tomek1950 21.08.2007 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Pre...datorko, wywołujesz wilka z lasu. Co tam Kioto.Idę do pobliskiego lasu na grzyby i co widzę? Puszki po piwie, plastikowe torebki i butelki, telewizor, butelkę po oleju do piły łańcuchowej i całą masę innych smieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 21.08.2007 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 U nas to samo. A potem zdziwieni we wsi, że takie anomalie pogodowe, trąby i huragany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farida 21.08.2007 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Pre...datorko, wywołujesz wilka z lasu. Co tam Kioto. Idę do pobliskiego lasu na grzyby i co widzę? Puszki po piwie, plastikowe torebki i butelki, telewizor, butelkę po oleju do piły łańcuchowej i całą masę innych smieci. Witam moi Mili. Mysle,ze nie nalezy mylic flejostwa i braku kultury z truciem.Tego przez co tak sie teraz dzieje w zasadzie nie widac,no moze czasem czuc.Kazdy jest troche winny-ziarnko do ziarnka i uzbieralo sie .Choc Moj mi ciagle tłucze,ze te nasze kominki i samochodziki to pryszcz w porownaniu z rozmaitymi koncernami.Moze,ale ja mysle swoje. . Pedze do Tego dziennika . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 21.08.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Farido - to jednak ważne jest, te nasze kominki i samochodziki. Żaden koncern nie produkuje tyle CO2 i gazów cieplarnianych, co gospodarstwa domowe i samochody. Kiedy przeczytałam o tym pierwszy raz, byłam naprawdę zaskoczona - nie chciało mi się wierzyć. Ale to MY najbardziej trujemy środowisko, te nasze samochodziki, sprzęt RTV i AGD w lasach, oleje i spaliny z kominków... Co nie zmienia faktu, że to Stany Zjednoczone jako państwo produkują około połowy (!!!) CO2 na świecie. Im więcej CO2, tym większy efekt cieplarniany. Im większy efekt cieplarniany, tym większe anomalie pogodowe. A Amerykańce nie podpisują i zamykają buzie naukowcom - klimatologom i ekologom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farida 21.08.2007 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Sosno (skroce sobie tak uroczo jesli pozwolisz ),i ja mysle,ze to nie tylko wszystko wina Ameryki.Jak pisalam-ziarnko do ziarnka.A poniewaz nie chce tylko gadac i zostawic swiat choc ciut leszy (taki slogan ),matuje sobie pewien system grzania ktory podobno NIGDY mi sie nie zwruci,ale mam wrazenie jest w miare nietrujacy-choc w dzisiejszych czasach to juz nic nie jest pewne.Ale nie potrafilam sie opszec kuchni i mam mieszane uczucia .Niby chcemy nie truc,ale jakos kusimy innych tymi potrawami z pieca i raczymy sie ciepelkiem z kominka .Nie wspominajac o paleniu silnika po byle glupote,choc sklepik jest ze 3 kroki od domu...Chore to wszystko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 22.08.2007 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Zgadzam się całkowicie - to nie wszystko wina Ameryki, nie mam klapek na oczach. Ale nie szokuje Cię to zestawienie? Ameryka - ponad 50%, CAŁA RESZTA ŚWIATA mniej niż 50%. Tak więc sama przed sobą się usprawiedliwiam, że moja kuchnia i kominek nie są tak szkodliwe dla środowiska jak te Amerykańce. Wystarczyłoby, żeby tylko trochę się postarali. Mnóstwo krajów protokół z Kioto podpisało, Polska też, pracują nad zmniejszeniem emisji gazów cieplarnianych, ale nie oni. Chyba nie lubię Ameryki jako kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farida 22.08.2007 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 ......... Ale nie szokuje Cię to zestawienie? Ameryka - ponad 50%, CAŁA RESZTA ŚWIATA mniej niż 50%. ....... szokuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 22.08.2007 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 A tak a'propos Komturze tego co w lesie - za każdym razem kiedy idziemy do lasu (czyli min. 2 razy dziennie) mój Romek bierze pusty worek a wraca z pełnym... i nie pełnym gzrybów, o nie. Grzyby to zbieram ja (Jarząbek), a on - wszystko inne, tj. butelki plastikowe (głównie), worki plastikowe, kartoniki, butelki szklane, puszki.Tyle naszego co sami zrobimy. A palenie drewnem jest jednak lepsze od palenia węglem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 22.08.2007 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 A tak a'propos Komturze tego co w lesie - za każdym razem kiedy idziemy do lasu (czyli min. 2 razy dziennie) mój Romek bierze pusty worek a wraca z pełnym... i nie pełnym gzrybów, o nie. Grzyby to zbieram ja (Jarząbek), a on - wszystko inne, tj. butelki plastikowe (głównie), worki plastikowe, kartoniki, butelki szklane, puszki. Tyle naszego co sami zrobimy. A palenie drewnem jest jednak lepsze od palenia węglem. Gagato, robimy dokładnie to samo, tyle, że odwrotnie. Ja zbieram grzyby, a komturowa smiecie. Wracamy targając - ja śmiecie, komturowa grzybki, ponieważ grzybków jest mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 22.08.2007 15:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 O! I to jest Własciwa Obywatelska Postawa! I proszę z nas brać przykład. ..mój R. nie zna się na grzybkach a ze śmieciami sobie świetnie radzi...! Mozna by rzec że jest już fachowcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 22.08.2007 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 A później wory do "knedliczki" i... do Warszawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 22.08.2007 15:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 he he - do merosia i do Wrocka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 22.08.2007 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Widzę, że mamy wiele wspólnego Różnice w nazwie miast i marek samochodów są w tym przypadku nieistotne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 22.08.2007 15:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 meroś, dodam, to rocznik '77...zamiast szpanowac po ulicach żółtymi tablicami to - takie rzeczy przysżło mu na starośc robić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 22.08.2007 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Widzę, że mamy wiele wspólnego Różnice w nazwie miast i marek samochodów są w tym przypadku nieistotne. Kurde... A ja się wstydziłam przyznać, że my śmieci po lasach zbieramy... Ostatnio wydzwaniamy do gminy, informując, że zdjęcia porobiliśmy, jak wóz asenizacyjny gminnego Zakładu Komunalnego wylewa zawartość szamb na pola tuż pod wsią. To teraz komunalni nie chcą do wsi przyjeżdżać opróżniać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 22.08.2007 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 meroś, dodam, to rocznik '77...zamiast szpanowac po ulicach żółtymi tablicami to - takie rzeczy przysżło mu na starośc robić.... "Knedliczka" combi, więc sporo wchodzi Rocznik 99 / prawie 300.000 km. Jeszcze musi trochę posłużyć. Wiesz dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 22.08.2007 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Dobra - zapytam. niech stracę (twarz) jak się robi takie ładne cytaty na szarym polu z potrzebnym fragmentem tekstu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 22.08.2007 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 DPSko - to skandaliczne o czym piszesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 22.08.2007 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Jak się robi takie ładne cytaty na szarym polu z potrzebnym fragmentem tekstu? I tu przerobiłem Twój tekst Gagato. Mogę np. dopisać, że... "komtur mazurski" ma wszy w kolanie Przed napisaniem kliknij żółte pole w górnym prawym rogu z napisem "cytuj" A z cytowanym tekstem możesz robić co Ci się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 22.08.2007 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 DPSko - to skandaliczne o czym piszesz Skandal, zgadzam się z Gagatą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts