Andrzej Wilhelmi 20.03.2006 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 To wszystko jakie chore! Życzę trochę zdrowego rozsšdku. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 21.03.2006 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Jak na chwilę obecną jesteśmy na etapie zbierania materiałów, wszelkie wskazówki mile widziane, mężuś sam zrobił fundamenty to i ze styropianem sobie poradzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 21.03.2006 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 witajcie wiosennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 21.03.2006 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 To wszystko jakie chore! Życzę trochę zdrowego rozsšdku. Pozdrawiam. Co to wszytsko może jaśniej. Zdrowy rozsądek jak na raziie nas nie opuszcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 21.03.2006 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Wiosennie u nas dzi w nocy spadl snieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex.57 21.03.2006 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Witajcie Alrex- spróbuj w Grudziądzu, firma Izolbud,(tel na priv) w rozmowie tel. podjęli się wykonania "ryflowanego".Pozdrawiam budujących i czekających na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimi31 22.03.2006 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Podzielę się z Wami swoimi uwagami. U mnie ściany zewnętrzne będą z płyty farmacell. Jak się dowiadywałem w takim przypadku nie trzeba ani wiatroizolacji, ani styropianu ryflowanego. A nie zastanawialiście się czy zamiast ryflowanego nie lepsza będzie wełna? może cenowo wyjdzie na to samo? Styropian ryflowany jest o 10% droższy od normalnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz632 22.03.2006 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Witam czuję się wywołana do tablicy, bo to właśnie ode mnie dzisiaj odjechała tak opluwana przez j-1942 firma, która spieszła się do mnie i niby przez to źle zrobiła u j-1942; odjechła bo zakonczyła prace na mojej budowie-szkielet domu w konstrukcji kanadyjskiej. Wcale nie uważam że to firma partaczy, jak na dzien dzisiejszy nie mam nic do zarzucenia. Jak na razie wszystko idzie w tym kierunku że się to nie zmieni. A teraz może bardziej szczegółowo. Pan Nitka polecał mi zupełnie inną firmę która w ogóle nie zrobiła na mnie wrażenia i jej nie wybrałam. Także Pan Nitka nie zobowiązuje do wyboru firmy. Faktycznie mogłby może zająć się kontrolowaniem prowadzonych przez firmy budów, o byłb bardziej wiarygodny. Firmę wybrałam bo zachwalał ją j-1942 i efekt jest taki że i ON i ja mamy solidną konstrukcję w porówaniu do innych wykonawców. Tego nikt nie odbierze tej firmie. Mój kierownik przy odbiorze prac wychwycił kilka niedociągnięć, które w mgnieniu oka firma poprawiła. j-1942 tak krytykując tę firmę pamiętaj o tym że głównie nie niszczysz właściciela z którym może się już niedogadujesz a właśnie tych pracowników. Pamiętaj że to oni tobie dom stawiali, u mnie pracowali całe dnie i wieczory przy koszmarnie niskiej temperaturze. Do sprawdzenia na zdjęciach. Pamiętaj jeszcze że strony medalu są dwie a na pewno relacja Twoja nie będzie obiekywna. Być może chłopacy przesadzili z tą gorliwością na alergików. Tak poza tym nikt Tobie nie kazał wybierać dużo droższego wykończeniowca. Ja mimo że chciałam aby jeszcze coś zrobili to niestety z powodu cen wybrałam kogoś innego. Ponadto ja jestem taka że wszystko na co z kimkolwiek się umawiam mam na piśmie i ze mną w tej kwestii nie miał łatwego życia właściciel rzeczonej firmy. I jestem przekonana że teraz sam będzie się starał o to samo. j-1942 pamiętaj że łatwo krytykować kogoś co się nie broni. Z prac które do tej pory mam wykonane jestem zadowolona i smutno mi przychodziło żegnanie się z chłopakami. jeszcze była poruszana kwesia folii Tyvek, otóż producentem jest Dupont, a folia jest ogólnie dostępna w hurtowniach, a folię tę mam zamiar mieć na dachu. Cześc, powiedż jeśli możesz jaki był koszt twojego szkieletowca i za jaki metraż i jaki standard. Myślę o takiej technologii i mam juz nawet pewną ofertę ale wydaje mi się że chcą mnie skroić znacznie. pozdro , tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 23.03.2006 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Cześc, powiedż jeśli możesz jaki był koszt twojego szkieletowca i za jaki metraż i jaki standard. Myślę o takiej technologii i mam juz nawet pewną ofertę ale wydaje mi się że chcą mnie skroić znacznie. pozdro , tomek To napisz mi na priva jak masz cenowo to ci powiem czy duzo czy mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 23.03.2006 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Znajomi z Torunia ściagali styropian ryflowany z hurtowni spod Warszawy - http://www.domykanadyjskie.pl Przy okazji ściągali, za jednym transportem, i inne materiały, jak folie, wełnę itp. Jesteś w stanie samemu ryflować i układac tak by rowki na całej wysokości domu pokrywały się? Jak chcesz wycinać rowki? a tak poz atym to na tej stronie to polecany jest styropol, który zaprzestał produkcji z powodu zbyt małego zbytu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keczkun 24.03.2006 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Witam wszystkich serdecznie.W związku z tym, iż piszę pracę inżynierską dotyczącą projektów domów szkieletowych drewnianych i domów z bali, poszukuję przykładowego projektu domu szkieletowego drewnianego.Najlepiej gdyby taki dom miał poddasze użytkowe i mieścił się w 200 m pow.uż. Szczególnie interesują mnie obliczenia i szczegóły elementów połączeń.Gdyby ktoś posiadał takowy projekt proszę o kontakt na forum,bądź na [email protected] .Z góry serdeczne dzięki:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Art-p 24.03.2006 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Ma ktoś namiary na kierownika budowy i ekipe sprawdzoną az Wrocławia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 24.03.2006 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Witam wszystkich serdecznie.W związku z tym, iż piszę pracę inżynierską dotyczącą projektów domów szkieletowych drewnianych i domów z bali, poszukuję przykładowego projektu domu szkieletowego drewnianego.Najlepiej gdyby taki dom miał poddasze użytkowe i mieścił się w 200 m pow.uż. Szczególnie interesują mnie obliczenia i szczegóły elementów połączeń.Gdyby ktoś posiadał takowy projekt proszę o kontakt na forum,bądź na [email protected] .Z góry serdeczne dzięki:) Pozdrawiam zwróć się do projektanta, bo obowiązuje ustawa o ochronie prawa autorskiego a w żadnym gotowym projekcie nie ma obliczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keczkun 24.03.2006 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 zwróć się do projektanta, bo obowiązuje ustawa o ochronie prawa autorskiego a w żadnym gotowym projekcie nie ma obliczeń Witam.Wiem,że obowiązują prawa autorskie, lecz ja nie chcę przedrukować,skopiować gotowego przykładu.Moim zamiarem jest przestudiowanie profesjonalnego projektu, abym wiedział co taki projekt musi zawierać. Druga kwestia.Otóż nie wiem jak jest z obliczeniami w projektach w budynkach drewnianych, ale projekty budynków murowanych (choć nie wszystkie), zawierają obliczenia.Więc jednak może ktoś ma swój projekt w postaci skanów i mógłby mi go udostępnić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-1942 24.03.2006 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Witam po przerwie Alex zaskakujesz mnie chcesz przesle Ci fotki z partactwa tej firmy jak to wykańczali mi karton gips. W trakcie wykanczania wychodza rózne kwiatki np: -zamiast szpachlu z włókien aby było szybciej szpachlowali gładzia,bo po co szlifować twardy matariał i zaczeło pekać, jak zaczelismy sie zagłebiac to okazało sie: -ze sa miejśca gdzie nie uzyli siatki do łaczenia płyt -sruby przykręcali tak mocno ze nie trzymaja bo łeb przechodził przez papier w karton gips więc płyta falowała -Sa rogi gdzie nie ma kata prostego - sciany wyglądały jak nasze góry i doliny -itd itd Nie dziwota że tak wyszło bo koncówka to ludzie zatrudnieni z ulicy a nikt nie stał im nad głowa aby sprawdzic jak pracuja-ale to chyba lezy po stronie własciciela aby inwestorzy mieli o nim na rynku dobre zadnie... Co do tłumaczenia sie tych co ich nie ma to jestes w błędzie do własciciel śledzi na bierzaco to co dzieje sie na forum i ma mozliwość zabrac głos. Jest to dziwny człowiek bo będac u mnie żle mówił o tych u których robił i o tych co bedzie robił.... / chcesz więcej szczegółów? Alex nie interesuje mnie to ze niszcze FIRMę bo jak własciciel dopuszcza do partactwa to nie ma miejsca dla nich na rynku budowlanym chyba że stac Cie na wydawanie szmalu i robienie czegos kilka razy... Mam nadzieje ze konstrukcje nie zrobił tak jak GKF bo bedziemy mieli Ty i ja problem... pół biedy że sa dzienniki budowy a to jest wiążacy dokument... I jeszcze jedno Nie jest to przez Ciebie że firma mi spartaczyła sciany bo leciała do Ciebie. U mnie dostali za GKF+ wate i folie 10 tys a u Ciebie za konstrukcję duzo wiecej więc bardziej zależało im na postawieniu konstrukcji na której rzekomo się znaja niz na wykończeniówce na której nie znaja sie wcale. Miałem kogos innego na wykończenie solidniejszego który namawiał mnie na szpachlowanie całych scian a nie tylko łaczeń ale termin miał odległy. wziełem tych co mi spartaczyli, a wynikło to z tego że maja wolny termin i moce przerobowe bo im wypadła jakaś robota. Byli tak zdesperowani ze gotowi byłi robić a na zapłate czakać do wiosna jak sprzedam mieszkanie. Gdyby włascicel miał troche honoru / a nie ma/ to pocztą wysłał by dokumenty które mi zalega za zapłacona robote konstrukcję -atesty. pół biedy że to co im wstrzywałem pokryło poprawianie pertactwa więc jestem na prostej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-1942 28.03.2006 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Ola co do szpachlowania to poszukaj na stronach firm oferujących płyty GKF co niektorzy maja juz masy szpachlowae z włoknami specjalnie do budownictwa szkieletowego/ zawsze możesz wykonac telefon do przedstawiciela lub działow technicznych firm i kolesie bez problemu pomoga Ci odpowiadając czy cos jest OK i pasuje do naszej technologi czy sobie masz odpuścic/ i nie daj sie podpuścic aby szpachlować tylko łaczenia bo bedziesz załować. Mam teraz ekipe co wyprostowała mi sciany i mam prosto jak na szkle za mniejszy szmal niz ofertowała mi pewna firma:lol: mam to za soba, ale co mnie to nerwów kosztowało i czasu- to inna bajka ale warto i jak patrze na fotki z czasów partaczy i teraz to dwa swiaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 28.03.2006 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-1942 28.03.2006 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 ola a jak z obudowa kominka? kolega polecił mi fajna firemka z Gdanska. ceny w porównaniu z innymi OK/ czasmi jak dostawałem oferty to mnie serce zaczeo mocniej chodzic :lol:albo przestawać. Własciciel robi rysunki przestrzenne pokazuje widoki z roznych stron więc juz na ekranie widzisz co bedziesz miec. Zmienia przy Tobie sugestie co do wygladu. jak chcesz dam Ci namiary na skrzynke. własnie u niego zamowiłem zabudowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 29.03.2006 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 O namiary poproszę, a ciany podobno amm szpachlowane całe, w końcu sie robi ciepło, za dwa tygodnie wchodzi kafelkarz, potem parkieciarz, no i schod się robiš, mam nadzieje że w końcu jakos to nabierze tempa. No o kominku to szczerze mówišć zapomnialam z tego wszystkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-1942 29.03.2006 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 ola a terminy 4- 6 tyg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts