Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Agroturystyka - fajna sprawa

Recommended Posts

Witam

Piękny ten piecyk! Ja na zduna i kafle czekam juz drugi miesiąc no i mój piec ze względu na ograniczone miejsce będzie okrojony o piekarnik. Muszę zmieścić w jednym kuchnię na drewno , piekarnik elektryczny i płytę gazową.

Co do grzybów to moja okolica obfituje w Borowiki . Sam nie zbieram bo z racji braku pieca nie mam gdzie suszyć ale wychodzę sobie pod dąbek na podwórko i w ten sposób mam już nazbierane i ususzone z kilogram prawdziwków. I to są właśnie te uroki mieszkania na wsi i to jeszcze na zadupiu ;)

Pozdrawiam wieś polską

wiochman, ja czekałam dłuuugo na zduna żeby potem znalazł się właściwie sam :-)

a co do borowików - to jeszcze nigdy nie znalazłam ani jednego ... one się chyba przede mną chowają :evil:

a pamiętacie te rydze z patelni u gagaty ??? aż mi w brzuchu burczy na samą myśl ... zjadłabym coś niecoś ...

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Że wyszczerbione, nic to. :D

Kuchnia marzenie. :D

wiem wiem :D , ale fakt - nie docenia się jak się już ma, bo to takie oczywiste się zdaje ... teściówka swoje grzybki przywiozła do wysuszenia i grzejemy wieczorową porą z Jackiem :)

Tomek, dzięki za komentarz na foto...

wiem wiem :D , ale fakt - nie docenia się jak się już ma, bo to takie oczywiste się zdaje ... teściówka swoje grzybki przywiozła do wysuszenia i grzejemy wieczorową porą z Jackiem :)

Tomek, dzięki za komentarz na foto...

Ach ten zapach suszonych grzybów. :) :roll:

U mnie bulgocą cztery gąsiory. Dwa duże z jabolem i dwa mniejsze, winogrona.

Bul, bul. Bu,l bul, bul.... :wink:

ale pić się jakos mi zachciało ... jakiś soczek jabłkowy by się zdał :D

szykuj, szykuj - przyjedziemy i obalimy 8)

Super!

Liczę, że to będzie jakieś... 70 - 80 flaszek po sklarowaniu i obciagnięciu. :lol:

Super!

Liczę, że to będzie jakieś... 70 - 80 flaszek po sklarowaniu i obciagnięciu. :lol:

raczej mniej niż 70, straty przy przelewaniu nieuniknione :wink:

Super!

raczej mniej niż 70, straty przy przelewaniu nieuniknione :wink:

Wziąłem pod uwagę "straty" :wink: :D przy przelewaniu...

Bulgoce jakieś 75 litrów. :oops: :oops: :oops: :oops:

W przyszłym roku, chyba skuszę się na zakup prasy do owoców, bo "sokowyżymałka" o mocy 1200 W pada. :( Ja też. :evil:

W przyszłym roku powinno być więcej winogron, ale jabłek to bedą ilości iście homeopatyczne. Moje jabłonki tak mają.

Ale jaką wprawę już będziesz miał w szykowaniu soczków jabłkowych i winogronowych! :D

Wiochman - a chodzicie na grzyby? Nasusz prawdziwków, bo przecie na Wigilię i nie tylko potrzebne. I dziecię trzeba nauczyć do lasu chadzać, będzie potem umiała sama grzyby zbierać, jak wydorośleje. :D

Przestała być taka nudna. :D

Tutaj jest link pozyteczny dla wielu osób - opracowany przez Polską Federację Turystyki Wiejskiej poradnik, jak założyć gospodarstwo agroturystyczne.

Bardzo pozyteczna rzecz, naprawdę.

Tomek, Braza - zdecydowanie coś dla Was! :wink: