Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Agroturystyka - fajna sprawa

Recommended Posts

Z wieku mi i urzędu (komtura) :wink: ten zaszczyt jako pierwszemu sie nalezy. Cichaj więc waść. :D

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hej - no oczywiście proszę mnie dopisac na Spotkanie w Stajence :D tylko również z zastrzeżeniem że do wrzesnia zbyt daleko żeby złozyc 100% deklarację.. budowa jest priorytetowa jak wiadomo a czasy takie że ... zaplanowac cos graniczy z cudem (chocby zakup cegieł czy cementu...)

Ostatnie burze załatwiły nam internet (a konkretnie przepięcia pradu poburzowe rozwaliły serwer nasz główny (w gimnazjum we wsi) no i jak juz otworzyłam wczoraj, po powrocie z Wrocka, to do teraz sie jeszcze nie wygrzebałam :o miło dostać na raz 30 wiadomości... ale trzeba jeszcze na nie odpisac..he he.

Ale - dwa zaliczenia już ZA MNĄ!!! :D :D

Gagato, gratulacje.

Może jako pracę dyplomową zaprojektujesz mój ogródek. Obecnie wyglada jak zaniedbany ogród w stylu angielskim :D Chwasty mam baaaaardzo dorodne. Niektóre mają prawie 2 m, a perz dochodzi do 60 cm i z tego buszu wychylają się gdzieniegdzie narcyzy, tulipany, floksy, mieczyki, lilie... :)

Komturze - no i masz piękny wiejski ogród! czy na prawde cos tam trzeba projektować...... :wink: ?? Ale ja rozumiem-perz się jednak nieco rozpanoszył... :-? Nic lepszego na takie, rozłażące się bez opamietania chwasty, jak koszenie. W Twojej sytuacji najpierw KOSĄ. Żeby Cię pocieszyć - u mnie też chwasty mnie powoli przerastają......

Ale oczywiście zlecenie przyjmę :D :D

LISTA CHĘTNYCH NA SPOTKANIE WĄTKU AGRO:

1. asia.malczewska

2. dompodsosnami

3. Komtur Mazurski

4. Jerry Mc i Joanna

5. maksiu

6. Gagata

Gagato, gratuluję bardzo serdecznie, wiem, że już i tak mamy w Twojej osobie fachowca od krajobrazów i terenów zielonych. :D Tomek to dietetyk, Biała i Tatjana koniary, oprócz tego Tatjana restaurator staroci i grafik, ja i Asia - językowcy... Niezły z nas zestaw! Damy sobie radę! :D :D :D 8)

Oczywiscie zartowałem. :D

Taki ogród lubię. Nigdy niewiadomo co, gdzie i kiedy wyrośnie. Chcę, to skoszę, nie chcę, to nie skoszę, a ponieważ jestem leniwy to... ostatnio skosił perz, kosą sąsiad. :D

Właśnie moje lipy zaczynaja kwitnąć. Latają tam różne owady i cała lipa gra jak organy. Wielkie są te moje lipki. W obwodzie 250 cm. Widać je trochę w awatarku.

LISTA CHĘTNYCH NA SPOTKANIE WĄTKU AGRO:

1. asia.malczewska

2. dompodsosnami

3. Komtur Mazurski

4. Jerry Mc i Joanna

5. maksiu

6. Gagata

Gagato, gratuluję bardzo serdecznie, wiem, że już i tak mamy w Twojej osobie fachowca od krajobrazów i terenów zielonych. :D Tomek to dietetyk, Biała i Tatjana koniary, oprócz tego Tatjana restaurator staroci i grafik, ja i Asia - językowcy... Niezły z nas zestaw! Damy sobie radę! :D :D :D 8)

jam człek od maszyn piekielnych, zwanych komputerami, a aby być precyzyjnym to serwis i sieci

pozdrawiam

m.

