Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa drewnianego szkieletu

Recommended Posts

Ja osobiscie jestem oburzony na Wojciecha , ze wciska Polakom technologie gorsza od murowej , za podobne pieniadze . Ze proponuje rozwiazania wycofywane z USA . Ze mruga oczkiem , dajac do zrozumienia , ze oni tam w Ameryce sie nie znaja . To my im pokazemy jak buduje sie szkielety . I teraz , cokolwiek Wojciech by nie napisal , to zawsze moge stwierdzic , ze skoro w USA nie wyeliminowano skutecznie wad technologii , to i Wojciechowi sie to nie uda .

Luc,

szanuję Cię za Twoje, w miarę konkretne posty. Ale proszę Cię byś na oczach uczestnków tutejszego Forum udowodnił to co napisałeś - Wojciech - wciska, Wojciech - proponuje, Wojciech - mruga oczkiem, Wojciech - uważa to my im pokażemy itp.

Udowodnij to. Ale udowodnij to rzetelnymi przykładami, a nie na zasadzie Hausehold'a - jak pisze Mile - "a u nas biją murzynów", choć w sumie nie wiadomo jako to tam u Was jest. Wyżej cenię Twoje wypowiedzi.

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

.

A wracajac do Ciebie : czy wiesz juz jak to jest z mozliwoscia przenoszenia z miejsca na miejsce szkieletu ? Czy nadal wydaje sie Tobie , ze to mozliwe ? Wyciagnelas wnioski z naszej dyskusji ?

Luc, to nei tylko o to chodzi w forum...moze to chodzi o grupe ludzi zwaizanych tym samym tematem, i oni moga mowic o czymkolwiek, a o tevhnologie niekoniecznie, bo to nie jest wymiana dośwaidczeń ani jakiś inny wątek dotyczacy technologii, tylko wątekn grupy ludzi których coś łączy. I moga mowić nawet o dzieciach, wakacjach imprezach...

Ja i moje wnioski? moja sprawa...Moga się dzielic, ale z Wami to niekoniecznie;) Zresztą i tak macie o mnie zdanie niekorzystne, a ja nie widzę powodu by to zmieniac...

Aida .

Cofnij sie kilka stron wstecz , do mojego pierwszego wpisu w tym watku .

Ty szukalas info o technologii - ja podalem link do watka z udzialem W.Nitki , House'a , i innych . Zostalem w niewybredny sposob obrzucony obelgami przez J-... a kilkoro mu wtorowalo . Postanowilem wiec podzielic sie czescia mojej wiedzy . I to robie . I zgadzam sie , ze na tym forum sa tematy inne niz budowlane . Ale temat technologii nikogo nie bulwersuje . Za wyjatkiem kilkoro szkieletowcow .

Co do mojego zdania o Tobie , to jest nastepujace : nie masz zielonego pojecia na temat technologii szkieletu , a zarazem piszesz niemilo do lub o ludziach piszacych o tej technologii . Czynisz to wybiorczo , celujac w jej ( technologii ) przeciwnikow . Zauwaz ze pomijam milczeniem sprawe Twojej edukacji , o ktorej wspomnialas wczesniej .

Moga się dzielic, ale z Wami to niekoniecznie;)

Brawo Aida77. Myślę, że podsumowałaś to Forum.

Czy musimy brać udział w tym cyrku "A u nasz biją Murzynów".?

Nie chcialbym cie Mile martwic , ale sam to wymysliles , to raz . A dwa , to dostalbys za to w twarz od afroamerykanina , gdybys to tutaj powiedzial . To tak gwoli scislosci .

Aida .

Co do mojego zdania o Tobie , to jest nastepujace : nie masz zielonego pojecia na temat technologii szkieletu , a zarazem piszesz niemilo do lub o ludziach piszacych o tej technologii . Czynisz to wybiorczo , celujac w jej ( technologii ) przeciwnikow . Zauwaz ze pomijam milczeniem sprawe Twojej edukacji , o ktorej wspomnialas wczesniej .

Pojęcie mam, w jakimś tam stopnie. To w jaki sposob pisze o niczym nie świadczy, tak naprawdę, ktoś kto zna się na rzeczy może udawać początkuącego, nieprawdaż? A co do mojego wykształceniania, nie musisz o nim milczec, bo ja niczego się nie wstydzę. Jestem w 100% zadowolona z tego co osiągnęłam, I tak naprawdę nie czepiam się Waszych wypowiedzi - ale ich formy.... Nie czepiam, się nawet tego, że u Ciebie Wy do Wojciecha Nitki Jest z małejn litery, chociaż Wg mnie powinno być z dużej, nawet jesli pomijasz już szacunkowe Pan. CZepiam się stylu, formy sposobu odnoszenia, przedstaawiania faktów, czepiam się tego że są wybiorcze, tego, że pokazują jakiś wycinek rzeczywistości. Fakt, że ludzie bedący na tym wątku są w dużej mierze tymi co zdecydowali i budują właśnie tak, a nie inaczej. Ale jesli tak to po co deptac im po głowie i pisać o wadaych? CZy to coś zmieni? Dlaczego nie piszecie o tym jak zrobić coś lepiej tylko się czepiacie? Myślicie że pisząc w ten sposób będziecie dla kogoś wairygodni?

Dla mei nie jesteście... Mozliwe, że człowiek słysząc pewne negatywy zaczyna czytac i zgłebiac szukajac wiekszej ilosci informacji, ale to nei są

Wasze słowa tylko strach, że może w każdym kłamstwie jest ziarnko prawdy...I nie chce tu nikogom osadzac i krytykowac, moje zdanie jest jakie ejst inic go nei zmieni, a nie obnrzucam blotem przeciwnikow, tyko ewentualnie lekko krytykuje Wasza wairygodnosc i sposob przekazywania informajci...I to że ktoś się mnie czepial za moje literowki, ze uwaza ze mam złyn styl przy tym jak mnie oceniano za wypracowania...

A pisać

oj Luc, Luc...to każdy potrafi

Pojęcie mam, w jakimś tam stopnie. To w jaki sposob pisze o niczym nie świadczy, tak naprawdę, ktoś kto zna się na rzeczy może udawać początkuącego, nieprawdaż?

No to mnie nabralas . Powaga . Ja caly czas myslalem , ze Ty na serio .

Pisac o wadach technologii trzeba . Nie po to , by dolowac wlasnie budujacych , czy juz pomieszkujacych , ale zeby przestrzec innych . Jak czlowiek decyduje sie na technologie , bedac w pelni swiadom jej wad , to ja go rozumiem . I stad tez wynika krzyk szkieletowcow . Oni nie znajac wszystkich powiklan szkieletu , podjeli sie jego budowy . A teraz sa wsciekli na mnie , ze pisze o wadach . Powtorze sie , ale cofnij kika stron do tylu i zobacz , ze apelowalem do szkieletowcow , aby nie zamykali sie w sobie na informacje . Zeby z nich skorzystali w celu zminimalizowania szkod .

Aha . Forma per "ty" jest poprawna . Jak nazwiesz sie "Pani A." , to bede pisal do ciebie Pani . Jak nazwiesz sie "lesny ziutek" , to bedziesz "lesny" .

Aida . Poznajesz te slowa ?

Generlanei mało wiemy i dużo przed nami Muratora kupuje juz jakoś 3 rok, bi domek zawsze był moim marzeniem, ale mma teraz wrażenie,, że głownie skupiałam się na projektach i jakiś nowinakch niż na faktycznej wiedzy z zakresu budowania...

Wiem że to początek i że przed nami trudna droga, ale wierzę, że damy radę, i że znajdę oparcie w Was wszystkich.

To w jaki sposob pisze o niczym nie świadczy, tak naprawdę, ktoś kto zna się na rzeczy może udawać początkuącego, nieprawdaż?

No to mnie nabralas . Powaga . Ja caly czas myslalem , ze Ty na serio .

Aha . Forma per "ty" jest poprawna . Jak nazwiesz sie "Pani A." , to bede pisal do ciebie Pani . Jak nazwiesz sie "lesny ziutek" , to bedziesz "lesny" .

Ale też nie znaczy , że tak robi....Generalnie nic nie znaczy i nic nie świadczy o kims, o czyms. Nie da się presądzać coś i o kimś na podstawie kilku wypowiedzi...Nie twierdze, żen]=by eni mówic i informoawać..Ale może to nei ten wątek? Może wątek powinien bytć w stylu:

"Kanadyjczyk tak czy nie?"

"Dom w szkielecie drewnianym kontra zwykły" itd, itp..

I wtedy piszcie sobie co chcecie na dany temat...

Ps, zaskoczyles mnie tym poprawnym Aha, bo wszyscy zwykle piszą przez "Ch" - nie wiem czy akurat na muratorze, ale ogolnie.

no cóż ...chyba nic tu po mnie, zainteresowani wiedzą gdzie mnie szukać..

Pa ;)

Generlanei mało wiemy i dużo przed nami Muratora kupuje juz jakoś 3 rok, bi domek zawsze był moim marzeniem, ale mma teraz wrażenie,, że głownie skupiałam się na projektach i jakiś nowinakch niż na faktycznej wiedzy z zakresu budowania...

Wiem że to początek i że przed nami trudna droga, ale wierzę, że damy radę, i że znajdę oparcie w Was wszystkich.

:) No pisze troche dalej że nie śwaidczy o niczym..Moze byc tak albo tak, moge pisac jako 16n -ltka i miec 60 moge pisac ze nei wiem a wiedziec, taki jest internhet...

slowa poznaje..

Moje literowki ;)No prosze...szukalam oparcia nei ktrytyki;)

A jak zaczniemy szukac, to znajdziemy wiecej na Ciebie niz na mnie...Dziwne stwierdzenia na dziwnych watkach...

Szanowny Panie HOUSEHOLD proponowałem dyskusję na argumenty a tu widzę kolejne, mało wiarygodne zdjęcia, które kolejny raz dowodzą jak można spieprzyć robotę. Bardzo dobrze, że te zdjęcia pokazujesz bo świadczą one dobitnie o niekompetencji firmy budującej. Myślę, że takie knoty mogły powstać tylko w USA. Jakoś nie zauważyłem żadnego zdjęcia z Polski. A wracając do meritum postawiłem 8 takich domów i 3 w podobnej technologi, wraz z sąsiadami mieszkamy w nich od 13 lat. U nikogo nic nie pleśnieje i nie gnije. Budując te domy znałem tylko idę, nie miałem żadnych wzorów z USA (może i dobrze), postawiłem je zgodnie z podstawowymi zasadami i zdrowym rozsądkiem. Oczywiście zwróciłem szczególną uwagę na wentylację ścian. Nie bardzo zrozumiałem Twoją wypowiedź, że coś stawiasz. Czyżbyś stawiał takie domy? Ja wykonuję kompleksowo dachy więc coś nie coś na ten temat wiem i jak mówię, że ściana w szkielecie niczym nie różni się od dachu to wiem co mówię. A pomijając grubość elewacji to ta ściana jest cieńsza od dachu! Skoro mówię o parterowych domach to mam na myśli możliwość zwentylowania ściany i pomieszczeń. Jaki jest sens budować piętro skoro można wszystko zmieścić w parterze? Zastanawiam się jeszcze nad jednym skoro ktoś ma mieszkanie o pow. 90m2 mówimy, że ma wielkie mieszkanie jak budujemy dom o pow. 120-150m2 mówimy, że to mały domek i trudno będzie się tam zmieścić. Domy szkieletowe nie muszą spełniać wszyskich marzeń, mają być proste i funkcjonalne i taka jest ich idea. I jeszcze jeno jak murarz spieprzy ścianę to jakoś nikt nie mówi, że domy murowane są złe tylko, że ściana jest spieprzona. I to by było na tyle. Pozdrawiam.

:) No pisze troche dalej że nie śwaidczy o niczym..Moze byc tak albo tak, moge pisac jako 16n -ltka i miec 60 moge pisac ze nei wiem a wiedziec, taki jest internhet...

slowa poznaje..

Moje literowki ;)No prosze...szukalam oparcia nei ktrytyki;)

A jak zaczniemy szukac, to znajdziemy wiecej na Ciebie niz na mnie...Dziwne stwierdzenia na dziwnych watkach...

Szukaj . Nie zapominajac o kontekscie .

Ja wykonuję kompleksowo dachy więc coś nie coś na ten temat wiem i jak mówię, że ściana w szkielecie niczym nie różni się od dachu to wiem co mówię.

Bardzo musze Ciebie zmarwic Andrzej Wilhelmi, ale jak widac nie masz zielonego pojecia o tym, o czym piszesz.

Popros W. Nitke aby Tobie to wytlumaczyl, moze Mile 19 ktory tak biega z tym linkiem http://www.szkielet.pl/wymagania.php?show=17

Jak Oni zamieszcza te przekroje i wykonywanie tych scian, porownaj to z tym zamieszczonym linkiem powyzej, zrozumiesz wtedy dlaczego szkielet jest bublem.

Jak narazie nie ma patentu na to.

Tak dla Twojej ciekawosci to szkielet kiedys byl zblizony poniekat do dachu, rozumiesz chyba o czym pisze .

Jesli nie, to odsylam do konstrukcji sciany ktora obawiazywala zanim wprowadzono welne.