DPS 22.02.2008 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Nie ma za co. Najlepszym podziękowaniem byłyby jakieś fotki w Twoim dzienniku - tak sobie cichutko marzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 24.02.2008 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 No tak, znowu sama ze sobą gadam. Gagata, czy Ty całkiem już na budowie przepadłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 24.02.2008 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Aaaa... nie tylko.... przycinało się drzewka na ten przykład A poza tym poszukuję farb w okolicznych miastach i miasteczkach, problem jest z lakierobejca w różnych kolorach (np odcienie niebieskiego - problem!) No i znalazłam świetna rzecz w pewnej hurtowni z farbami w Ostrowie Wlkp. Lakier do drewna (do wnetrz) plus paleta pigmentów i mieszalnik - pani wg palety zrobi dowolny kolorek! nie sa to tak obszerne palety jak przy zwykłych farbach (gdzie wybór przyprawia o zawrót głowy ) ale calkiem sensowna paleta kilkudziesięciu odcieni. Świetna sprawa. DPSiu - zdjęcia będa, będą , tylko nie TERAZ.....POWIEDZIAŁAM. ( ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 24.02.2008 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Nooo, jak już szukasz farb i lakierów do wnętrz, to wnioskuję, że jest dobrze. Mamuniu, ciekawość mnie żre straszliwa. Później, później... Czy Ty w ogóle wiesz, jak to ciężko czekać jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 25.02.2008 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 A tak z innej bajki - mały konkurs (bez nagród, niestety ): Pytanie do ludzi SPOZA Dolnego Śląska - Co obejmuje swoimi granicami Dolny Śląsk? Jakie krainy, rodzaj terenów-ukształtowanie- jakie miasta większe i te mniejsze ale znane? Czekam na obszerne odpowiedzi ..no pomyślę jednak nad nagrodami, OK... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 25.02.2008 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Wnioskuję, że opracowujesz już informator dla gości. Mnie Dolny Śląsk kojarzy się z Wrocławiem i zamkami Dolnego Śląska, ale nie chce mi się o tym obszernie pisać, bardzo dużo w necie jest, a to dużo roboty z przeklejaniem... Najlepiej opracować trasy tak w promieniu 15- 20 km od swojego gospodarstwa, dalej rzadko komuś się chce ruszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 25.02.2008 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Nie strasz tymi 20km Depeesiu, bo ja do brzegu morza mam ze 30, a rajdy konne chce robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 25.02.2008 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 I co Brazuniu, ten "kuń" ma mnie 30 km... szkoda konia, pojadę samochodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 25.02.2008 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 I co Brazuniu, ten "kuń" ma mnie 30 km... szkoda konia, pojadę samochodem. Spokojnie Komturze, dla specjalnych gości trasa będzie krótsza Ale i tak uważam, że trochę się krygujesz - dałbyś radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 25.02.2008 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Jak widziałaś, trenuję od dziecka. Obecnie, z gipsem znacznie łatwiej mi się jeździ niż chodzi. A od 5 marca,.... piekła nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 25.02.2008 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 To 5 marca dodamy do bardzo ważnych dat Ja 3-go zdaję egzamin praktyczny z jazdy Dziwnie jednak jestem spokojna, że moje jazdowe piekiełko tak szybko się nie ulotni Chyba jednak pójdę spać. Dobrej nocy życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 25.02.2008 23:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Brazuniu, powoli. Bez stresu. Jedziesz, byle prosto i zaliczasz. Skrzyżowanie, pamietaj z prawej, chyba, że są inne znaki lub... murator... mam przejechane wiele km, ale na instruktora się nie nadaję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 26.02.2008 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Oooo, znalazł się nasz Komtur! A ja już w dzienniku