mark0wy 13.01.2008 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Witam, Tak jest - działać.Co do 1ha, to wymóg ten wynika z ustawy o kształtowaniu ... art. 2 ust. 2 "gospodarstwie rolnym" - należy przez to rozumieć gospodarstwo rolne w rozumieniu Kodeksu cywilnego o obszarze nie mniejszym niż 1 ha użytków rolnych; Często także plany zagospodarowania przestrzennego zawierają taki wymóg. PozdrawiamMark0wy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 13.01.2008 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Mark0wy - No i słusznie, bo juz sobie wyobrażam tych rolników jeden koło drugiego na 10 arowych działeczkach.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 13.01.2008 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Dzięki!!!! Dzięki!!!! Dzięki!!!!! Obiecuję, że już nieistotnymi sprawami łba sobie zawracać nie będę (i tak mi już zresztą puchnie...) tylko całą energię przeznaczam na znalezienie naszej Ziemi Obiecanej!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 14.01.2008 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 No. Teraz masz prawidłowe podejście do tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 14.01.2008 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 No. Teraz masz prawidłowe podejście do tematu. Się będę starać tak trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 14.01.2008 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Braza, myślę że tu będzie emocjonująco http://tiny.pl/pk25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 14.01.2008 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Dziękuję Słoneczko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essa 17.01.2008 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 jesli moge cos wtracic:KWATERY AGROTURYSTYCZNE MUSZA SPELNIAC OKRESLONE WYMOGI BUDOWLANE , M.IN. DOSTEP DO WLASNYCH LAZIENEK (1 na dwa pokoje), KUCHNI ITP!!!!Ja tez chcialam sie pobudowac i miec agroturystyke + konie. Ale odpuscilam wlasnie ze wzgledow budowlanych. A swoja droga, konie to kupa roboty od samego rana i wielka odpowiedzialnosc jak dajesz komus konia pod siodlo. Warto zapytac tych jezdzacych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 17.01.2008 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Esso, nie wiem, kto udzielał Ci informacji, ale to nie całkiem tak. Są określone wymogi kategoryzacyjne kwater agroturystycznych, można o tym dokładnie poczytać tutaj i nie ma wymogu, aby koniecznie na każde 2 pokoje przypadała łazienka (maksymalna ilość osób przypadająca na w.h.s. czyli węzeł higieniczno-sanitarny to 15). Szczegółowe wskazówki są w linku, który podałam. Zachęcam Cię do przemyślenia swojej decyzji jeszcze raz, jestem pewna, że jest to u Ciebie możliwe, jeśli wciąż mieszkasz na wsi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 17.01.2008 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Esso nikt nie da konia komukolwiek, szczególnie pod siodło, jeśli nie jest pewny co do jego możliwości i umiejętności. A czy kupa roboty?? Tu bym polemizowała - jedzenie, wybieg - zimową porą lonżowanie, chyba że warunki pogodowe pozwolą na padok. No i praca po maksimum 3 godziny dziennie - można wytrzymać. Szczególnie gdy ktoś to lubi Przymiejrzając się do agroturytyki trzeba wziąć pod uwagę jakich gości chcemy przyjmować i pod tym kątem przygotować dla nich kwatery. Tak przynajmniej ja to widzę. Inne warunki zapewnisz 10-12 osobowej grupie "małolatów" a inne 3-4 osobowej rodzinie. Trzeba to wziąć pod uwagę chyba już na początku drogi do agroturystyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 17.01.2008 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Esso nikt nie da konia komukolwiek, szczególnie pod siodło, jeśli nie jest pewny co do jego możliwości i umiejętności. A czy kupa roboty?? Tu bym polemizowała - jedzenie, wybieg - zimową porą lonżowanie, chyba że warunki pogodowe pozwolą na padok. No i praca po maksimum 3 godziny dziennie - można wytrzymać. Szczególnie gdy ktoś to lubi Przymiejrzając się do agroturytyki trzeba wziąć pod uwagę jakich gości chcemy przyjmować i pod tym kątem przygotować dla nich kwatery. Tak przynajmniej ja to widzę. Inne warunki zapewnisz 10-12 osobowej grupie "małolatów" a inne 3-4 osobowej rodzinie. Trzeba to wziąć pod uwagę chyba już na początku drogi do agroturystyki. napewno a siano, słoma .........wszystko będziesz kupować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 17.01.2008 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Cześć Jamlesik Kupować pewnie wszystkiego nie będę, kasa Nie robiłam jeszcze "biznesplanu" i aż tak daleko jeszcze nie sięgam w przyszłość. Coś wymyślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 17.01.2008 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Cześć Jamlesik Kupować pewnie wszystkiego nie będę, kasa Nie robiłam jeszcze "biznesplanu" i aż tak daleko jeszcze nie sięgam w przyszłość. Coś wymyślę 1zł za 1min Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 17.01.2008 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Cześć Jamlesik Kupować pewnie wszystkiego nie będę, kasa Nie robiłam jeszcze "biznesplanu" i aż tak daleko jeszcze nie sięgam w przyszłość. Coś wymyślę 1zł za 1min Nie łapię za minutę czego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 17.01.2008 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Esso nikt nie da konia komukolwiek, szczególnie pod siodło, jeśli nie jest pewny co do jego możliwości i umiejętności. A czy kupa roboty?? Tu bym polemizowała - jedzenie, wybieg - zimową porą lonżowanie, chyba że warunki pogodowe pozwolą na padok. No i praca po maksimum 3 godziny dziennie - można wytrzymać. Szczególnie gdy ktoś to lubi Przymiejrzając się do agroturytyki trzeba wziąć pod uwagę jakich gości chcemy przyjmować i pod tym kątem przygotować dla nich kwatery. Tak przynajmniej ja to widzę. Inne warunki zapewnisz 10-12 osobowej grupie "małolatów" a inne 3-4 osobowej rodzinie. Trzeba to wziąć pod uwagę chyba już na początku drogi do agroturystyki. Brazunia - nawet nie wiesz, jaka jestem dumna z Ciebie!!! No gadasz jak Predatorka normalnie, no! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 17.01.2008 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Cześć Jamlesik Kupować pewnie wszystkiego nie będę, kasa Nie robiłam jeszcze "biznesplanu" i aż tak daleko jeszcze nie sięgam w przyszłość. Coś wymyślę 1zł za 1min Nie łapię za minutę czego jazdy wierzchem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 17.01.2008 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Cześć Jamlesik Kupować pewnie wszystkiego nie będę, kasa Nie robiłam jeszcze "biznesplanu" i aż tak daleko jeszcze nie sięgam w przyszłość. Coś wymyślę 1zł za 1min Nie łapię za minutę czego jazdy wierzchem No to mam już "biznesplan" Dzięki Jamlesik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 17.01.2008 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Esso nikt nie da konia komukolwiek, szczególnie pod siodło, jeśli nie jest pewny co do jego możliwości i umiejętności. A czy kupa roboty?? Tu bym polemizowała - jedzenie, wybieg - zimową porą lonżowanie, chyba że warunki pogodowe pozwolą na padok. No i praca po maksimum 3 godziny dziennie - można wytrzymać. Szczególnie gdy ktoś to lubi Przymiejrzając się do agroturytyki trzeba wziąć pod uwagę jakich gości chcemy przyjmować i pod tym kątem przygotować dla nich kwatery. Tak przynajmniej ja to widzę. Inne warunki zapewnisz 10-12 osobowej grupie "małolatów" a inne 3-4 osobowej rodzinie. Trzeba to wziąć pod uwagę chyba już na początku drogi do agroturystyki. Brazunia - nawet nie wiesz, jaka jestem dumna z Ciebie!!! No gadasz jak Predatorka normalnie, no! No ja się na świecznik nie pcham absolutnie Broń mnie Panie Boże!!!!!! Tak tylko logicznie to sobie wykalkulowałam, że co gość to inne zapotrzebowanie na pewne rzeczy W gębie to ja mocna jestem, psia krętka, zobaczymy jak w praktyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 17.01.2008 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 na ten plan dla 3-4 osobowej rodziny to może się zapiszę , ale jazda wierzchem 1/1 to się ie piszę, ostatnio byłem u kolegi, który ma 9 koni i bierze 20zł/h dla kumpli ma zniżki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 17.01.2008 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 No coś Ty, Jamles, koleżance zarobić nie dasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts