Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Agroturystyka - fajna sprawa

Recommended Posts

Asia, i jak poszo to sąsiedzkie rozpalanie??? :D

Asiu, żyjesz? Czy zadymiłaś się całkowicie? :wink:

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

jestem, jestem ... pokręcona życiowo ale jestem :(

kuchnia się zlitowała, już myślałam, że sobie kupiłam bardzo drogi mebel, ale komin zaciągnął i teraz nie kopci ...

suszę jabłka na czipsy - tyle ich jest, że bokiem nam wychodzi ich jedzenie :evil:

DPS-iu, powoli wychodzę ... może nie bieguniem, ale do przodu ...

tomek, dzięki za wsparcie - wiesz dobrze jakie :D - dużo mi pomogło, głównie odzyskać równowagę ...

a.

hej kochani!

łapki mnie bolą od czyszczenia grzybów i boję się nocnych koszmarów :o

Dzisiaj zaprosili nas znajomi, którzy mają ok. 80 ha lasu - na grzybki poszlismy sobie rekreacyjnie i już czwarte wiadro czyścimy ... :evil:

na dodatek tata kolegi zobaczył, że tak "mało" niesiemy, to jeszcze w czasie herbatki "skoczył' w zagajnik i doniósł ... litości!

nawet moja kuchnia nie nadąża suszyć ... a co dopiero ja czyscić ...

co mnie chol... podkusiło, żeby te grzyby dzisiaj ???

pozdrawiam cieplutko z kuchni :p

A u mnie grzyby w tym roku w ilosciach aptekarskich. Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuu :(

Przynieśc drewno i narąbać szczapek - to robi facet.

Powinnaś uświadomić Jackowi, że jak mieszka na wsi, to musi o opał zadbać i szczapy pod kuchnię naszykować, bo obiadku nie będzie. :p

Wtedy rozpalenie i dźwięk trzaskających drewek - sama przyjemność. :D

To chyba jakis atawizm jest... :oops:

Zaczynam Was nie lubićza te grzyby :evil: Ja znowu zostanę bez jednego ogonka, bo ani jak dojechać, ani grzybów za dużo :evil: Ejjjjj, pioruńskie życie....

Dzień dobry tak w ogóle :D Asia, no pokaż te wodospady grzybów, niech se chociaż oczyska nacieszę....

Brazunia, łączę się z Toba w bólu. W tutejszych lasach też w tym roku posucha grzybowa. :(

Upłynniam jabłka. Tych ci w tym roku dostatek. :D

Tomek, my z jabłek to soki i czipsy robimy. A czasem winko ... ale takie mlode i do wypicia now :lol:

ale czipsy to są super, nie mogę się opanować i zjadam prosto z kuchni, takie gorące.

Była mama i zrobiła też jabłuszka w piekarniku z cukrem - o jesuuu, aż mnie skręcało jak czekałam aż się upieką ... :oops:

Kolega Chorwat zapodał też przepis na jabłka pieczone z cukrem i orzechami włoskimi w środku - trza spróbować ...

obiecałam, że pokażę moją kuchenkę ...

http://images32.fotosik.pl/375/fa4acb8f78cddfa7m.jpg

widać ją ? już dawno nie wklejałam zdjęć, więc może być niewypał ... :oops:

jak wyjdzie to puszczę ją z profilu :lol: i stół z grzybami dla brazuni ...

Zaczynam Was nie lubićza te grzyby :evil: Ja znowu zostanę bez jednego ogonka, bo ani jak dojechać, ani grzybów za dużo :evil: Ejjjjj, pioruńskie życie....

Dzień dobry tak w ogóle :D Asia, no pokaż te wodospady grzybów, niech se chociaż oczyska nacieszę....

braza, u nas też nie ma jakoś sporo ich, ale kolega ogrodził las i mu nie włażą, więc ... trochę było ich :D

od razu pochwalę się kawałkiem stołu - nie wiem czy wiecie, ale przy tym stole siedział sam Komtur we własnej osobie 8) :

http://images46.fotosik.pl/17/17c207f6581cd116m.jpg

od razu pochwalę się kawałkiem stołu - nie wiem czy wiecie, ale przy tym stole siedział sam Komtur we własnej osobie 8) :

http://images46.fotosik.pl/17/17c207f6581cd116m.jpg

:oops: Potwierdzam. :D Na krzesełku pierwszym z lewej. :D

Kuchnię masz przepiękną Asiu, o takiej marzę. :roll:

Czy te kafle to z odzysku, czy kupiłaś nowe?

Jabłuszka upłynniam. Kolejny szklany baniak 25 l. Mam juz dosyć. :evil:

Witam

Piękny ten piecyk! Ja na zduna i kafle czekam juz drugi miesiąc no i mój piec ze względu na ograniczone miejsce będzie okrojony o piekarnik. Muszę zmieścić w jednym kuchnię na drewno , piekarnik elektryczny i płytę gazową.

Co do grzybów to moja okolica obfituje w Borowiki . Sam nie zbieram bo z racji braku pieca nie mam gdzie suszyć ale wychodzę sobie pod dąbek na podwórko i w ten sposób mam już nazbierane i ususzone z kilogram prawdziwków. I to są właśnie te uroki mieszkania na wsi i to jeszcze na zadupiu ;)

Pozdrawiam wieś polską