Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Agroturystyka - fajna sprawa

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A ja chciałam popracować, impregnatem to i owo na dworze pomalować, a pogoda nie daje. Przecież nie będę w taki wiatr i zimno na dworze za karę z pędzlem ganiać. :lol:

Kochani!!!!!

teraz już wiem na pewno, że będę z wami częściej, bo pociągnęłam internet od sąsiada :D

ale fajnie, nie będę juz czytała wszystkiego co piszecie po czasie ... jak za dawnych czasów, kiedy mieszkaliśmy jeszcze w Kostrzynie

już się cieszę !

Kochani!!!!!

teraz już wiem na pewno, że będę z wami częściej, bo pociągnęłam internet od sąsiada :D

ale fajnie, nie będę juz czytała wszystkiego co piszecie po czasie ... jak za dawnych czasów, kiedy mieszkaliśmy jeszcze w Kostrzynie

już się cieszę !

UFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF! Nareszcie. :D

nie wiem czy mogę tak formalnie obiecywać, bo jak zmienię zdanie to mi wypomnicie, ale chyba teraz wreszcie zabiorę się za nadrabianie zaleglości w moim dzienniczku

tylko ktoś mi musi przypomnieć, jak się zdjęcia wkleja, bo znowu zapomniałam. DPS-iu ...., plizzzzz .... te male co się samemu otwiera to jak to było ? bo ja miałam półroczną przerwę

dzięki 8)

No to skrócona i uproszczona instrukcja:

Zmniejsz swoje fotki jakimś programikiem, np. IrfanView (do ściągnięcia z sieci legalnie i za darmo ze strony producenta) do rozmiaru około 100 kB (opcja File - Batch Conversion). Nie jest to konieczne, ale łatwiej będzie wrzucić do Fotosika.

Jak masz na swoim twardym zdjęcia przygotowane do wysyłki, to wrzuć je na fotosik.pl wg zamieszczonej tam instrukcji.

Po wrzuceniu zdjęć pojawi się opcja "Pobierz pozostałe kody" - skopiuj kod z opisem "Miniaturka na forum (zdjęcie otworzy się w pełnym rozmiarze)".

Ja je zwykle (te kody) wklejam sobie do Worda najpierw z króciutkim opisem, co to jest, żeby nie kombinować potem.

Jak piszesz posta - wklej właściwy kod, nie naciskaj już wtedy żadnych żółtych przycisków IMG. Tylko wklej gotowy kod.

Done! :D

No to skrócona i uproszczona instrukcja:

Zmniejsz swoje fotki jakimś programikiem, np. IrfanView (do ściągnięcia z sieci legalnie i za darmo ze strony producenta) do rozmiaru około 100 kB (opcja File - Batch Conversion). Nie jest to konieczne, ale łatwiej będzie wrzucić do Fotosika.

Jak masz na swoim twardym zdjęcia przygotowane do wysyłki, to wrzuć je na fotosik.pl wg zamieszczonej tam instrukcji.

Po wrzuceniu zdjęć pojawi się opcja "Pobierz pozostałe kody" - skopiuj kod z opisem "Miniaturka na forum (zdjęcie otworzy się w pełnym rozmiarze)".

Ja je zwykle (te kody) wklejam sobie do Worda najpierw z króciutkim opisem, co to jest, żeby nie kombinować potem.

Jak piszesz posta - wklej właściwy kod, nie naciskaj już wtedy żadnych żółtych przycisków IMG. Tylko wklej gotowy kod.

Done! :D

zawsze zachodzę w głowę skąd u Ciebie, Anetko, taka przeogromna wiedza informatyczna ... ogródek - wie, zwierzaki - wie, przetwory - wie, budowlanka - wie, IT - wie, języki obce - wie

ja bym musiała mieć czerep 6x9 :lol: :lol: :lol:

chylę czoło ! dzięki :D

a taki mi przyszedł do głowy "temacik" weekendowy: jak macie zamiar spędzić Wielkanoc ?

jak byłam w ciąży z Julką (no. 1) to w Wielkanoc nie mogłam patrzeć na jedzenie, więc ucieklismy do Krakowa na zwiedzanie. Bylo świetnie: poszliśmy do Kościola Mariackiego na święcone, łaziliśmy po Kazimierzu, a ponieważ mogłam jeść wlaściwie tylko słodkie (co normalnie mi sie raczej nie zdarza, wolę "szyneczki"), to chodziliśmy do żydowskiego Ariela lub do rosyjskiego Wiśniowego Sadu na herbatki z konfiturą i paschę. Pycha! Od tego czasu zawsze robimy slodką paschę na Wielkanoc.

A może napiszcie o swojej najfajniejszej Wielkanocy ? Być może będzie można "pożyczyć" pomysł w chwili braku inwencji ?

pozdrawiam Was kochani!