Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Agroturystyka - fajna sprawa

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Myślałem, że dzś dowiem się kiedy dojedzie kuchnia. :evil: Niestety, a więc jutro relax i oglądanie Rajdu Polski bez ruszania się się z tarasu komturii, a w niedzielę chyba .... sam nie wiem :o . Może w poniedziałek? Może w poniedziałek kuchnia przyjedzie. :wink:

Jerry-Mc - w zeszłym roku 55 zł za m.kw. (materiał+robocizna) w tym roku - 10 zł drożej..ale nadal jest to, uważam, super cena! Super izolacja - latem chłodno, zimą ciepło..no i ten wygląd...Chodziło mi o coś , co wyglądałoby na leżące na tym dachu od lat...może nie każdemu o ten własnie efekt chodzi :wink: ale myslę, że się rozumiemy! Więcej o osice w moim dziennku! - zapraszam :D

Taki gont nie jest az tak palny aby zajął się od byle iskry. Tymczasem nie zrobiłam nic w celu zabezpieczenia ale i o tym myślę..

Gagato szkło wodne było w tym filmie o którym pisałem zalecane również do góralskih dachów krytych gontem. Cena dość przystępna. :D

Oczywiscie, ze mozesz mnie tak nazywac, nawet laaadnie to brzmi :) .

Dziekuje za odpowiedz domkupodsosnami.

Az mnie pali aby Wam napisac o... o niespodziance.

Jade do PL! Maz "zafundowal" mi podroz :lol: gdyz ja jako przyszla inwestorka w agroturystyczne gospodarstwo jestem - bidulka :wink:

Jutro wyruszam na zakupy! Dobrze, ze wspomnialas sosenko :D " o poduszkach, nie mialam pojecia, ze to wazne, bede wiec puchowe!

Tylko jak sobie poradze i przeprowadzka i "szykowanie" do wyjazdu?

Sorry, ze tak opisuje o osobistych sprawach, ale, aleee... polubilam Was :)

tomek1950, a wiem, wiem, o czym piszesz, widzialam film jak praczki z podwinietymi pod pachy kieckami :lol: tlukly niemilosiernie czyms na wzor - deski do krojenia :-? w te szmatki :wink: hmmm... wolalabym zdjac taka kiecke :lol: i wygodniej i chlodniej :wink:

Dluuuga droga, przedemna oj, dluga jeszcze do zrealizowania swojego planu.

hmmm... wolalabym zdjac taka kiecke i wygodniej i chlodniej

:D Szkoda, że nie wylądujesz na Okęciu. :oops:

Tak jak i dzień bez jednej chmurki, tak i noc z gwiazdami. Ciepło, cicho, bezwietrznie. Od rana będzie ryk silników. Samochodowy Rajd Polski tuż obok "komturii". Popatrzę, zrobię trochę zdjęć. Pozdrawiam. :D

Oczywiste, ktoz by chcial tracic czas na spanie, w tak piekna noc?

U mnie ponuro i drzewa gna sie do ziemi od silnego wiatru a ujrzec gwiazdke /?/ to juz bede raczej w PL. :)

Powiedzialam do meza, ze, zee nie wroce juz do Mississauga!! Nie! Nie!

Zostane na wsi :lol:

Ide pakowac klamoty na przeprowadzke, najchetniej pozbylabym sie wszystkiego; dlaczego czlowiek musi otaczac sie tyloma rzeczami?

W sypilace mam tylko duze loze i ... duza paproc, znajomi mowia, ze jestem ... no nie wazne! Lubie miec przestrzennie, tym bardziej, ze pomieszczenia nie sa wcale duze, w porownaniu z tymi, ktore sa w meza domu. No i ta zielen wokol, las, rzeka, i ladne widoki.

Prosze o zdjatko pieknego gwiezdzistego nieba. please, please :)

OK, ide wziac sie za jakies hmmm... pozyteczne zajecie :-?

Milego weekendu.

Najprawdopobniej Ciebie i Asię Malczewską nawiedzę w pierwszej kolejności :D bo pierwsza jazda kawałek za Poznań.

Ja tu widzę, że znowu coś ważnego przegapiam !!!! Tomek, słonko, kiedy do nas zawitasz ? Mój dom, choć nie skonczony, zawsze dla ciebie (dla Was wszyscy, kochani) stoi otworem. Najwyżej warunki są na razie tymczasowe, ale większość już kiedys nocowała na podłodze i w spartanskich warunkach .... Nie ma strachu ?

Wszem i wobec oświadczam, że Gagata założyła dziennik :D

Z miasta na wieś czyli Życie z bliska

Komentarze też już są. :oops: :wink:

matko kochana, Gagata ! Rychło w czas .... zabieram się do czytania (kurza stopa, znowu wyjdę z domu z oczami jak królik przez Was - czy ktoś jeszcze nosi soczewki kontaktowe ?)

Nie było mnie tu trochę na forum, ale mam nadzieję, że mi wybaczycie, bo ja właśnie walczę z podłogą na piętrze! Wreszcie przybyli fachowcy i kładą tą moją piękną dechę, aż miło popatrzeć!!! Panowie mają juz mnie chyba dość, bo kręcę się im pod nogami cały czas i gadam ... Ale ładnie będzie, jestem zadowolona - dzisiaj pojadę pod wieczór i zrobię jakieś zdjęcia i spróbuję Wam pokazać.

Panowie są z rodzaju błyskawicy: szybko i bez śladu ... trocin i wiórów. Położyli już cały dłuuuugi korytarz w naszej części i gościnnej oraz w łazience gości, wczoraj walczyli z naszą sypialnią, a dzisiaj robią przyległą łazienkę. Zostało im tylko położenie w pokoju i łazience Hanki i Julki oraz w dwóch pokojach gościnnych. Potem dwa dni cyklinowania, a następnie będziemy z mężulkiem woskować albo olejować. Już nie mogę się doczekać!!!!

To co, dostanę usprawiedliwienie za mój "niebyt " ? Proszę .... :oops:

Asiu, a jak myślisz, na czym sypia "komtur"? :D

Obecnie w kąciku mam materacyk na podłodze, a że remont trwa to bałagan okropny. Rano wpadł Romek stolarz i zamontował nowe okno. Piękne. :D

Odwiedzę Cię prawdopodobnie na przełomie czerwca i lipca. Oczywiście wczesniej powiadomię.

Spać mogę nawet na samych deskach. Dobrze to robi na mój kręgosłup.

Extra, damy ci nawet łazienkę ... którąś! Jak będzie słoneczko, to nawet bedzie gorąca woda z solarów, więc kąpiel wchodzi w grę. Mam nadzieję, że do tej pory uda mi się zamontować kuchenkę, to zrobimy ci herbatkę i obiadek!

Czekamy z niecierpliwością!!!!