Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Agroturystyka - fajna sprawa

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Asiu!!! Wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń, radości i dumy z dziewczynek, satysfakcji w życiu osobistym i zawodowym oraz grzecznej prezeski życzy Ci wiesz kto... :wink: :D

A to dla Ciebie:

http://kwiatki.republika.pl/images/bukiet_1.jpg

Słuchajcie - odnośnie komarów uważałabym ze stosowaniem tych wszystkich, jakby nie było, trucizn przy dzieciach (-przy dorosłych zreszta też :wink: ). Komary nie lubią zapachu goździków! Sprawdzałam - faktycznie. Zalałam dużą ilość goździków małą iością gorącej wody i posmarowałam się tym czymś na rękach i twarzy po czym siedziałam za domem na łące przy lesie wieczorem (rozumiecie ile ich tam wtedy mogło być :o ) i ŻADEN mnie nie smiał ruszyć (choć zwykle, niestety, jestem tą którą gryzą najpierw), latały, bzyczały (fuj!), nawet niektóre siadałay - ale ja starałam się zachowac zimna krew (czego sie nie robi dla dobra nauki :D ). Zaden mnie nie ukgryzł. Teraz się zastanawiam jak robić najlepiej taki napar, może olejek, może nalewkę( :D :D ) i stosować regularnie, może się jakos spryskiwać (zabawką śmingusową np :wink: ) wieczorkiem na dworze. Bardzo ładnie to pachnie zresztą!

No super! Muszę wykorzystać, dziękuję za podpowiedź. Też będę myślała jak to zrobić, może jakiś olejek albo wyciąg spirytusowy, taki lekki...?

A żeby nie wlatywały do domu (albo nie gryzły prznajmniej;-)) można spróbować włożyć goździki z wodą do takiego kominka na różne pachnidełka i olejki eteryczne (wiecie-różne ksztalty, pogrzewanie małą świeczką) i niech sobie pachnie.

A dla Asi - najcielplejsze życzenia :p

Kochani, dziękuję wszystkim za życzenia ! Bardzo miło tak otworzyć pocztę, wejść na forum i zobaczyć tyle dobrych słów ...

Z tymi goździkami to fajna sprawa, trzeba rzeczywiście przetestować różne formuły i wybrać najlepszą - i mamy z głowy lato z komarami (la la la )

A żeby nie wlatywały do domu (albo nie gryzły prznajmniej;-)) można spróbować włożyć goździki z wodą do takiego kominka na różne pachnidełka i olejki eteryczne (wiecie-różne ksztalty, pogrzewanie małą świeczką) i niech sobie pachnie.

Aaaa, zapomniało się o geranium ;) Też nie znoszą tego zapachu.

Mam przy wiecznie uchylonym oknie i komarów w domu nie ma :)

W jednym z wątków wyczytałam, że na meszki bardzo skuteczny jest... waniliowy zapach do ciast, posmarować się i cześć! :o Ciekawe, co na to inne gady, jak muchy i komary... Kto odważny i spróbuje? :D

Zoptymalizowałem parametry spotkania. :D

Komputer się zawieszał, więc optymalizację przeprowadziłem metoda: "Entliczek, pętliczek, czerwony stoliczek, na kogo wypadnie na tego nieładnie bęc." Jako dodatkowe wspomaganie użyłem wahadełka z klucza zawieszonego na sznurku od snopowiązałki, atlasu samochodowego Pollski, długopisu i kartki formatu A4 i paru innych drobiazgów.

Zgadnijcie co mi wyszło :D

Zoptymalizowałem miejsce spotkania,a nie jego termin. Ustalenie terminu bedzie chyba trudniejsze.

Z uwagi na spore odległości między nami najkorzystniejsze miesce spotkania to takie by wszyscy razem mieli jak najmniej kilometrów do przejechania.

Pod uwagę wziąłem rów nież fakt, że Asia Malczewska ma małe dziecko i długa jazda z maluchem jest męcząca. Typuję więc stajnię O ile się zgodzi. :D

http://www.cosgan.de/images/more/bigs/c006.gif

Pomysł istotnie przedni! Ciekawe, co na to Asia powie. Jeśli nie będzie mogła nas przyjąć, to od niej do mnie niedaleko... :wink:

Najgorzej to ja na tym wyjdę. :D Czy z Warszawy, czy z komturii daleko, ale słowo się rzekło, kobyłka u płota. :D