Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Agroturystyka - fajna sprawa

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Musze skończyć do czerwca, muszę skończyć do czerwca... a kupiłem... 14 lat temu. :oops:

Fajny sąsiad to skarb.

Muszę się któregoś dnia wybrać i obejrzeć ten "Malbork" :)

Może spotkam sąsiada.

Poczytuję sobie wątek o oczekiwaniach gości wakacyjnych.

No i niektóre wypowiedzi fajne są i rzeczowe.

A niektóre przyprawiają o ból głowy.

Powszechnie wiadomo, że prowadzenie agrogospodarstwa jest de facto świadczeniem usług.

Jak można oczekiwać, że niektóre z usług podstawowych będą świadczone za darmo? :o

Jeżeli w pokoju śpią np. 3 osoby i pies, a to rodzice z 2-letnim dzieckiem i psem o długim włosie, to powinni płacić za 2 osoby? :o

No jaja. :lol:

Dobrze, że dyskutują - to pokazuje z czym gospodarze mają czasem do czynienia.

Jedni chcą, żeby psy za darmo (najczęściej ludzi dziwi, że nie przyjmuje się osób ze zwierzętami - zapominają, że u nas są nasze zwierzęta i te przyjezdne byłyby z pewnością powodem stresów i konfliktów np. mojego psa z pieskiem Gości, nie mówiąc o całości skóry moich kotów, czystości pościeli, na którą pieski nagminnie właziły, całości poobgryzanych i podrapanych drzwi i mebli...), inni żeby dzieci za darmo...

Za darmo to - bez żadnej złośliwości z mojej strony - na swoją działkę można pojechać, a każdy właściciel jakiejkolwiek kwatery ma ją po to, aby zarabiać.

A dyskusja niewątpliwie ciekawa, choć niestety - mam swoje zdanie o niektórych uczestnikach... :lol:

no i przez Was musiałam cały wewontek przeczytać ....

żadnych rewelacji, same wymagania, nic wspólnego z agro jak dla mnie, więc o co te halo, kobiety?

Albo ja już jestem pozytywnie nastawiona do wiosny, albo .... mnie to wszystko mówiąc brzydko "wisi" :lol:

Albo mam! Ja jestem wieśniak a oni z duuuużych ... wsi chyba som, że tak wybrzydzajom I tu mi się przypomina, jak kiedyś poznałam ludzi z wawki, którzy całą pielgrzymkę udawali, że istnieje tylko wawka - Tomek, tylko mi się zaraz nie obraź, ja cię bardzo proszę - i że w wawce to wszystko jest ekstra. No więc wybrałam się do nich któregoś razu z Gorzówka (tego zapyziałego i marcinkiewiczowskiego 8) ) i walę do nich na podajże ulicę Synów Pułku a oni tak w dwóch małych klitkach w rodzinie trzypokoleniowej, telewizor jakby z lat 80-tych i bieda aż piszczy. A oni całą pielgrzymkę szpanowali , jakby między nami był mur .... kasy i innych takich rzeczy. Jakaś mania wyższości :o

Nawiasem mówiąc kiedyś pojechałam do Rewala i trafiłam na kwaterę typu piwnica z jednym oknem - wiecie jak mi się dobrze wracało do domu? :lol: i jakby luksusowo sie zrobiło w moim mieszkaniu w bloku .... :D

Asiu, a o co mam się gniewać ja, warszawiak z dziada pradziada, zarówno po mieczu, jak i po kądzieli. :D Dlaczego uciekłem z Warszawy? Bo tam lepiej? :wink: :lol: :lol: :lol:

To już nie ta Warszawa, to już nie warszawiacy tylko warszawianie. :(

I wyscig szczurów, a biegać teraz to ja... niezabardzo. :D

Asiu, a o co mam się gniewać ja, warszawiak z dziada pradziada, zarówno po mieczu, jak i po kądzieli. :D Dlaczego uciekłem z Warszawy? Bo tam lepiej? :wink: :lol: :lol: :lol:

To już nie ta Warszawa, to już nie warszawiacy tylko warszawianie. :(

I wyscig szczurów, a biegać teraz to ja... niezabardzo. :D

masz jak zwykle rację, kochany :)

noga znowu boli? jejku, przestałaby już, ile można tak męczyć człowieka :roll:

pokazałbyś coś nowego w dzienniku ... ciekawa jestem co się zmieniło 8)