Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Agroturystyka - fajna sprawa

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Praca jest bardzo brudna. Dużo kurzu.

Co jest potrzebne?

Pistolet do piaskowania, mały wielkosci pistoletu lakierniczego, ja takim sie posługiwałem, kupisz w markecie budowlanym za ok. 100 zł.

Sprężarka o ciśnieniu i wydajności jakiej wymaga pistolet. Moja jest zbyt mała i musiałem robić przerwy, bo ciśnienie spadało. Koszt takiej "markowej" :wink: sprężarki to ok. 600 zł. Nie wiem dokładnie.

Suchy, przesiany piasek. Też do kupienia w workach po 25 kg. Worek kosztuje kilka zł.

Odzież. Bezwzglednie dobre, szczelne, okulary, maska ppyłowa, szczelny kombinezon, a i tak piasek jest nawet, wybacz, w gaciach. Dodatkowo polecam przezroczysta osłonę na całą twarz.

Oraz dla osoby która będzie piaskowała, piwo po pracy bo w gardle piaskownica. :D :D

To co napisałem powyżej, to amatorski zestaw minimum. Wydajność niewielka. Praca bardzo nieprzyjemna. Może szybciej i taniej wydająć ekipę z profesjonalnym sprzętem?

To co napisałem powyżej, to amatorski zestaw minimum. Wydajność niewielka. Praca bardzo nieprzyjemna. Może szybciej i taniej wydająć ekipę z profesjonalnym sprzętem?

Już wynajmowałam, skasowali koło 5 tysiączków jak robili naszą stajenkę...

A my tak chcieliśmy sprawdzić, czy może ten drugi dom co mamy można by tak hobbystycznie samemu dziergać kawałek po kawałku - bo niby spieszyć nam się nie spieszy, mieszkać mamy gdzie, więc dlaczego by nie?

dzięki za informacje!

Czołem grupko

jak tam u was zima?? ja mam juz ze 20cm na podwórku i nadal sypie, hmmm

a miało nie być zimy w tym roku....

pozdrawiam

m.

U nas właśnie bielutko się zrobiło na podwórzu - nawet dobrze, bo zakryło plamę po węglu :oops: na kostce i już mi sie płakać chciało od rana jak na nią patrzyłam ...

na razie fajnie, zwłaszcza że sanki już czekają :D

Już wynajmowałam, skasowali koło 5 tysiączków jak robili naszą stajenkę...

A my tak chcieliśmy sprawdzić, czy może ten drugi dom co mamy można by tak hobbystycznie samemu dziergać kawałek po kawałku - bo niby spieszyć nam się nie spieszy, mieszkać mamy gdzie, więc dlaczego by nie?

dzięki za informacje!

Asiu, wiesz co ja myślę o tym pięknym, starym, Waszym drugim domu? :)

Będę Was wspierał wiedzą i doświadczeniem.

Piaskowałem strop w kuchni w pokoju z którego wychodzi się na taras. Lepszy efekt niż papier scierny lub obrotowa szczotka, ale tym zestawem co mam znacznie wolniej. 16 m2 kuchni zajęło ok. tygodnia po 6 godzin faktycznej pracy dziennie. Przerwy są niezbędne. Więcej nie dawałem rady. To samo pokój. powierzchnia podobna.

Trochę śniegu widziałem w piatek rano. Później zniknął. Pewnie powędrował do Maksia. :wink: :)

Maksiu, współczuję.

Tomek, znaczy piaskowałeś nad sobą ? o boższe, piaskiem pewnie cały czas sypało po twarzy ... o boższe, piaskiem pewnie cały czas sypało po twarzy ...

ja odpadam, moje szkła kontaktowe tego nie polubią :o

Szkła kontaktowe, czy oczy nie ma znaczenia. Dlatego napisałem - szczelne gogle, maska przeciw pyłowa i polecam dodatkowo przezroczystą osłone na twarz.

Piaskowałem strop. :)

A widziałaś jak wyglądała ekipa?

Tomek, znaczy piaskowałeś nad sobą ? o boższe, piaskiem pewnie cały czas sypało po twarzy ... o boższe, piaskiem pewnie cały czas sypało po twarzy ...

ja odpadam, moje szkła kontaktowe tego nie polubią :o

Szkła kontaktowe, czy oczy nie ma znaczenia. Dlatego napisałem - szczelne gogle, maska przeciw pyłowa i polecam dodatkowo przezroczystą osłone na twarz.

Piaskowałem strop. :)

A widziałaś jak wyglądała ekipa?

niee ...

Nie widziałas sprzętu i ich ubiorów? :o

Kosmici, jesli byli to profi.

Nie widziałas sprzętu i ich ubiorów? :o

Kosmici, jesli byli to profi.

czekaj, a ja myslałam, że ty mnie pytasz czy u ciebie widziałam ... późno juz było wczoraj chyba :oops:

u mnie widziałam - pan miał nawet plastrem zaklejone rękawy od kombinezonu, bo mówił że mu wlatuje otworami - hihihi