Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Agroturystyka - fajna sprawa

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Komturowa i jedna komturówka karmiąca. :D Nie próbowały tylko ze... zjadły.

Pozwolę sobie z innej beczki :D - czy zrobienie niedużej lukarny z daszkiem jednospadowym, którego skos jest w płaszczyźnie skosu całego dachu (chmmm..czy jasno sie wyrażam... :-? ) będzie dużo droższe niż zamontowanie okna połaciowego (tzn całość inwestycji wraz z zakupem odpowiednich w obu przypadkach okien)? ...pewnie tak..

W komturii mają być dwa okna połaciowe i solary. Ale dopiero jak zamieszkamy, bo łobuzy zniszczą, a niestety z powodów ZUSowskichtermin się odsuwa :evil: Tak więc nawet nie interesowałem się cenami. I tak nie mam za co :evil:

ja planuję solary zdotowac z unii....

Gagatko droga, jaaaaaaaaaaaaaak załatwić sobie kasę z Unii na solary :o :D

Na ręcach własnych bede Cie nosił (jeśli Romek1950 pozwoli) :D

Gagatko droga, jaaaaaaaaaaaaaak załatwić sobie kasę z Unii na solary :o :D

Na ręcach własnych bede Cie nosił (jeśli Romek1950 pozwoli) :D

przegonić pisa, lisem :roll: :wink:

ja bym też chciał solary .....może otwarłbym ...pole namiotowe :roll:

PS. Pre.... wyjeżdżam 16 sierpnia 8)

:wink:

Pozwolę sobie z innej beczki :D - czy zrobienie niedużej lukarny z daszkiem jednospadowym, którego skos jest w płaszczyźnie skosu całego dachu (chmmm..czy jasno sie wyrażam... :-? ) będzie dużo droższe niż zamontowanie okna połaciowego (tzn całość inwestycji wraz z zakupem odpowiednich w obu przypadkach okien)? ...pewnie tak..

lukarny są nieco droższe ale z własnego doświadczenia wnioskuję że są wygodniejsze i bardziej komfortowe, jeśli są na południe lub zachód lub poł.- wschód. W pozostałych kierunkach mogą być okna dachowe. Chodzi mi o nasłonecznienie a właściwie ...przesłonecznienie , którego np. zwykłe rolety lub inne zasłony nie powstrzymają .

Gagatko droga, jaaaaaaaaaaaaaak załatwić sobie kasę z Unii na solary

Ja też, ja też chcę wiedzieć ! :D :D :D

PS. Pre.... wyjeżdżam 16 sierpnia 8)

:o Czyżbyś nadchodził? :o :lol: 8)

Szykuj basenik i aparat :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Matko kochana, co ja zrobię... :o Taki dostojny Gość byłby... :lol: 8) Jak ja Mu dogodzę?! :o

tu obecny handluje takze solarami

A z dopłatami z UE? Jeśli tak, to ja bardzo chcę pogadać. Kiedy przyjedziesz? Za godzinkę? Bo ja bym już wstawiła wodę. I upiekła ciasto. I przygotowała basen i aparat. I świece. I wino. :lol: :lol: :lol:

Maksiu! Kochanieńki Ty nasz! Życzę Ci wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń, szczęścia, zdrówka, zdrówka, zdrówka i jeszcze raz pieniążków!!! Twoja najwierniejsza fanka - DPS!!!

http://www.kwiaty24h.pl/zdjecia/14.jpg

No chwileczke chwileczkę, ja napisałam PLANUJĘ a nie WIEM :D

Ale przeciwko noszeniu na rekach nie mam nic a nic!

Wiem tyle - MOZNA na to uzyskac dotację, ale jak to w przypadku UE - najpierw złozyc projekt, po zatwierdzeniu go (nie wcześniej!) rozpocząć inwestycję ( z własnych/pozyczonych od banku/ sąsiada środków ) a nastepnie, po zakończeniu prac, zatwierdzeniu przez komisję że wszystko jest jak nalezy zgodnie z zatwiedzonym projektem (ponoć standardem są też tez kontrole w trakcie prac) następuje wypłata połowy kosztów. A może będzie to więcej niz polowa - nie wiem jak w tym (2007-2013) okresie rozliczeniowym.

Przykro mi że Was zapewne rozczarowałam, wiem co znaczy NADZIEJA... :D