Ja też mam dwie lipy przy domu. Ale żeśmy je bardzo odchudzili. Nie dostalismy pozwolenia na wycięcie, to zmniejszyliśmy je odrobinę. Spytam mamy czy kwitną :) A mój ogród przed domem jest ta jak mówi Tomek - typowo angielski. Taki mam busz wokół, tylko na środku trawnik kosimy, a reszta sobie rośnie. Psy mają ubaw, jak się ganiają po krzakach.

A co do umiejętności, to ja jestem matematyk z wykształcenia :p

Biała, ale pięknie zarośnięte :D Cudeńko.

A ja nie dietetyk. Raczej technolog żywności i to samouk. (Żywność bezglutenowa i niskobiałkowa) Z wykształcenia mechanik :D

Ja też mam dwie lipy przy domu. Ale żeśmy je bardzo odchudzili. Nie dostalismy pozwolenia na wycięcie, to zmniejszyliśmy je odrobinę. Spytam mamy czy kwitną :) A mój ogród przed domem jest ta jak mówi Tomek - typowo angielski. Taki mam busz wokół, tylko na środku trawnik kosimy, a reszta sobie rośnie. Psy mają ubaw, jak się ganiają po krzakach.

A co do umiejętności, to ja jestem matematyk z wykształcenia :p

żeby nie było że odstaje od grupy, to ja też mam dwie lipy przed domem

oto moja lipowa aleja (sorry ze widok jesienny)

http://www.dommaksia.pl/pics/2005/29pazdziernik2005/Pa294086.jpg

pozdrawiam

m.

Moje większe :D Sam widziałeś. Aleja bardzo piękna.

Witam serdecznie.

Jerry-Mc,pytal o gadulstwo.To ja w odpowiedzi naklikam pare slow i niech sam zakwalifikuje czy ja naleze do gadul :) .

Przedewszystkim to fajniasty pomysl,z tymi "grupami wsparcia na wyjezdzie"Mam nadzieje,ze sprawa sie rozwinie i jestem za!Jesli tylko stane na nogi na tyle,zeby przynajmniej wstawic lozka to zapraszam :D .Narazie to tylko letni domek i mozliwosc rozlozenia materacy na strychu stajni(mieszka tam sowa,ale moze sie zgodzi :roll: ).A jesli chodzi o piwko w stajni,to fajna sprawa ale...potancowka w stylu country!!!To jest zabawa!

A jesli chodzi o krzaki,to w taka pore jak ta maja wielka zalete-mieszkaja w nich swietliki!Na lakach tez,ale w krzakach i trawskach po uszy szczegulnie jest ich duzo.Ostatniej nocy zalezalam sie na hamaku do zmierzchu .Kiedy zaczely wylatywac,bylo ich setki!Lataly wszedzie :nad hamakiem i pod i po bokach-cudownosci.Szkoda,ze ten teatr trwa zaledwie kilkanascie dni w roku,ale moze dzieki temu jest taki niesamowity.A jeszcze jesli doda sie do tego nocna won starej,ale ponadczasowo pieknej lili ...ech.

A krzakow ci u mnie dostatek!Przydal by sie nam ktos taki jak Gagata,kto pomogl by to wszystko uladzic-zamaskowac pare bledow ,wyeksponowac naturalne piekno,poradzic jak zasadzic ulubione rosliny tak,aby ogrod nie stracil swojego wiejskiego charakteru.Niestety,narazie musimy radzic sobie sami-wiadomo-budowa.

Chcialam prosic rowniez o przyjecie do podklubu posiadaczy lip i alej.Niestety nadal nie potrafie umieszczac fot,ale moze dobrze,bo byly prosby,aby nie umieszczac ich zbyt wiele.

Juz wiecej nie pisze,bo obawiam sie,czy ktos doczyta :oops: .Jeszcze tylko hurtowo gratuluje ,pozdrawiam i zycze Wszystkim najlepszego .

A ja jaj Farido, jakaś Ty małomówna. :wink: :D

Mniej niż jeden post dziennie. :o

Załóż sobie album na fotosiku i wklejaj zdjęcia.

Jeśli o nchodzi to łóżko mi zbędne. Komtur może spać nawet na podłodze. :D

Lubie twarde łoża. To takie rycerskie. :D :wink: