Art-p 14.02.2006 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Witam Panie Wojciechu;-) Bardzo dziękuję za link- jest to dla mnie źródło wiedzy i bardzo dużo czytam na tej stronie. Z poprzednich postów widziałem że przesyłał Pan forumowiczom "Katalog budownictwa drewnianego 2004" Czy mógł bym również liczyć na tak miły prezent;-)Bardzo cenię Pana wiedzę i czytając oskarżenia typu że Pan narzuca komuś taką firmę czy inną bardazo się zdziwiłem, ponieważ sam do Pana czasami pisałem i nigdy nie odczułem jakiej kolwiek kryptoreklamy, a tym bardziej samoreklamy. Proszę też forumowiczów aby przestali się oskarżać czy tak czy tak jest dobrze, tylko niech napiszą o swojej wiedzy, a nie krytykują innych;-)Pozdrawiam[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flamenco108 14.02.2006 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Wojciech Nitka: Jeżeli nie sprawi to kłopotu, to ja również chętnie otrzymam katalog:[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 14.02.2006 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 OK. Proszę o namiary na priva tak Art-P jaki i flamenco108. Sorry, ale to już ostatnie katalogi wysyłane na frico. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiotrMarcin 14.02.2006 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 A czy katalog 2006 już się ukazał i jest w empikach? (wiem, że są fragmenty na stronie, ale jakoś wolę papier). Ponieważ nasz dom ma być ryglowy to wydanie jest bardzo interesujące - trzeba się uzbroić w wiedzę Pozdrawiam Piotr Jaskulski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 14.02.2006 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Jest w sprzedaży - między innymi w MPiK-ach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 16.02.2006 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 Widzę, że od dzikiego zgiełku skończyło się na przeraźliwej ciszy. Jak postępują prace u budujących bo jak na razie u mnie więźba stanęła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 16.02.2006 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 no to trzeba podkręcić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Art-p 16.02.2006 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 Witam. Pewnie będziecie mnie uwarzać za kaskadera, ale postanowiłem sam budować kanadyjczyka- no może z pomocą cieśli i pomocnika;-) Ciekawe czy się uda postawić dobry dom bez "fachowców". Pozdrawiam wszystkich forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 16.02.2006 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 uda się - tylko spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 16.02.2006 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 Materiały odpowiednio przygotowane i ktoś kto się zna jako doradca, aby uniknąć oczywistych błędów, trzymamy kciuki, mojemu mężusiowi też się to marzyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Art-p 16.02.2006 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 Dzięki za słowa otuchy. Sam teraz studiuje książki o budownictwie drewnianym- i staram się chłonąć wiedzę z internetu. Poza tym będe się starał kupować droższe ale sprawdzone materiały typu paro i wiatro izolację i wełnę. No i jakoś to będzie;-) No i myśle że Was też mogę się pytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 16.02.2006 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 Sasiad sam sie męczył z k-gipsam, zajeło to kuoe czasu i dopiero poczštek a od jutra juz wchodzi sprawna ekipa, i mam nadzieje zajmie im to dużo mniej czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 17.02.2006 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 JA miałam tak z fundamentem, mężuś sam kupę czasu. A pewnie ekipa może tydzień by robiła. Ale jest samemu i dobrze zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Art-p 17.02.2006 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 Ja też będe sam wylewał fundamenty, tylko przed przyjazdem gruszki wezmę sąsiada który już to robił wiele razy, żeby zobaczył czy wszystko jest ok;-) Tylko zastanawiam się czy fundamenty wlewać bezpośrednio do ziemi?? Jakie Wy macie doświadczenie??Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 17.02.2006 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 Ja też będe sam wylewał fundamenty, tylko przed przyjazdem gruszki wezmę sąsiada który już to robił wiele razy, żeby zobaczył czy wszystko jest ok;-) Tylko zastanawiam się czy fundamenty wlewać bezpośrednio do ziemi?? Jakie Wy macie doświadczenie?? Pozdrawiam Mieliśmy ładne deskowanie a był murarz na 3 godzinki i zrobił przekątne. A nadzór trzymał sam kierownik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-1942 17.02.2006 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 Witam mam rozwiązanie na łazienki i pomieszczenia mokre na podłogi. Można zapomnieć o wylewkach samopoziomujacych. Grubosć całości to ok2mm+klej elastyczny+ kafle i mamy przy tym folie w płynie która jest konieczna na posadzki w pomieszcenich mokrych na płytach OSB. A juz prawie lałem beton na chudziaka z siatka zbrojeniowa UF jeden problem z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 17.02.2006 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 j-1942 napisz co u Ciebie, bo mi chłopcy coś o imprezie wspomninją więcha za niedługo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 19.02.2006 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 Witam wszystkich serdecznie. Plącze się po forum i szukam. Dwa dni temu przyszedł kolejny pomysł do głowy na własny dom. Pomysł ten to dom modułowy. Znalazłem artykuł, który dość mocno zachęcił mnie do bliższego poznania tematu, oczywiście chodzi o kasę . Interesuje mnie, czy macie na ten temat wyrobiony pogląd i może ktoś z Was zna jakąś firmę, która robi coś takiego na terenie pomorskiego? Bardzo prosze o odzew. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-1942 19.02.2006 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 Panie Wojtku jako niezalezny konsultant pewnej firmy co Pan radzi ze ściankami wewnetrznymi zrobionymi nie zgodnie z wiedza budowlana w technologii szkieletu. Tłumaczenie firmy że zostałem poinformowany o czym, że grozi to bardzo powaznymi konsekwencjami. Czy Pan zgodziłby sie na to ? Wiekszy problem co dalej rozbierac czy nie?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 19.02.2006 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 "2.3.2.1. Wymagania stawiane przy montażu opóźniacza pary (paroizolacji) Wszystkie przegrody zewnętrzne; ściany zewnętrzne, stropodachy i dachu; od strony wewnętrznej budynku należy chroni przed wilgocią stosując opóźniacz pary, zwany powszechnie paroizolacją. Opóźniacza pary nie należy stosować na przegrodach wewnętrznych tj. ściankach działowych i stropach międzykondygnacyjnych." To fragment "Wymagań techniczno-montażowych dla lekkiego budownictwa szkieletowego". Fragment opublikowany na stronie - http://szkielet.com.pl/wymagania.php?show=15 Jednak wielu inwestorów czy tez firm wykonawczych, ze względu na ograniczenie rozprzestrzeniania się włókien wełny, tym bardziej gdy w domu jest (czy też moze być) alergik, stosuje folie paroizolacyjne na wszystkich przegrodach. PS. Proszę nie traktować mnie jako "niezależny konsultant pewnej firmy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts