Biała 27.06.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Ja do grzania mam super prześcieradło na prąd. Leży mi takie ciepełko pod tylkiem, a ja sobie w łóżeczku przeglądam forum muratora i oglądam stare odcinki M jak Miłość Mój TZ pojechał do kraju na urlop i dlatego mam te wszystkie wygody. Tak to mi nie wolno seriali oglądać i za długo na internecie siedzieć. Chyba lepiej odpoczywam jak jego nie ma, niż jak sama byłam na urlopie (nie czyta mi przez ramię to mogę tak pisać). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biała 27.06.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Moi goście byliby zachwyceni mając saunę. Tylko goście? Ja też chcę taką saunę, proszę się podzielić tajemnicą z czego to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 27.06.2007 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Primo, oczywiscie nie Gagacie tylko naszej Pre...datorce,Secundo, wywaliło mnie na półtorej godziny, więc nie bedę nic skrywał i wywalę kawę na ławę. Sauna zawsze nam się marzyła. Komturowa spędziła kiedyś rok w Skandynawii, ja pracowałem w szwedzkiej firmie i oboje polubiliśmy to ciepełko przenikajace do głębi. Okazji mieliśmy sporo. Remontując chałupę, to znaczy "komturię długo zastanawialiśmy się gdzie i za co ten przybytek, różnie zwany, bo to sauna najpopularniejsze (fiński) bastu - szwedzki, a w słowiańskich jezykach banią często zwany zainstalować. Kiedy w Warszawie na ul. Bartyckiej obejrzałem co oferują nasi handlarze, "rura mi zmiękła" i byłem gotowy zrezygnować. Za byle "sławojkę" z piecykiem chcieli tyle kasy, że nie tylko remont, ale dwie okazałe komturie bym postawił. No, ale od czego FORUM MURATORA. Była na forum taki magik o nicku Akson co one łaźnie stawiał, a ceny miał przyzwoite. Padło na niego. Zgodził się ku maszej radości. Komnatę, w której wcześniej ziemniaki dla trzody chlewnej parowano, po niewielkiej adaptacji dla potrzeb sauny niezbednej przygotowaliśmy. Rozmiar słuszny onej drewnianej komnaty z piecykiem dostosowany został do rozmiarów yżytkowników. Najdłuższy w naszej rodzinie dwa metry prawie mierzy, jak się wyciągnie, więc sauna takież wymiary otrzymała. Stosowny projekt przez wykonawce nadesłany został wraz z kalkulacją i propozycją umowy. Wszystko pięknie. Termin montażu pokrzyżowały obfite opady śniegu. Ale już wiosną sauna, z niewielkimi przygodami dojechała i w jedną noc zmontowana została. Odrzwia jedynie szklane w chwili montażu na kształt brylantów się rozprysły. W miejsce szklanych prowizorycznie płytę G-K przycięto, a wykonawca z ręką na secu obiecał, że drzwi niezwłocznie nowe dostarczy. Minęło od tego czasu ponad dwa lata i gipsowe drzwi straszą, a wykonawca ma wszelkie moje prośby i groźby gdzieś.Wysyłam co napisałem bo znów mnie może wywalić i bedę pisał dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 27.06.2007 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Sama sauna wykonana jest z kilku gatunków drewna, ocieplona wełna mineralna. teoretycznie, jeśli ktos ma odpowiednie wyposażenie warsztatowe, wie co o jak - można zbudować samodzielnie. Niezbędne do budowy drewno trzeba kupić. Piecyk też. Wymiar należy dostosować do rozmiarów uzytkowników i/lub ich ilości. Wielkość w m3 ma wpływ na moc niezbędnego pieca. Generalna zasada użytkowania: suma temperatury w stopniach Celsjusza + wilgotność w % = 110. Zdjęcia mogę, chyba , naszej sauny wysłać na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 28.06.2007 04:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Tomku, bardzo dziękuję, trochę mi to rozjaśniło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 28.06.2007 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Co prawda nie do mnie ale w wielkim zaciekawieniem przeczytałam bo i mnie to interesuje! Bardzo proszę o te zdjęcia na priva! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 28.06.2007 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Wywaliło mnie z internetu na koniec bardzo skutecznie i więcej zalogować się nie udało. Komputer wysyłał jakieś głupie sygnały i odmawiał dalszej współpracy. Gdyby nie zdalna pomoc Maksia musiałbym skapitulować przed głupim kompem. Dzięki Maksiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 28.06.2007 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Wywaliło mnie z internetu na koniec bardzo skutecznie i więcej zalogować się nie udało. Komputer wysyłał jakieś głupie sygnały i odmawiał dalszej współpracy. Gdyby nie zdalna pomoc Maksia musiałbym skapitulować przed głupim kompem. Dzięki Maksiu. Tomku... żaden problem, dzwon kiedy tylko będziesz w potrzebie pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adp 28.06.2007 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Witamy Nasz pomysł to nie agroturystyka ale coś podobnego tylko z myślą o dzieciach które znalazły się w trudnej sytuacji życiowej. Jesteśmy w trakcie remontu wielkiego domu w Dąbrowie Górniczej, który został zniszczony przez pożar. Staramy się zorganizować w tym domu ośrodek dla dzieci. Chętnie przyjmiemy cokolwiek, wszelkiego rodzaju niepotrzebne rzeczy , które można jeszcze wykożystać. To jest nasza strona http://www.pogoria.adp.org.pl Potrzebne są wszelkiego rodzaju materiały budowlane, instalacyjne, kanalizacyjne elektryczne itp. Lub cokolwiek co jest tobie juz nie potrzebne a my zorganizujemy aukcjie charytatywną. Każda pomoc mile widziana. Pozdrawiam serdecznie Akademia Dobrych Pomysłów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 29.06.2007 04:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Na razie jeszcze nie mam takich zbędnych materiałów, bo moja budowa wciąż w trakcie. Jeśli będą - chętnie pomogę, zajrzę na stronkę. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 29.06.2007 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 I ja również będę miała w pamięci! Trzymam kciuki za Wasze działania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 29.06.2007 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 "Ło rany" Przez całydzień nikogo A myślałem, że zejdzie mi godzina na przeczytanie. Predatorkę pewnie męczą goście , rozumiem kaska, a reszta? Jutro będę dopiero wieczorem na forum wcześniej nie dam rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 30.06.2007 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 "Ło rany" Przez całydzień nikogo A myślałem, że zejdzie mi godzina na przeczytanie. Predatorkę pewnie męczą goście , rozumiem kaska, a reszta? Jutro będę dopiero wieczorem na forum wcześniej nie dam rady. Goście mnie nie męczą , tylko konieczność robienia różnych rzeczy z nimi związanych - a to wykosić, a to wyczyścić basen, a to załatwić imprezę, a to podlać im kwiaty na tarasie, a to jajek dać albo smaluszku domowego... A na jutro wieczór jesteśmy umówieni w wątku, trzymam Cię za ... słowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerry-Mc 30.06.2007 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 Witamy Nasz pomysł to nie agroturystyka ale coś podobnego tylko z myślą o dzieciach które znalazły się w trudnej sytuacji życiowej. Jesteśmy w trakcie remontu wielkiego domu w Dąbrowie Górniczej, który został zniszczony przez pożar. Staramy się zorganizować w tym domu ośrodek dla dzieci. Chętnie przyjmiemy cokolwiek, wszelkiego rodzaju niepotrzebne rzeczy , które można jeszcze wykożystać. To jest nasza strona http://www.pogoria.adp.org.pl Potrzebne są wszelkiego rodzaju materiały budowlane, instalacyjne, kanalizacyjne elektryczne itp. Lub cokolwiek co jest tobie juz nie potrzebne a my zorganizujemy aukcjie charytatywną. Każda pomoc mile widziana. Pozdrawiam serdecznie Akademia Dobrych Pomysłów Chylę czoła, stwarzanie słabszym lepszego startu w dorosłe życie to idea warta poświęcenia. Gdyby mógł coś doradzić – załóżcie dziennik remontu Waszego domu tutaj na muratorze. Piszcie, jak sprawy stoją, co udało się załatwić, z czym największe problemy. Wrzucacie trochę fotek pokażcie, że można iść tą drogą. Stwórzcie wokół projektu pozytywną atmosferę, zarażajcie entuzjazmem. Brzmi to trochę jak marketing, ale przecież w słusznej sprawie. Jestem przekonany, że w niedługim czasie odzew forumowiczów Was zaskoczy. Pozdrawiam i trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerry-Mc 30.06.2007 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 LISTA CHĘTNYCH NA SPOTKANIE WĄTKU AGRO: 1. asia.malczewska 2. dompodsosnami 3. Komtur Mazurski 4. Jerry Mc i Joanna 5. maksiu 6. Gagata Gagato, gratuluję bardzo serdecznie, wiem, że już i tak mamy w Twojej osobie fachowca od krajobrazów i terenów zielonych. Tomek to dietetyk, Biała i Tatjana koniary, oprócz tego Tatjana restaurator staroci i grafik, ja i Asia - językowcy... Niezły z nas zestaw! Damy sobie radę! Zgłaszam się do klubu restauratorów staroci. Zajmuję sie renowacją mebli i restauracją wiktoriańskich domów. Moją drugą pasją i poniekąd zawodem jest obrót nieruchomościami. Ps. Jak Wy to robicie? Ledwo nadążam czytać, co wejdę na agroturystykę to dwie nowe bite strony do przeczytania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 30.06.2007 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 Zgłaszam się do klubu restauratorów staroci. Zajmuję sie renowacją mebli i restauracją wiktoriańskich domów. Moją drugą pasją i poniekąd zawodem jest obrót nieruchomościami. Ps. Jak Wy to robicie? Ledwo nadążam czytać, co wejdę na agroturystykę to dwie nowe bite strony do przeczytania . A bo ko0lega jakoś tak rzadko do nas zagląda - a my tutaj jak pszczółki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biała 30.06.2007 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 Raczej jak sowy, albo nietoperze. Kto to widział, żeby tak po nocach przesiadywać w internecie, a goście rano spóźnione sniadanie dostaną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 30.06.2007 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 W dzień, kurna, nie dają, więc niech nie narzekają na śniadania. Poza tym - oni też późno wstają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 01.07.2007 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 No i proszę, ledwie zaczęłam 13. stronkę, już wszystkich wcięło... U mnie część gości już się zmieniła, jedni pojechali, drudzy przyjechali, jest dobrze, roboty dużo. Gdzie jesteście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biała 01.07.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Wszyscy odpoczywają w niedzielę. Tylko nałogowcy nie mogą się oderwać od komputera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts