Gagata 24.07.2007 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 "Poczytaj uważnie Tutaj " ...aaa - to taka ściaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 25.07.2007 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 A ja już wczoraj dostałam tę grę, którą zaproponował Tomek dla gości na deszcz. Oczywiście gra już poszła do gości, bardzo jestem ciekawa, co powiedzą. Właśnie jest deszczowy poranek, pewnie im się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 25.07.2007 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Ostatnio zaczęłam się zastanawiać jaką formę spędzania czasu można by zaproponować gościom kiedy jest zimno i leje się z nieba. Macie może jakieś pomysły poza imprezą i grą w karty? Wszelkie ciekawe pomysły będą bardzo cenne! gry planszowe ale nie takie zwykłe z kostką ale prawdziwe planszówki my tak spędzamy deszczowe popołudnia jakby coś to napisze więcej... dopisane: u widzę, że jedną karciankę ci juz Tomek zaproponował... to ja dorzucę, że my wszelkie gry kupujemy tutaj lub w rebelu.. z gier polecam następujące: (a mam w nich rozeznanie naprawdę) na początek o prostych regułach: z karcianych (gra nie ma planszy ma jedynie karty) bonanza (super gra za niską cenę- ma mnóstwo dodatkowych kart do dokupienia) http://www.gryplanszowe.pl/pic/zdjecia/miniaturki/bohnan_wj_101124_150x200.jpg drakon http://www.gryplanszowe.pl/pic/zdjecia/miniaturki/drakon_150x200.jpg carcassonne http://www.gryplanszowe.pl/pic/zdjecia/miniaturki/carc_hag_100604_150x200.jpg niagara http://www.gryplanszowe.pl/pic/zdjecia/miniaturki/niagara_100475_150x200.jpg przez pustynię http://www.gryplanszowe.pl/pic/zdjecia/miniaturki/przezpustynie_101101_150x200.jpg arena maximus http://www.gryplanszowe.pl/pic/zdjecia/miniaturki/am_150x200.jpg to tylko kilka... są jeszcze logiczne dla 2 osób i typowe strategiczne też dla dwóch osób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 25.07.2007 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 DPS-ko droga - Ty mi to na pewno powiesz: kiedy zbierać mietę do suszenia? część mi kwitnie, część nie, zbierałam ją sobie na bieżąco i zużywałam w miarę potzreb i ochoty ale chciałabym ją ususzyc bo w sumie to jest jej mnóstwo i coraz więcej.. Co z tą kwitnącą??HELP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 25.07.2007 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 To samo dotyczy innych ziół np bazylii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 25.07.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Ostatnio zaczęłam się zastanawiać jaką formę spędzania czasu można by zaproponować gościom kiedy jest zimno i leje się z nieba. Macie może jakieś pomysły poza imprezą i grą w karty? Wszelkie ciekawe pomysły będą bardzo cenne! gry planszowe ale nie takie zwykłe z kostką ale prawdziwe planszówki my tak spędzamy deszczowe popołudnia jakby coś to napisze więcej... dopisane: u widzę, że jedną karciankę ci juz Tomek zaproponował... to ja dorzucę, że my wszelkie gry kupujemy tutaj lub w rebelu.. z gier polecam następujące: (a mam w nich rozeznanie naprawdę) na początek o prostych regułach: z karcianych (gra nie ma planszy ma jedynie karty) bonanza (super gra za niską cenę- ma mnóstwo dodatkowych kart do dokupienia) drakon carcassonne niagara przez pustynię arena maximus to tylko kilka... są jeszcze logiczne dla 2 osób i typowe strategiczne też dla dwóch osób O rany, ale masz wiedzę w temacie... A powiedz, czy uczestniczyłaś kiedyś w jakimś turnieju planszówek lub innych gier? Wiesz jak się to organizuje i na jakich zasadach? Może kiedyś zrobiłabym coś takiego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 25.07.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 DPS-ko droga - Ty mi to na pewno powiesz: kiedy zbierać mietę do suszenia? część mi kwitnie, część nie, zbierałam ją sobie na bieżąco i zużywałam w miarę potzreb i ochoty ale chciałabym ją ususzyc bo w sumie to jest jej mnóstwo i coraz więcej.. Co z tą kwitnącą?? HELP. Gagatko, nie przejmuj się faktem kwitnienia ziół. Wiele z nich zbiera się właśnie wtedy. Ja zbieram tak hyzop, miętę, estragon... Bazylię pozbieraj lepiej przed kwitnieniem. Jak kwitnie, to już nie jest taka wartościowa - liście tracą na rzecz kwiatów (ale też się nadaje). Warto też właśnie teraz zebrać liście selera, pietruszki, koper i też wszystko to posuszyć. U Ciebie pięknie wyglądałyby w pęczkach powieszone na górze nad tym małym bufetem, na słupku bocznym jedne nad drugimi też. Albo na gałęzi, jak u mnie w domu, bo w stodole są na belkach stropowych, widziałaś. Powodzenia w zbiorach! Aha - byłaś w końcu na tych grzybach? Znalazłaś coś? Czy tylko "obcych"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 26.07.2007 07:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 DPS-ko dzięki No to dobrze, że nie jest za późno Czyli suszyć mietę razem z kwiatami? i tak zaparzac potem? Tak jak mówisz - będa wisieć gdzieś na barku! Poza tym mam projekt aby nad kuchią (tzn całym pomieszczeniem od barku do pieca i do okna, nad blatami, umocować taką dużą masywna kratownicę drewnianą (jest na czym - belki, fragmenty ścianki) i na niej m.in. będą suszyć się zioła podwieszone w pęczkach. A może także powieszę rondle i takie tam klimaty Kratownica będzie pełniła rolę ażurowego sufitu kuchennego (którego de facto nie ma) Na grzyby ?? Coś Ty!! Już więcej nie pójdę nigdy w życiu!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 26.07.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 26.07.2007, 5:10, 3900/56 Tadeusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agrowczas 26.07.2007 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Witam wszystkich.W agroturystyce "siedzę" od 7 lat. bardziej od strony marketingowej niż jako kwaterodawca, ale jestem również w trakcie zagospodarowywania pięknego gospodarstwa w Górach Świętokrzyskich na cele agroturystyczne (rodzinny plan emerytalny).Myślę, że mogę się przydać...............Jeszcze nie przeglądnąłem dokładnie wszystkich wątków na tej grupie - ale na pewno będę starał się włączać do dyskusji. Uważam, że agroturystyka to super sprawa, pod warunkiem ,że się podejdzie do tego z sercem. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dopuser 26.07.2007 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 ...jestem również w trakcie zagospodarowywania pięknego gospodarstwa w Górach Świętokrzyskich na cele agroturystyczne (rodzinny plan emerytalny). Fajnie to ująłeś...http://www.ppa.pl/forum_ppa/smileys/piwox.gif ... a jak gospodarstwo piękne to chybcikiem wrzucaj fotki na: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=105163&highlight= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dopuser 26.07.2007 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 26.07.2007, 5:10, 3900/56 Tadeusz To z Tadka prawdziwy kawał agroturysty ! Gratulacje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 26.07.2007 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Jeszcze go nie widziałem. Dopiero za kilka dni będę w Warszawie, ale podobno dłonie i stopy ma większe niż jego cioteczny brat w tej chwili. Różnica wieku prawie 3 miesiące. Chłopak do kosy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 26.07.2007 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 26.07.2007, 5:10, 3900/56 Tadeusz Tomku, gratulacje!!! Bardzo się cieszę, że zostałeś znowu dziadkiem!!! http://republika.pl/blog_qg_790383/1540824/tr/781_1_.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 26.07.2007 15:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Tomek - G R A T U L A C J E W taki piękny dzień przyjść na świat-każdy by chciał Będzie na pewno optymistycznym idealistą! No, plus nieco rozsądku by się przydało...chociaż - czy ja wiem... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 26.07.2007 15:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 No to dostałeś Tomaszu życzenia chóralne od DPS-ki o ode mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 26.07.2007 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 O rany, ale masz wiedzę w temacie... A powiedz, czy uczestniczyłaś kiedyś w jakimś turnieju planszówek lub innych gier? Wiesz jak się to organizuje i na jakich zasadach? Może kiedyś zrobiłabym coś takiego... nie uczestniczyłam.. ale chętnie bym wzięła udział... podpytam kolegę jeszcze lepiej zorientowanego niż my co i jak.. (kolega sam tworzy gry jedną mu nawet wydali ) Tomku gratulacje niech Tadeusz rośnie zdrowy na pociechę rodzicom i dziadkom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guscik1719502279 26.07.2007 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Ladne imie, takie meskie i patryjotyczne. http://www.pantadeusz.com/g/zbiorowa1.jpg PS trzeba bedzie peleryne z krzyzem schowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 26.07.2007 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 "Litwo, ojczyzno moja, Ty jestes jak zdrowie, Ile Cie trzeba cenić, ten tylko się dowie kto Cię stracił..." "Wodzu prowadź na Waldemarasa..." Ta nasza historia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 27.07.2007 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Witam wszystkich. W agroturystyce "siedzę" od 7 lat. bardziej od strony marketingowej niż jako kwaterodawca, ale jestem również w trakcie zagospodarowywania pięknego gospodarstwa w Górach Świętokrzyskich na cele agroturystyczne (rodzinny plan emerytalny). Myślę, że mogę się przydać............... Jeszcze nie przeglądnąłem dokładnie wszystkich wątków na tej grupie - ale na pewno będę starał się włączać do dyskusji. Uważam, że agroturystyka to super sprawa, pod warunkiem ,że się podejdzie do tego z sercem. pozdrawiam Witaj! Oczywiście, że możesz się przydać. Na początek napisz, co to znaczy, że siedzisz w temacie od strony marketingowej, dobrze? To bardzo ważna strona naszej działalności i pewnie potrafisz nam rzucić parę mądrych rad, na co zwracać uwagę, a czego się wystrzegać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts