Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Agroturystyka - fajna sprawa

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Aaaa... nie tylko.... 8) przycinało się drzewka na ten przykład :D

A poza tym poszukuję farb w okolicznych miastach i miasteczkach, problem jest z lakierobejca w różnych kolorach (np odcienie niebieskiego - problem!)

No i znalazłam świetna rzecz w pewnej hurtowni z farbami w Ostrowie Wlkp. Lakier do drewna (do wnetrz) plus paleta pigmentów i mieszalnik - pani wg palety zrobi dowolny kolorek! nie sa to tak obszerne palety jak przy zwykłych farbach (gdzie wybór przyprawia o zawrót głowy :o ) ale calkiem sensowna paleta kilkudziesięciu odcieni. Świetna sprawa.

DPSiu - zdjęcia będa, będą , tylko nie TERAZ.....POWIEDZIAŁAM. ( :D )

Nooo, jak już szukasz farb i lakierów do wnętrz, to wnioskuję, że jest dobrze. :D

Mamuniu, ciekawość mnie żre straszliwa. :p

Później, później...

Czy Ty w ogóle wiesz, jak to ciężko czekać jest? :wink:

A tak z innej bajki - mały konkurs (bez nagród, niestety :roll: ):

Pytanie do ludzi SPOZA Dolnego Śląska -

Co obejmuje swoimi granicami Dolny Śląsk? Jakie krainy, rodzaj terenów-ukształtowanie- jakie miasta większe i te mniejsze ale znane?

Czekam na obszerne odpowiedzi :D

..no pomyślę jednak nad nagrodami, OK... 8)

Wnioskuję, że opracowujesz już informator dla gości. :D

Mnie Dolny Śląsk kojarzy się z Wrocławiem i zamkami Dolnego Śląska, ale nie chce mi się o tym obszernie pisać, bardzo dużo w necie jest, a to dużo roboty z przeklejaniem... :wink: :oops: :lol:

Najlepiej opracować trasy tak w promieniu 15- 20 km od swojego gospodarstwa, dalej rzadko komuś się chce ruszać. :roll:

I co Brazuniu, ten "kuń" ma mnie 30 km... szkoda konia, pojadę samochodem. :D

Jak widziałaś, trenuję od dziecka. :wink: Obecnie, z gipsem znacznie łatwiej mi się jeździ niż chodzi. A od 5 marca,.... piekła nie ma. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Brazuniu, powoli. Bez stresu. Jedziesz, byle prosto i zaliczasz. Skrzyżowanie, pamietaj z prawej, chyba, że są inne znaki lub... murator... :D

mam przejechane wiele km, ale na instruktora się nie nadaję. :( :( :( :( :(

Oooo, znalazł się nasz Komtur! :D

A ja już w dzienniku Tomka napisałam, że nie przychodzi do nas. :oops:

Odszczekuję. :oops:

Hau, hau. :oops:

Brazunia, ja na koniach się w ogóle nie znam, może dla koniarzy te 30 km na końskim grzbiecie jest OK. :roll:

Ty będziesz lepiej wiedziała. :wink:

Pre..datorko kochana, no co TY :o :o naprawdę myslałas że to do foldera dla gości???? Że taka jestem niby cwana - a niech mi forumowicze opracują co sie będę...... 8) :D :D

Pierwsze primo - dla moich gości to tereny nie tyle Dolnego Śląska co raczej Wielkoposki do zwiedzania a jak się komuś chce bardziej ruszyć to i jedno i drugie. dla ludzi bardziej z dala i z północy sam Wrocław jest ciekawy (jak ktos będzie dłużej niż weekend).

Dobra - powiem o co mi chodzi z tym Donym Śląskiem bo widze że nikt oprócz DPSki nie zareagował (a trzeba było skusic nagrodą... :roll: 8) ).

Rzecz w tym, że spotykam się już nie raz z tym, że dla ludzi z, powiedzmy, górnej części Polski, Dolny Śląsk to jeden pies ze Śląskiem w ogóle. Może Was to zdziwi (mam nadzieję, bo mnie zszokowało) ale sa ludzie którzy uważają że na Dolnym Śląsku sa kopalnie i Katowice. Bo to przecież też ŚLĄSK :o

Ludzie ci nie kumaja że i góry i niziny, że Sudety, że Góry Stołowe a z drugiej strony lasy, lasy. Parki Krajobrazowe, Narodowe...

No dobra, to sobie odpowiedziałam :wink: nagrody nie będzie... :evil: Chciałam zrobic tochę reklamy Dolnemu Śląskowi jako wrocławianka (wciąż się tak czuję..)

Komturze - ale będziesz miał fajnie..To zupełnie jak z tą kozą i żydem, co :wink: ?

hm... ja nie zdążyłam na konkurs :))

ale dla mnie zawsze śląsk dolny i górny to były dwie różne sprawy,

może dlatego, że w stronę katowic mi się mieszkało

a wrocław mi się podoba jako miasto i nijak z kopalniami go nie kojarzę ;)

no ale faktem jest, że też się spotkałam z taką ykhm... niedouczoną opinią, ale tylko kilka razy ;)

śląska kopalnianego generalnie nie bardzo lubię :oops:

najeździłam się tam swego czasu też...

i jakoś tak

porównując do Krakowa

fuj... brudno, czułam się po jednym dniu normalnie jak z sadzy

i zmęczona strasznie...

i takie jakieś strasznie przygnębiające na mnie wrażenie zawsze sprawia...

za to dolny śląsk to już zupełnie jakoś zielono mi się kojarzy...

i same miłe wspomnienia mam, chociaż udało mi się raptem kilka razy być w okolicach - Wrocław, Głogów :))

Ależ na Dolnym Śląsku były i są kopalnie.

Kopalnie miedzi KGHMu :D

Kiedyś w okolicach Wałbrzycha wydobywano węgiel. Obecnie te kopalnie są zlikwidowane. Była kopalnia uranu. Wudobywano złoto i srebro.

A węgiel brunatny?

No tak tak Komturku, wszystko się zgadza ale nie o to mi chodzi.

Tzn nie o te kopalnie (wyraziłam się zbyt ogólnikowo).

Chodzi tu o całe zagłębie okołokatowickie o te tereny, które niektórzy ludzie kojarzą z Dolnym Śląskiem bo to także Śląsk...

Różne kopalnie były w różnych miejscach w Polsce ale Górny Śląsk jest taki JEDEN.

...o matko, żebym teraz nie podpadła jakimś GórnoŚlązakom..... :o