DPS 05.03.2008 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Że też w ogóle człowiek w ogóle musi ciągle pracować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 05.03.2008 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 No właśnie z tą pracą ... po co człowiek tak się męczy ? A może by tak coś zmienić ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 07.03.2008 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 A ja chciałam popracować, impregnatem to i owo na dworze pomalować, a pogoda nie daje. Przecież nie będę w taki wiatr i zimno na dworze za karę z pędzlem ganiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 07.03.2008 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Asiu, dziękuję i nie ukrywam że humor mi poprawiłaś Bałam się tego podcinania jak piorun. Już wiem, że niepotrzebnie Miłego dnia życzę wszystkim !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 07.03.2008 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 No właśnie. U nas tez chyba będzie potrzebne w stodole, brak tam poziomej izolacji przeciwwilgociowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 07.03.2008 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Kochani!!!!! teraz już wiem na pewno, że będę z wami częściej, bo pociągnęłam internet od sąsiada ale fajnie, nie będę juz czytała wszystkiego co piszecie po czasie ... jak za dawnych czasów, kiedy mieszkaliśmy jeszcze w Kostrzynie już się cieszę ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 07.03.2008 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 to ja się już też cieszę, bo przynajmniej będę mogła z Twojego doświadczenia skorzystać może ciut i tak jakoś mi brakowało Twojej stajni... tzn smaka narobiłaś fotkami początków a potem ziuuut i już Cię nie było ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 07.03.2008 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Kochani!!!!! teraz już wiem na pewno, że będę z wami częściej, bo pociągnęłam internet od sąsiada ale fajnie, nie będę juz czytała wszystkiego co piszecie po czasie ... jak za dawnych czasów, kiedy mieszkaliśmy jeszcze w Kostrzynie już się cieszę ! UFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF! Nareszcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 07.03.2008 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 nie wiem czy mogę tak formalnie obiecywać, bo jak zmienię zdanie to mi wypomnicie, ale chyba teraz wreszcie zabiorę się za nadrabianie zaleglości w moim dzienniczku tylko ktoś mi musi przypomnieć, jak się zdjęcia wkleja, bo znowu zapomniałam. DPS-iu ...., plizzzzz .... te male co się samemu otwiera to jak to było ? bo ja miałam półroczną przerwę dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 08.03.2008 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 No to skrócona i uproszczona instrukcja: Zmniejsz swoje fotki jakimś programikiem, np. IrfanView (do ściągnięcia z sieci legalnie i za darmo ze strony producenta) do rozmiaru około 100 kB (opcja File - Batch Conversion). Nie jest to konieczne, ale łatwiej będzie wrzucić do Fotosika. Jak masz na swoim twardym zdjęcia przygotowane do wysyłki, to wrzuć je na fotosik.pl wg zamieszczonej tam instrukcji. Po wrzuceniu zdjęć pojawi się opcja "Pobierz pozostałe kody" - skopiuj kod z opisem "Miniaturka na forum (zdjęcie otworzy się w pełnym rozmiarze)". Ja je zwykle (te kody) wklejam sobie do Worda najpierw z króciutkim opisem, co to jest, żeby nie kombinować potem. Jak piszesz posta - wklej właściwy kod, nie naciskaj już wtedy żadnych żółtych przycisków IMG. Tylko wklej gotowy kod. Done! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 08.03.2008 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 No to skrócona i uproszczona instrukcja: Zmniejsz swoje fotki jakimś programikiem, np. IrfanView (do ściągnięcia z sieci legalnie i za darmo ze strony producenta) do rozmiaru około 100 kB (opcja File - Batch Conversion). Nie jest to konieczne, ale łatwiej będzie wrzucić do Fotosika. Jak masz na swoim twardym zdjęcia przygotowane do wysyłki, to wrzuć je na fotosik.pl wg zamieszczonej tam instrukcji. Po wrzuceniu zdjęć pojawi się opcja "Pobierz pozostałe kody" - skopiuj kod z opisem "Miniaturka na forum (zdjęcie otworzy się w pełnym rozmiarze)". Ja je zwykle (te kody) wklejam sobie do Worda najpierw z króciutkim opisem, co to jest, żeby nie kombinować potem. Jak piszesz posta - wklej właściwy kod, nie naciskaj już wtedy żadnych żółtych przycisków IMG. Tylko wklej gotowy kod. Done! zawsze zachodzę w głowę skąd u Ciebie, Anetko, taka przeogromna wiedza informatyczna ... ogródek - wie, zwierzaki - wie, przetwory - wie, budowlanka - wie, IT - wie, języki obce - wie ja bym musiała mieć czerep 6x9 chylę czoło ! dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 08.03.2008 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 a taki mi przyszedł do głowy "temacik" weekendowy: jak macie zamiar spędzić Wielkanoc ? jak byłam w ciąży z Julką (no. 1) to w Wielkanoc nie mogłam patrzeć na jedzenie, więc ucieklismy do Krakowa na zwiedzanie. Bylo świetnie: poszliśmy do Kościola Mariackiego na święcone, łaziliśmy po Kazimierzu, a ponieważ mogłam jeść wlaściwie tylko słodkie (co normalnie mi sie raczej nie zdarza, wolę "szyneczki"), to chodziliśmy do żydowskiego Ariela lub do rosyjskiego Wiśniowego Sadu na herbatki z konfiturą i paschę. Pycha! Od tego czasu zawsze robimy slodką paschę na Wielkanoc. A może napiszcie o swojej najfajniejszej Wielkanocy ? Być może będzie można "pożyczyć" pomysł w chwili braku inwencji ?pozdrawiam Was kochani! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 08.03.2008 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 ja bym musiała mieć czerep 6x9 Przecież masz!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mark0wy 10.03.2008 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Witam, Czy Wasze posiadłości są ogrodzone? Jeśli tak, to w jaki sposób, może macie jakieś zdjęcia? Pozdrawiam serdecznieMark0wy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 10.03.2008 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 U mnie od frontu drewniany tzw. myśliwski, a reszta to sztachety, takie najzwyklejsze z kołków drewnianych, nie ma czego fotografować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biała 10.03.2008 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 U mnie na razie siatka leśna. To tak na czas planowania i budowy. Potem pomyślimy co dalej. Na zdjęciu jeszcze przed założeniem siatki. http://i9.photobucket.com/albums/a74/biala2004/ameryka/Zdjcie017.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 10.03.2008 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 u mnie ogrodzenia brak, więc koty wybiegają na ulicę, czym doprowadzają mnie do palpitacji serca , a pies "wisi" na łańcuchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 11.03.2008 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Można wrzucić w wyszukiwarkę grafiki google np. "drewniane ogrodzenie" i wyskakują fajne obrazki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mark0wy 11.03.2008 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Witam, Mnie podoba się przestrzeń i najchętniej ogrodzenia bym nie robił.Ale z różnych względów, także dużej odległość od wsi, wydaję mi się, że będę to musiał zrobić. PozdrawiamMark0wy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 11.03.2008 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Ja mam w części siedliskowej ogrodzenie z tarcicy nieobrzynanej (takie "ranczowe" ) pobejcowanej - przez to pies nie przechodzi. A łączkę obok ogrodziłam najprostszym płotem z żerdek (niepobejcowanym) i tak tez ogrodzę resztę ziemi, bo bezpretensjonalnie i najtaniej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts