Wojciech Nitka 04.02.2004 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2004 Maco,czy stosować folię wiatroizolacyjną czy nie - polecam artykuł "Wełna zamiast styropianu. Z wiatroizolacją czy bez?" opublikowany w "Katalogu Budownictwa Drewnianego 2003".W tym samym Katalogu polecam Ci artykuł "Budownictwo Energooszczędne - uszczelnienie budynku (opóźniacz przepływu powietrza)".Jeżeli Katalogu nie masz - wyśle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 04.02.2004 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2004 Czy ten artykuł można znaleść gdzieś w necie albo dostać na priva czy na maila??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetamarcin 04.02.2004 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2004 dolaczam sie do pytania o ten artykul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 04.02.2004 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2004 Wysłałbym po Katalogu, ale jeszcze nie doczytaliście do końca tego otrzymanego wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 04.02.2004 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2004 Duuużo i szybko czytamy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 04.02.2004 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2004 A coś więcej powiesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 05.02.2004 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2004 A coś więcej powiesz ? Do kogo to pytanko ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 05.02.2004 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2004 To przecież Maco - stary szkieletor, założyciel Grupy Szkieletowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 06.02.2004 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2004 Panie Wojciechu serdecznie dziekuję za katalog 2003 jestem bardzo mile zaskoczona wróciłam dzis po pracy i czekał na mnie na lodówce już lece się zagłębiać ... łikent z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 06.02.2004 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2004 Właśnie dzisiaj położono mi Termex na ścianch w domu !!! Ale to fajne jest ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojt 08.02.2004 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2004 Bodekku czy już zdecydowałeś się na podłogówkę?Ja też u siebie będę ją instalował na całej powierzchni. Rozmawiałem z kilkoma firmami i zwg nich nie ma problemu ani żadnych problemów z instalacją tego typuy ogrzewania w domach o konstrukcji szkieletowej.Koszt to około 80-100 PLN/ szt. (materiały + robocizna)PozdrWojt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 09.02.2004 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2004 Właśnie dzisiaj położono mi Termex na ścianch w domu !!! Ale to fajne jest ! maco.. czyżby to była wełna celulozowa? Znalazłam na ten temat tylko to : http://www.termex.wior-sc.pl/termex/welna.html Czy mógłbyś coś na ten temat więcej powiedzieć jak to się ma do wełny mineralnej własciwościami i cenowo oraz montarzem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 09.02.2004 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2004 emems, tak. To właściwie to samo co Ekofiber tylko (z tego co wiem nowsza generacja i nowsza technologia wytwarzania).Na dzień dzisiejszy całość materiału pochodzi z Finalndii (co daje przynajmniej mi pewną gwarancję) i cenowo jest trochę droższy od wełny. mniej więcej 140-170zł/m3 z robocizną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 10.02.2004 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 wojt - to miłe a podali ci jakieś rozwiązania co do zwiększonegoobciążenia stropów, czy wylewka na rurkach jest potrzebna ???? pozdrawiam bodekku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 10.02.2004 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 Dzięki Maco.. rozejrzę się jak u nas cenowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetamarcin 10.02.2004 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 sciana wyglda tak: szkielet z dwooch stron wiatroizolacja i z dwoch stron deskowanie. pytanie: jak zawiesic cos ciezkiego, konkretnie pojemnosciowy podgrzewacz wody poj. 100 l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 10.02.2004 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 Co Wy budujecie? Jak trwałe to ma być? Co za firma Wam wciska taki kit? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetamarcin 10.02.2004 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 jeszcze nie budujemy... rozwazamy wszystko, nawet to czy to bedzie szkielettaka konstrukcje ma firma danmar http://www.danmardomy.plniedlugo ide tam sie wlasnie zapytac o to samoa ma byc to domek letniskowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 11.02.2004 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 Domek nie domek - układ warstw ściany winien być następujący:- boazeria wewnętrzna,- opóźniacz pary (paroizolacja) - folia polietylenowa grub. 0,15 mm,- izolacja cieplna między słupkami ściany,- poszycie ściany - np. płyta OSB/3 grub. 12 mm,- folia wiatroizolacyjna - folia polipropylenowa,- okładzina elewacyjna. Przy domkach letnich można zrezygnować na z poszycia ściany, ale nie można zrezygnować z reszty lub zastąpić tych warstw innymi materiałami. Proponuję też, ze względów p.poż., pod bozaerię wewnętrzną położyć płyty g/k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetamarcin 11.02.2004 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 tak to mniej wiecej wyglada tylko oni stasuja ten sam material jakis rodzaj folii czy czegos tam z dwoch stron przed ewelwacja zewn i wewn.... mam nadzieje ze to jest od wewn opozniacz pary a od zewn folia wiatroizolacyjna jesli jest to folia polietylenowa to moze byc zastosowana z dwoch stron ? mimo wszystko zastanawiam sie czy jak przykrece takie 100 kg na chyba 4 wkrety do boazerii to to wytrzyma... czy trafiac w szkielet ? a moze jakies inne rozwiazania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts