Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Agroturystyka - fajna sprawa

Recommended Posts

No, w ten sposób to tak, będzie dobrze. :D

Grzędy im trzebateż zrobić, a pod nimi coś w rodzaju wymiennej "szuflady" na odchody, bo tam najwięcej paskudzą. :roll:

Woliera - doskonały pomysł, ale jak już robisz, to zadbaj, aby od góry była także zabezpieczona przed odchodami dzikich ptaków, nie tylko przed nimi samymi, siatka niech będzie bardzo gęsta albo co. 8)

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wezwałem policję, małe powiatowe miasteczko i jeden radiowóz z drogowymi miśkami na interwencji do poważnego wypadku. Czekaliśmy 3 godziny. Zmarzłem, pilnując by facio nie odjechał. W razie takiej sytuacji pojechałbym za nim wzywając pomocy przez CB.

Kiedy zapłacił i sie rozstawaliśmy, sprawca zamieszania, złożecząc, walnął pięścią w odstającą listwę zderzaka. Listwa wskoczyła na swoje miejsce. Oglądałem w świetle dziennym. Minimalnie odstaje, ale... można z tym jeździć.

Qurcze, mam lekkie wyrzuty sumienia czy go nie naciągnąłem, ale gdyby wysiadł i powiedział "przepraszam" machnąłbym ręką. Moja bryczka nowa nie jest. Dbam o stan techniczny, przeglądy, a że brudny, czy z odstającą listewką... Facet miał do mnie pretensje o to, ze tam stałem. :o :) (Było to oficjalne miejsce parkingowe, stałem jak na egzaminie na prawo jazdy zdanym na 6 z ++ )

A może ja jestem pieniacz?

No właśnie ... "... A może ja jestem pieniacz??"

Tomku, daj spokój! Chamów trzeba traktować tak, jak na to zasługują! Zbyt wielu ludzi takim popuszcza, bo nie chcą, żeby ktoś ich nazwał "pieniaczami" :-? A wystarczyło właśnie z jego strony zwykłe "przepraszam"! Skoro nie chciało mu to przejśc przez gardło, to już jego sprawa, a ty sobie nie rób wyrzutów, że go naciągnąłeś, czy coś takiego :-? bo tak nie jest!!!!

Brazunia, nie przywiązuję do tego faktu większego znaczenia. W 2006 roku to miałem niezłą zabawę, choć przyznam byłem wściekły. Jeep Grand Cheerokee cofając z dużą szybkością na jednokierunkowej ulicy pod prąd wjechał na maskę mojej knedliczki. Rejestracja szwajcarska. Spytałem po niemiecku co zrobił, a "dresiarzowi" szczęka opadła. (Nieprzerejestrował samochodu przez ponad rok.)

W knedliczce wymiana błotnika, maski sillnika, zderzaka, atrapy, reflektora i paru innych "dupereli" w Jeepie - zarysowany lakier na zderzaku

Tomku tą listwą sie nie przejmuj. Jak płacił to odstawała :wink: :lol: Poza tym jeśli nie na naprawdę szkody fizycznej pójdą te pieniadze to wydaj je na otarcie łez i naprawę szkody moralnej którą Ci wyrządził :lol: Kup dobre wino i co tam jeszcze potrzeba i wprowadź sie w świetny nastrój jako zadośćuczynienie za wszelkie nerwy jakie zszargałeś i za to jak zmarzłeś :wink: :lol: :lol:

No, w ten sposób to tak, będzie dobrze. :D

Grzędy im trzebateż zrobić, a pod nimi coś w rodzaju wymiennej "szuflady" na odchody, bo tam najwięcej paskudzą. :roll:

Woliera - doskonały pomysł, ale jak już robisz, to zadbaj, aby od góry była także zabezpieczona przed odchodami dzikich ptaków, nie tylko przed nimi samymi, siatka niech będzie bardzo gęsta albo co. 8)

Lista rzeczy podstawowych rosnie. :p Dachowka na woliere juz prawie zamowiona. :D Oczywiscie ceramiczna. :p

ps. Szczere Gratulacje. :p

Dziękuję Wam wszystkim za podniesienie mnie na duchu. :D Już mi lepiej. Wczoraj wyjechałem z Warszawy o 8 wróciłem o 2 dziś nad ranem. Przygód, niestety równiez bardzo niemiłych było sporo. Pech chyba skończył się dzisiaj. Dojechałem do "komturii" szczęśliwie. Zagrałem w Totka. A co? Jeśli pech się skończył... :wink:

A te 150 zł wyrwane od facia przeznaczę na wino dla forumowych gości komturii. :D

Listwa się trzyma. :D

Sam przecież nie bedę pił do lustra. :roll:

Tele-echo, Dziedzicówna była piękną kobietą. :)

Ogolny zarys jest taki, jak drugie rozwiazanie z przedluzeniem dachu o 2/3 dlugosci do przodu i wykonanie w tej czesci woliery. :p

Bedzie estetycznie, bez zbednych bocznych konstrukcji. :D

Dobrze kombinujesz, będzie ładnie i funkcjonalnie. :D

Tomek - szczęściarze z tych Twoich gości. :roll: :D

Ogolny zarys jest taki, jak drugie rozwiazanie z przedluzeniem dachu o 2/3 dlugosci do przodu i wykonanie w tej czesci woliery. :p

Bedzie estetycznie, bez zbednych bocznych konstrukcji. :D

Dobrze kombinujesz, będzie ładnie i funkcjonalnie. :D

Tomek - szczęściarze z tych Twoich gości. :roll: :D

Pre...datorko, może się załapiecie? :D

Mam nadzieję, że do maja skończę prace przynajmniej w chałupie. Majster, dobry, jest, materiały się nabędzie, koncepcję, co i jak, opracowała Majka, mnie pozostają prace logistyczno transportowe i nadzór inwestorski. :D

Jak najbardziej. :p

Czy ktos pamieta jeszcze jej wywiady? :D

Ja pamiętam, chociaz trochę jak przez mgłę!! Ale zawsze była taka ... rasowa!

....jaka mgla, telewizja byla czarno-biala. :p

:D :D

Mój odbiornik (Tosca) do tego śnieżył - może stąd ta mgła mi się wziena :)

Miała klasę. Później była jakaś próba reaktywacji i niestety... nie te czasy.

Wspominam ją z sympatią, podobnie jak red. Suzina, Chmurkę i Wicherka.

:oops: No cóż, ""Piękne są młode lata..." :D

Ja pamiętam, chociaz trochę jak przez mgłę!! Ale zawsze była taka ... rasowa!

....jaka mgla, telewizja byla czarno-biala. :p

:D :D

Mój odbiornik (Tosca) do tego śnieżył - może stąd ta mgła mi się wziena :)

trza bylo z gory walic, najczesciej pomagalo. :p

ps. na kilka minut. :D