Tomka napisałam, że nie przychodzi do nas. Odszczekuję. Hau, hau. Brazunia, ja na koniach się w ogóle nie znam, może dla koniarzy te 30 km na końskim grzbiecie jest OK. Ty będziesz lepiej wiedziała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 26.02.2008 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Pre..datorko kochana, no co TY naprawdę myslałas że to do foldera dla gości???? Że taka jestem niby cwana - a niech mi forumowicze opracują co sie będę...... Pierwsze primo - dla moich gości to tereny nie tyle Dolnego Śląska co raczej Wielkoposki do zwiedzania a jak się komuś chce bardziej ruszyć to i jedno i drugie. dla ludzi bardziej z dala i z północy sam Wrocław jest ciekawy (jak ktos będzie dłużej niż weekend). Dobra - powiem o co mi chodzi z tym Donym Śląskiem bo widze że nikt oprócz DPSki nie zareagował (a trzeba było skusic nagrodą... ). Rzecz w tym, że spotykam się już nie raz z tym, że dla ludzi z, powiedzmy, górnej części Polski, Dolny Śląsk to jeden pies ze Śląskiem w ogóle. Może Was to zdziwi (mam nadzieję, bo mnie zszokowało) ale sa ludzie którzy uważają że na Dolnym Śląsku sa kopalnie i Katowice. Bo to przecież też ŚLĄSK Ludzie ci nie kumaja że i góry i niziny, że Sudety, że Góry Stołowe a z drugiej strony lasy, lasy. Parki Krajobrazowe, Narodowe... No dobra, to sobie odpowiedziałam nagrody nie będzie... Chciałam zrobic tochę reklamy Dolnemu Śląskowi jako wrocławianka (wciąż się tak czuję..) Komturze - ale będziesz miał fajnie..To zupełnie jak z tą kozą i żydem, co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 26.02.2008 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 hm... ja nie zdążyłam na konkurs ) ale dla mnie zawsze śląsk dolny i górny to były dwie różne sprawy, może dlatego, że w stronę katowic mi się mieszkało a wrocław mi się podoba jako miasto i nijak z kopalniami go nie kojarzę no ale faktem jest, że też się spotkałam z taką ykhm... niedouczoną opinią, ale tylko kilka razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 26.02.2008 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Anoleiz oo - to fajna opinia:-) No i tak własnie powinno być A co do nagród to zapraszam uczestników(-czki) do mnie z noclegiem gratis ..jak juz będzie dokąd.... Ale macie to na piśmie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 26.02.2008 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 śląska kopalnianego generalnie nie bardzo lubię najeździłam się tam swego czasu też... i jakoś tak porównując do Krakowa fuj... brudno, czułam się po jednym dniu normalnie jak z sadzy i zmęczona strasznie... i takie jakieś strasznie przygnębiające na mnie wrażenie zawsze sprawia... za to dolny śląsk to już zupełnie jakoś zielono mi się kojarzy... i same miłe wspomnienia mam, chociaż udało mi się raptem kilka razy być w okolicach - Wrocław, Głogów ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 26.02.2008 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Ależ na Dolnym Śląsku były i są kopalnie. Kopalnie miedzi KGHMu Kiedyś w okolicach Wałbrzycha wydobywano węgiel. Obecnie te kopalnie są zlikwidowane. Była kopalnia uranu. Wudobywano złoto i srebro. A węgiel brunatny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 26.02.2008 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 No tak tak Komturku, wszystko się zgadza ale nie o to mi chodzi. Tzn nie o te kopalnie (wyraziłam się zbyt ogólnikowo). Chodzi tu o całe zagłębie okołokatowickie o te tereny, które niektórzy ludzie kojarzą z Dolnym Śląskiem bo to także Śląsk... Różne kopalnie były w różnych miejscach w Polsce ale Górny Śląsk jest taki JEDEN. ...o matko, żebym teraz nie podpadła jakimś GórnoŚlązakom..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 26.02.2008 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 generalnie wiadomo o co chodzi no... o takie jedno w Polsce zagłębie, gdzie na każdych 100 mieszkańców wypadała jedna kopalnia no i gdzie zanim dobrze się nie skończy jedno miasto to już zaczyna się drugie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts