tomek1950 22.11.2008 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 Asiu, a co masz do piaskowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monteshiusz 22.11.2008 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 Dobry wieczór Poszukuje informacji i porady z zakresu agroturystyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 22.11.2008 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 Asiu, a co masz do piaskowania? chałupę, a co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 22.11.2008 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 Czołem grupko jak tam u was zima?? ja mam juz ze 20cm na podwórku i nadal sypie, hmmm a miało nie być zimy w tym roku....pozdrawiamm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 22.11.2008 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 Praca jest bardzo brudna. Dużo kurzu. Co jest potrzebne? Pistolet do piaskowania, mały wielkosci pistoletu lakierniczego, ja takim sie posługiwałem, kupisz w markecie budowlanym za ok. 100 zł. Sprężarka o ciśnieniu i wydajności jakiej wymaga pistolet. Moja jest zbyt mała i musiałem robić przerwy, bo ciśnienie spadało. Koszt takiej "markowej" sprężarki to ok. 600 zł. Nie wiem dokładnie. Suchy, przesiany piasek. Też do kupienia w workach po 25 kg. Worek kosztuje kilka zł. Odzież. Bezwzglednie dobre, szczelne, okulary, maska ppyłowa, szczelny kombinezon, a i tak piasek jest nawet, wybacz, w gaciach. Dodatkowo polecam przezroczysta osłonę na całą twarz. Oraz dla osoby która będzie piaskowała, piwo po pracy bo w gardle piaskownica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 22.11.2008 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 To co napisałem powyżej, to amatorski zestaw minimum. Wydajność niewielka. Praca bardzo nieprzyjemna. Może szybciej i taniej wydająć ekipę z profesjonalnym sprzętem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 22.11.2008 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 To co napisałem powyżej, to amatorski zestaw minimum. Wydajność niewielka. Praca bardzo nieprzyjemna. Może szybciej i taniej wydająć ekipę z profesjonalnym sprzętem? Już wynajmowałam, skasowali koło 5 tysiączków jak robili naszą stajenkę... A my tak chcieliśmy sprawdzić, czy może ten drugi dom co mamy można by tak hobbystycznie samemu dziergać kawałek po kawałku - bo niby spieszyć nam się nie spieszy, mieszkać mamy gdzie, więc dlaczego by nie? dzięki za informacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 22.11.2008 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 A piaskowałeś zewnątrz czy wewnątrz? bo my na razie chcieliśmy zewnątrz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 22.11.2008 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 Czołem grupko jak tam u was zima?? ja mam juz ze 20cm na podwórku i nadal sypie, hmmm a miało nie być zimy w tym roku.... pozdrawiam m. U nas właśnie bielutko się zrobiło na podwórzu - nawet dobrze, bo zakryło plamę po węglu na kostce i już mi sie płakać chciało od rana jak na nią patrzyłam ... na razie fajnie, zwłaszcza że sanki już czekają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 22.11.2008 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 Dobry wieczór Poszukuje informacji i porady z zakresu agroturystyki. Witamy serdecznie, najlepiej poczekaj aż wróci Dom Pod Sosnami - ona "wszystkowiedźma" jest, to Cię objaśni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monteshiusz 22.11.2008 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 W takim razie czekam z niecierpliwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 22.11.2008 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 To co napisałem powyżej, to amatorski zestaw minimum. Wydajność niewielka. Praca bardzo nieprzyjemna. Może szybciej i taniej wydająć ekipę z profesjonalnym sprzętem? Już wynajmowałam, skasowali koło 5 tysiączków jak robili naszą stajenkę... A my tak chcieliśmy sprawdzić, czy może ten drugi dom co mamy można by tak hobbystycznie samemu dziergać kawałek po kawałku - bo niby spieszyć nam się nie spieszy, mieszkać mamy gdzie, więc dlaczego by nie? dzięki za informacje! Asiu, wiesz co ja myślę o tym pięknym, starym, Waszym drugim domu? Będę Was wspierał wiedzą i doświadczeniem. Piaskowałem strop w kuchni w pokoju z którego wychodzi się na taras. Lepszy efekt niż papier scierny lub obrotowa szczotka, ale tym zestawem co mam znacznie wolniej. 16 m2 kuchni zajęło ok. tygodnia po 6 godzin faktycznej pracy dziennie. Przerwy są niezbędne. Więcej nie dawałem rady. To samo pokój. powierzchnia podobna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 22.11.2008 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 Trochę śniegu widziałem w piatek rano. Później zniknął. Pewnie powędrował do Maksia. Maksiu, współczuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 22.11.2008 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 Tomek, znaczy piaskowałeś nad sobą ? o boższe, piaskiem pewnie cały czas sypało po twarzy ... o boższe, piaskiem pewnie cały czas sypało po twarzy ... ja odpadam, moje szkła kontaktowe tego nie polubią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 22.11.2008 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 Tomek, znaczy piaskowałeś nad sobą ? o boższe, piaskiem pewnie cały czas sypało po twarzy ... o boższe, piaskiem pewnie cały czas sypało po twarzy ... ja odpadam, moje szkła kontaktowe tego nie polubią Szkła kontaktowe, czy oczy nie ma znaczenia. Dlatego napisałem - szczelne gogle, maska przeciw pyłowa i polecam dodatkowo przezroczystą osłone na twarz. Piaskowałem strop. A widziałaś jak wyglądała ekipa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 22.11.2008 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 Tomek, znaczy piaskowałeś nad sobą ? o boższe, piaskiem pewnie cały czas sypało po twarzy ... o boższe, piaskiem pewnie cały czas sypało po twarzy ... ja odpadam, moje szkła kontaktowe tego nie polubią Szkła kontaktowe, czy oczy nie ma znaczenia. Dlatego napisałem - szczelne gogle, maska przeciw pyłowa i polecam dodatkowo przezroczystą osłone na twarz. Piaskowałem strop. A widziałaś jak wyglądała ekipa? niee ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 22.11.2008 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 Nie widziałas sprzętu i ich ubiorów? Kosmici, jesli byli to profi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 23.11.2008 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Nie widziałas sprzętu i ich ubiorów? Kosmici, jesli byli to profi. czekaj, a ja myslałam, że ty mnie pytasz czy u ciebie widziałam ... późno juz było wczoraj chyba u mnie widziałam - pan miał nawet plastrem zaklejone rękawy od kombinezonu, bo mówił że mu wlatuje otworami - hihihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 25.11.2008 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Dzień dobry. Ja chciałam spytać, co u Was sołtys mówi na ten zamach w Gruzji. Bo u nas Sołtys mówi, że trza chłopów zebrać i lecieć prać. Tego, co taki głupi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 25.11.2008 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 nooo, jak Sołtys mówi, to znaczy trza lecieć chociaż ... on ostatnio na mnie brzydko mówił na p... to nie polecę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts