Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Agroturystyka - fajna sprawa

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

jak można wyrzucać wielkie gwoździe :o przecież to się da wyklepać jak za 7 lat będą potrzebne :wink:

Leszku, masz u mnie kolejne piwo. Nareszcie ktoś mnie rozumie. I żadne tłumaczenia odnośnie pogody, wiatru, nie maja uzasadnienia. :wink: :D :D :D

Ech, czy mam pisać co (ko) białki o nas nyślą? :D

Witam,

Na razie problemem nie są powalone drzewa, lecz droga po deszczu.

Mam siedlisko na skraju lasu. Z jednej strony ok. 2 min. z drugiej ok. 5 min. przez las.

Możesz zobaczyć tutaj. Słaba jakość, więc oglądaj w nominalnej wielkości.

http://picasaweb.google.com/mark00wy/Droga

Pozdrawiam

Mark0wy

To wiesz co Komturze, ja książki brałabym jak leci, a "przydasiom" zrobiła lekkie przewietrzenie :D Świetna okazja ku temu, niech "przydasie" też odetchną :D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Braza Czy Ty się z "Komturową żoną") umiawiałaś? :wink: :lol:

Odnośnie "przydasiów"? :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

spisek wietrzę 8)

Jestem o tym spisku dawno przekonany. Chyba się ze mna zgodzisz Leszku, że to spisek? :wink: :D

Dodacie Panowiej jeszcze to coś o solidarności płci .... :wink: :D

My z Komturową i Depeesią, wiemy co i jak :D

Mark0wy dziękuję. Faktycznie, droga miodzio, bardziej deski surfingowe niż koła by się przydały :wink:

Witam,

Na razie problemem nie są powalone drzewa, lecz droga po deszczu.

Mam siedlisko na skraju lasu. Z jednej strony ok. 2 min. z drugiej ok. 5 min. przez las.

Możesz zobaczyć tutaj. Słaba jakość, więc oglądaj w nominalnej wielkości.

http://picasaweb.google.com/mark00wy/Droga

Pozdrawiam

Mark0wy

Wyglada to podobnie jak w okolicach "komturii" :D

To, moim zdaniem, nie problem. Da sie przejechać. W ostateczności łańcuchy. A jak zimą? Czy droga jest odśnieżana?

jak można wyrzucać wielkie gwoździe :o przecież to się da wyklepać jak za 7 lat będą potrzebne :wink:

Leszku, masz u mnie kolejne piwo. Nareszcie ktoś mnie rozumie. I żadne tłumaczenia odnośnie pogody, wiatru, nie maja uzasadnienia. :wink: :D :D :D

Wietrzę spisek. :evil:

No cóż Komturku - przeprowadzka to zawsze dobry moment ... ŻEBY COŚ WYRZUCIĆ :D

A nie wiem jak tam macie z tzw budynakmi gospodarczymi? Doskonałe przestrzenie dla wszelkich męsko-warsztatowo-składowych przeznaczeń! Myslę że dla mojego Romka był to jeden z powodów przeprowadzki na wieś :wink: - ma teraz swój warsztat gdzie gromadzi co mu się podoba (czyt. -przyda :D ) lub na odwrót.... No i jeszcze stodoła gdzie to i owo upchnąc można a to wsystko nie zagraca nam domu 8) :D

Brazunia - jednak NIEZALEZNOŚC jaką daje kuchnia wiejska to podstawa dobrego samopoczucia. Chociazby wczoraj - brak prądu ok 4 godziny - zupke wrzucam na kuchnię kaflową, wstawiam tam tez czajnik z woda (wiesz o jakim czajniku mówię DPS-iu :wink: ), włączam radio na baterie i z Romkiem oraz moja córcią jedziemy w scrabble przy świecach 8) . A jedzonko, picie i ciepełko mamy DZIEKI JEDNEJ KUCHNI KAFLOWEJ. No naprawde nie chciałabym zamiast tego włączać agregatu (fuj)... a gdzie atmosfera??

O ile wiem domy w stylu angielskim zawsze mają te ichniejsze AGI w kuchni ... No i kominki, obowiązkowo w KAŻDYM pomieszczeniu.

Mamy Gagato dwa pomieszczenia godpodarcze. Jedno, mniejsze to dawny chlewik. W przyszłosci chcę tam urządzić sobie mały warsztacik. Drugie wieksze będzie zamienione na pokoje goscinne. Koncepcja jak to zrobić jest w opracowaniu. Wykonanie zalezne od przypływu gotówki. Kiedy, jak - nie wiem.

Ech ta kasa. :(

No cóż Komturku - przeprowadzka to zawsze dobry moment ... ŻEBY COŚ WYRZUCIĆ :D

A nie wiem jak tam macie z tzw budynakmi gospodarczymi? Doskonałe przestrzenie dla wszelkich męsko-warsztatowo-składowych przeznaczeń! Myslę że dla mojego Romka był to jeden z powodów przeprowadzki na wieś :wink: - ma teraz swój warsztat gdzie gromadzi co mu się podoba (czyt. -przyda :D ) lub na odwrót.... No i jeszcze stodoła gdzie to i owo upchnąc można a to wsystko nie zagraca nam domu 8) :D

Ale Romek ma tam idealny porządek, w odróżnieniu np. od Pawła. :lol:

Brazunia - jednak NIEZALEZNOŚC jaką daje kuchnia wiejska to podstawa dobrego samopoczucia. Chociazby wczoraj - brak prądu ok 4 godziny - zupke wrzucam na kuchnię kaflową, wstawiam tam tez czajnik z woda (wiesz o jakim czajniku mówię DPS-iu :wink: ),

Na pewno o tym ślicznym białym w kwiatki. 8)

włączam radio na baterie i z Romkiem oraz moja córcią jedziemy w scrabble przy świecach 8) . A jedzonko, picie i ciepełko mamy DZIEKI JEDNEJ KUCHNI KAFLOWEJ. No naprawde nie chciałabym zamiast tego włączać agregatu (fuj)... a gdzie atmosfera??

Moja krew! :D :D :D

O ile wiem domy w stylu angielskim zawsze mają te ichniejsze AGI w kuchni ... No i kominki, obowiązkowo w KAŻDYM pomieszczeniu.

Braza, Ty zdrowiej szybko, bo egzamin jutro przecie masz! Głowa będzie Ci potrzebna. :D

Dobra atmosfera jest ze wszchmiar wskazana, ale jakoś trudno mi sie wczuć w tę atmosferę na myśl, że jestem sama ja palec, przy świecach jedynie, pośrodku lasu :-? :D Jak się ma druga połowę obok to można tak długo, dlaczego nie... ja tam blask świec wprost uwielbiam, ale w ciemnościach, w lesie, wilki jakieś ... :o Wybaczcie, jednak pomyślę o tym agregatorze :D

Brazuniu...

No może masz rację :D

Ja Komtur Ci to mówię. :D

Komturze,

Jest to droga lasów państwowych, więc raczej odśnieżana nie jest. Pewności nie mam, bo w zimę mnie tam nie ma.

Pozdrawiam

Mark0wy

U mnie drogi sa odśnieżane, bo sąsiad "odstawia" mleko :D Do sąsiada mam kilometr, ale do odsnieżonej drogi tylko 50 m :D

Brazunia, ależ myśl o tym agregacie ile wlezie - taka maszyna zawsze przydatna jest.

Potem i tak sama będziesz wolała kaflówkę - ale przynajmniej będziesz miała wybór. :D

Już zaczynam kciuki rozgrzewać!!! :D :D :D