Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Agroturystyka - fajna sprawa

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wieś !!!

Łoj jak dobrze, jak dobrze, jak dobrze!!!

Wsi moja kochana,

listku zielony,

ptaszku dźwięczący,

oborniczku wonny...

Tak mi padło po trzymiesięcznym pobycie w Berlinie :)

Już nie chcę więcej.

Ja korzenie chcę zapuszczać w głąb

W ziemię mą własną

orężem ojców wyrwaną

germańskim łuieżcom

a prze ze mnie zakupioną w ANR

Sami widzicie że dłuższy pobyt w dużych aglomeracjach nie wpływa korzystnie na kondycję psychiczną.

:lol:

No śliczne kurniczki, tylko ile tam tych kurek wlezie - ze 3 albo 4, tak? :lol:

Wiochman - a Ty masz absolutną pewność, że to faktycznie zielononóżki? Człowiek ma jakiś papier na to? Teraz wielu mówi, że ma właśnie zielononóżki, ale prawda bywa różna, nam na przykład wcisnęli mieszańce. :evil:

Fajne, ale nie są to jednak zielononóżki czyste rasowo.

Jak masz jakiś fajny kontakt, to się podziel, co? :D

Czy to będa jednodniowe kurczaki?

Bo ja to chciałabym zamówić takie już podchowane sporo, a nie takie maluchy. :roll:

Hodowce znalazlem kolo Krosna Odrzanskiego w Goli taka fajna kobitka pasjonatka. Z kurek ma tylko te zielononozki i hodowle ma nastawiona na wylegi. Jest tez czlonkiem Zwiazku Hodowcow Ptakow Ozdobnych czy jakos tak i jezdzi z tymi kurkami po wystawach. A papierow na zielononozki nie ma nikt poza dwoma osrodkami rolnymi w kraju. Ja biore takie 4 tygodniowe czyli podchowane. 10 kurek i 2 kogutki. Jak dobrze pojdzie to na przyszla wiosne powieksze stadko. Wlasnie teraz zbiera zamowienia na kurczaki. Takie 4 tyg. sa po 10 zł.

No sam widzisz... Tomek to już chyba nie chce sie do nas przyznawać :( , a reszta tak jakoś...

Jest nadzieja, że Braza coś kupi może niedługo, będzie wtedy siedlisko urządzać i o różne sprawy na forum pytać. :wink:

Pogadałabym o tym i owym, nawet zapytałabym o uprawę orkiszu, może Tomek ma jakieś przepisy i opis właściwości orkiszu (względy dietetyczne), ale... nie ma kogo pytać... :(

Zeby nie było że tak całkiem nic sie nie dzieje, to przyznam się że w święto pracy odwiedziłem Asie w jej stajence :D

pozdrawiam

m.

słusznie gada, był z Małgosią u nas, ale zdjęć to jeszcze nie zamieścił .... :evil:

:D

No czekałem na pozwolenie... ja tak sam z siebie nie ośmiele się pokazać zdjęcia (szt 1) :)

pozdrawiam

m.

heheh, dawaj - sama ciekawa(m) czy moje upaćkane spodnie widać czy nie :lol:

maksiu złapał mnie w roboczych gaciach ... zdrapywałam 3 warstwy farby z szafki dla Julki - ktoś może zna jakąś fajną substancję do szybkiego zdejmowania olejnic? bo v3v nie bardzo teges ... :evil: