DPS 16.05.2007 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Warto zajrzeć na http://www.misoni.com.pl by zaczerpnąć trochę inspiracji. Jerry, dziekuję za ten link, na pewno skorzystam z rozwiązań mieszczących się w naszych klimatach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 17.05.2007 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Podciągam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 17.05.2007 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Czytam, czytam. Z pisaniem gorzej bo wysłanie każdej wiadomosci to ciężka praca. Połączenie na EDGE Dobrze jednak, że jest Pozdrawiam z "komturii" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 17.05.2007 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 A z ciekawostek (tak żeby Tomek miał o czym czytać w Komturii wieczorami.. ) - moja cudowna(!!) ekipa - zniknęła... w środku prac Wyjechali na długi weekend i dotąd ich nie ma a komórki - nie odpowiadają.... Na szczęscie ja, jako zwolenniczka posiadania planu "B" w rękawie (życie mnie nauczyło ), jakis czas temu rozmawiałam już z naszym stolarzem, bo coś czułam... I - udało się - stolarz zebrał ekipę i już działają! Tak więc prace posuwają się do przodu i baaardzo mnie to cieszy Obórko-stajnia straciła dach i stropy, niebawem przyjdzie kolej na wieniec!! ..ale kiedy ja tam przyjmę pierwszych gości????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 17.05.2007 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 ...wysłanie każdej wiadomosci to ciężka praca. Połączenie na EDGE A jak sądzisz, jakiego ja używam cały czas? EDGE! Teraz przynajmniej wiem, że jest ktoś, kto wie, co to znaczy... Gagata, no to niezłą jazdę miałaś. A tak się dobrze zapowiadało. Dobrze, że mądra dziewczyna jesteś i czułaś... Trzymam kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 17.05.2007 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Dms, siostro moja w EDGE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stalker Greg 17.05.2007 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 A co myślicie o trochę innym podejściu do (agro)turystyki? Już to wklejałem ale pozostało bez odpowiedzi. Mam na myśli skromniejsze warunki, ale też niższe ceny i nastawienie się raczej na młodego i masowego klienta. Proste domki, węzeł sanitarny w osobnym budynku, kuchnia z jadalnią też. Standard między popularnymi ośrodkami/kempingami z lat 70-80, a schroniskiem górskim. Coś takiego jak tutaj. http://www.alaska.babel.pl/cicely.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 17.05.2007 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Według mnie, fajna sprawa, ale... ludziska są wymagajace. Żeby nie powiedzieć xxxxxxxxx . Popatrz na wybrańców narodu w sejmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 18.05.2007 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 A co myślicie o trochę innym podejściu do (agro)turystyki? Już to wklejałem ale pozostało bez odpowiedzi. Mam na myśli skromniejsze warunki, ale też niższe ceny i nastawienie się raczej na młodego i masowego klienta. Proste domki, węzeł sanitarny w osobnym budynku, kuchnia z jadalnią też. Standard między popularnymi ośrodkami/kempingami z lat 70-80, a schroniskiem górskim. Coś takiego jak tutaj. http://www.alaska.babel.pl/cicely.html Gdzieś wyżej o tym pisałam - grupy młodych ludzi są w miejscach, gdzie nocują, niczym horda Hunów. Sieją totalne zniszczenie. Koszty remontów takiego miejsca byłyby ogromne. Musiałoby się więc albo ponosić te koszty co roku (wielu agrogospodarzy to przerabiało) albo mieć kwaterę poniżej akceptowalnego dla innych poziomu - a na to nie zgodzą się stowarzyszenia i federacja. Reasumując - jest to bardzo trudny klient, a zarobki są ... hm... niewielkie, bo koszty ogromne. A i trud wielki - harmider i bałagan w gospodarstwie jest naprawdę duży. Lepszy o niebo jest indywidualny gość, który nie czyni tyle hałasu i zniszczeń, a jak mu się spodoba to wróci i przywiezie znajomych. A znowu, żeby ten indywidualny gość przyjechał, trzeba mu zapewnić przyzwoity standard. I koło się zamyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 18.05.2007 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Dms, siostro moja w EDGE Tomeczku, bracie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 18.05.2007 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Mam 1Gb miesięcznie. Jakoś starcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 18.05.2007 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Ja, niestety, tylko 500 MB. Nie stać mnie na zapłacenie Orange 120 zł miesięcznie za 1 GB. I stąd moje wieczne jęczenie o zdjęciach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 18.05.2007 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Mam w Plusie. 60 zł miesięcznie brutto, modem za 1 zł + do pierwszego rachunku 40 zł aktywacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 18.05.2007 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Szczęściarzu... U nas tylko Orange zasięg ma, cholerka... Złodzieje jedne.... Nieroby... Łobuzy... Bandyty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farida 22.05.2007 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Serdecznie witam. Czuje jakas wewnetrzna potrzebe odezwania sie w tym watku tylko nie wiem czy powinnam,bo ja to jeszcze nic nie prowadze,budowa w proszku i nawet w gospodarstwie agroturystycznym nigdy nie wczasowalam.Ale mam pewien plan .Tylko nie wiem,czy to bedzie jeszcze agroturystyka . Chcialam potwierdzic,ze zeczywiscie jest u nas zalew nowo powstajacych tych powyzszych,tylko patrzac na foldery,zdjecia,katakogi czegos im brak.Niby jest standart,rabatki,altanki itp,a jednak nie zachecaja do przyjazdu.Pewnie sklada sie na to wiele zeczy:miejsce,przypadkowe wyposarzenie ,mozna by mnozyc co jeszcze.Sa tez miejsca,niespecjalnie urokliwe a ciagna do nich tlumy.Przyciaga klimat,naturalnosc i ludzie.Takie miejsca beda zawsze chetnie odwiedzane i chwala ich gospodarza! Pewnie nie powiedzialam nic nowego,ale wiecie:"czasem czlowiek musi,inaczej sie udusi" dompodsosnami jako gosc zaglosuje na 20 zl.ale jesli bede po drugiej stronie ,stawka pojdzie w gore. Pozdrawiam. Acha.Tez nie sklonila bym sie na masowke dla mlodziezy,ani nie pojechalabym do gospodarstwa przy ktorym cos takiego by bylo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 22.05.2007 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Czuje jakas wewnetrzna potrzebe odezwania sie w tym watku Witaj, bardzo nam miło! w gospodarstwie agroturystycznym nigdy nie wczasowalam Czas to nadrobić, nawet nie wiesz ile tracisz! Przyciaga klimat,naturalnosc i ludzie. Zawsze i w każdym przypadku. Każdy człowiek potrzebuje czegoś innego, dlatego dobrze, że gospodarstwa oferują tak różny standard i wygląd. jako gosc zaglosuje Za głos dziękuję! Każdy jest cenny. No i zaglądaj tu do nas. Im nas więcej, tym przyjemniej, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stalker Greg 22.05.2007 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Acha.Tez nie sklonila bym sie na masowke dla mlodziezy,ani nie pojechalabym do gospodarstwa przy ktorym cos takiego by bylo. Hmm, to się chyba nie zrozumieliśmy. To nie jest zwykłe gospodarstwo agroturystyczne + masówka młodzieży, której oferujemy niski standard za niską cenę To alternatywa. Miejsce z pomysłem. Na stronce mają "rozkład jazdy" na cały sezon. Od zlotu miłośników Monty Pythona po fanów gier planszowych. Cytuję z programu "Międzynarodowego campu artystycznego Natura" : * Warsztaty "bio-muzyczne" * Warsztaty bębniarskie * Rzeźba w glinie * Warsztaty teatralne * Kino nocne - ambitne filmy w klimatycznej stodole * Lipa - czyli całodobowe rozmowy pod starym drzewem * LUZ, BLUES i ŚWIĘTY SPOKÓJ - czyli pełna regeneracja sił Jest sporo osób, które chętnie spędziłyby czas wolny na wsi, ale nie wystarcza im leżakowanie, grzyby w lesie i święty spokój. Najczęściej są młodzi i maja dużo energii. Żeby dla nich wymyślić jakieś atrakcje to już trzeba pogłówkować. Jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 22.05.2007 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Pytałeś o zdanie, no to napisałam... Pewnie jestem za stara na takie rzeczy albo cóś... Nie lubię hałasu, zgiełku i tłumu. Czuję się na wsi tak dobrze, bo nie ma tego tutaj, jestem z miasta i nie chciałabym tam wracać. Dlatego lubię gości, którzy szukają ciszy i spokoju i do nich właśnie skierowana jest nasza oferta. Pomysły... Może być ich mnóstwo. Warsztaty przetwórstwa domowego, zajęcia kreatywne z materiałów miejscowych, hafciarstwo, muzyka żeglarska, fotografia cyfrowa, poezja śpiewana i recytowana, plenery fotogr. i malarskie, uprawa ogrodu, zagadki logiczne, kursy językowe... Co chcesz! Tylko trzeba chcieć to zrobić. Ja - jak na razie - nie chcę. Mam nadzieję, że to nic złego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 22.05.2007 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Prezesko kochana, (znów mi się oberwie za Prezeskę) myślałem, że to ja napisałem tylko zapomniałem, ale zobaczyłem Twojego awatarka i doszedłem do logicznego wniosku, że to Ty jesteś autorką poprzedniego postu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 22.05.2007 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Siedzę przy stole na tarasie "komturii". Kukułka kuka jak najęta, na kasztanowcu zaczyna się odzywać słowik, a dziki lokator zamieszkujący szczelinę w styropianie, w niedokończonym ociepleniu lata z robalem w dziobie. Dokarmia pewnie partnerkę siedzącą na jajeczkach. Nad głową od czasu do czasu przeleci szerszeń który upatrzył sobie jakąś szparę w podbitce. jest pięknie. TYLKO TE CHOLERNE KOMARY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts