje pytanie na innym wątku? A tak apropos - Ty - pisze się z dużej litery. To tak dla zachowania kultury na Forum, kultury przez duże K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 09.01.2006 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 Kolesia to ty sobie w lustrze poszukaj . Czy jest Pan Panie Luc Skywalker (może to i nieżle brzmi) w stanie odpowiedzieć na moje pytanie na innym wątku? A tak apropos - Ty - pisze się z dużej litery. To tak dla zachowania kultury na Forum, kultury przez duże K. 1. Ja nie pan . 2. O jakie pytanie chodzi ? 3. Pisze "ty" czasami z malej , a czasami z duzej litery . Zalezy to od pewnych czynnikow . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 10.01.2006 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 no nie a tu znowu bałagan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 10.01.2006 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 pewno niektórzy bardzo się nudzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 10.01.2006 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 podnoszę bo spadliśmy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 10.01.2006 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 No to co z tym szpachlowaniem bo niedułgo mnie czeka, czym szpachlowaliście i czy pęka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 10.01.2006 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 notak, jak juz jestem to tu cisza;) O prosze zerknac na to, jak od zaifekowanej izolacji scian zewnetrznych potrafia sie roznosic grzybki po szkielecie, tak w ciagu kilku tygodni. http://www.air-zone.com/images/moldhouse.jpg Wlasciciele tego domu maja szczescie, bo jest on trujacy i widoczny. Gorzej jest jak skupia sie w malych ogniskach, w srodku scian powodujac nieuleczlne alergie i choroby . PS. mozna rowniez podejrzec jak sa ulorzone plyty gipsowe . A-ha, dlatego zrezygnowano z docieplen zewnetrzych styropianem, oczywiscie nawet z dodatkowa wentylacja . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-1942 10.01.2006 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Ale młym i znowu nagonka na szkielet House sciany sa takie bo buduja je tacy fachowcy jak TY. Skończ z fotkami to to nie ma sensu i nie wiem do czego dążysz ?. Idz sobie i pluj gdzie indziej. Zajmij sie zbieraniem znaczków lub podobnym zajęciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-1942 10.01.2006 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 LUC widze ze jestes ulubiencem na forum .... ludzie ccę scigaja aby dowalić Ci do pieca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-1942 10.01.2006 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Ola szpachlowanie idzie do przodu Cekol sprawdza sie. Poszedł na pierwszy ogień, pózniej na to tasma z siatki i na to wszystko miekka gładz aby wyrównać. Co do malowania to sa podkłady na ,,goła" płyte GKF a na to przychodzi farba własciwa. Co do nazwy to jutro sprawdze i dam znac a tak z innej beczki w poniedziałek chyba zaczynam malować podkładem. Jutro zamawiam drzwi wew i schody a 1 lutego wchodzi ekipa na kafle PS. Ciekawi mnie dlaczego nasi wszystko wiedzacy fachowcy nie wypowiadaja sie na tematy malowania. Czyzby to były ich słabe strony lub nie było zadnych opisów w gazetach lub fotek do załączenia na forum? Panowie macie pole do popisu a to cisza... czas odrobic lekcje i doradzić nam zagubionym szkieletowcom. Jest szansa na dobry uczynek Padły pytania co do podłóg / House przeciez budujesz w badziewiaskim sytemie wiele lat i masz doswiadzcenie Opisz nam jak to robisz aby nie było takiego efektu ze szkielet to badziewie, lemon itd. A jak nie masz czasu do dawaj do klawiatury swoich pomocników bo przeciez oni dużo więcej wiedza/ TWOJE SŁOWA/ Może Pan LUK cos nam na ten temat napisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts