DPS 26.08.2007 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 No cóż... Krótka ta lista, ale doborowa: 1. DPS 2. Komtur 3. Maksiu Czy to wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 26.08.2007 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 No cóż... Krótka ta lista, ale doborowa: 1. DPS 2. Komtur 3. Maksiu Czy to wystarczy? Pre...datorko, a Pawła nie liczysz? Chyba nie wyrzucisz go z... basenu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 26.08.2007 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 No cóż... Krótka ta lista, ale doborowa: 1. DPS 2. Komtur 3. Maksiu Czy to wystarczy? sama śmietanka :D kto chce jeszcze.. no prosze po kolei.. nie pchać się... :D pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 26.08.2007 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Maksiu, trzymam kciuki za powodzenie negocjacji Miło będzie Cię spotkać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 26.08.2007 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Tomek, bo ja zawsze, jak mówię "ja", mam na myśli "my". Chyba cierpię na rozdwojenie jaźni. Siebie zawsze liczę w dwóch osobach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 26.08.2007 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 A czy ktoś z Was może mi pomóc w temacie - DREWNIANA POGŁOGA W ŁAZIENCE? Gagatko, ja założyłam ale olejowano-woskowaną sucupirę - co prawda jeszcze nie można powiedzieć, że używana długo i nic, ale moja Julka strasznie chlapie w łazience i woda zostaje na tym oleju w kropelkach i nie wciąga jej. Ale tak po prawdzie to wypowiem się po roku użytkowania - wtedy mój komentarz będzie miał sens ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 26.08.2007 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Gagato,a niemyslalas o takiej podlodze ze starych cegiel i dachowek do lazienki??Asia dawala mi namiarki do producenta.Chyba to troche "pewniejsze" niz drewno a jakas alternatywa dla oklepanych plytek.?? .Moze juz bylo "walkowane" ,sorrki nie daje rady czytac wszystkiego . święta racja, moje podłogi z dachówek wyglądają trochę jak parkiet, bo są ułożone w jodełkę, ale mój pan od nich ma różne wzory i chętnie pomoże w wyborze. Mogą być też w karo, jeśli ktoś lubi (ja lubię, ale byłby u mnie zamały wzorek - ale mi się straśnie podobają takie w starych kosciołach na posadzkach - miodzio!!!) Można tez inaczej - moja kuzynka ma pensjonat w Inowrocławiu i położyła po prostu całą cegłę i uzupełniła fugą z cementu - wygląda b. naturalnie i ja też chciałam takie cóś ale mam pod spodem podłogówkę, więc były obawy że będzie zbyt gruba warstwa. Moją dachówkę "odnawia się" po prostu stosując uni-grunt - a generalnie zastosowalismy ja dlatego, że: 1. wchodzi sie na nia bezpośrednio z podwórka i nikt nie sądzi, że będziemy ciągle ściagać buty 2. małe dzieci często rzucają cos na ziemię i kafle lubią pękać - a nasze dachówkji i tak są troszkę pouszkadzane więc nie będzie nas to razić ... 3. nie wyobrażam sobie, jak wyglądałaby stara stajnia w hiszpańskich kafelkach polecam i zapraszam do obejrzenia na miejscu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 26.08.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 http://www.posadzki-ceglane.bazarek.pl/ Gagato, zobacz tutaj. Co do drewna - nie jestem dobra technicznie w takich sprawach, może trzeba by rzucić temat w wymianie doświadczeń. Ale na pewno taka podłoda i strop wymagałyby bardzo dokładnej wentylacji. to są właśnie te, które położyłam - polecam Pana- b. dobry kontakt, dusza człowiek, pomoże, doradzi i nie zedrze skóry .... ponoć wujek jednej forumowiczki z grupy gorzowskiej, bo romawiałam na forum! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 26.08.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 My tu w Ostreusen też chcemy takiego wujka Co, my znów od macochy? Polsk.. Prusy "B"? Asiu daj zdjęcia jak Twoje pokruszone podłogi wyglądają. Miałem parę tysięcy dachówek, poszły na drogę. Mogę jednak mieć więcej. Myślę o naturalnym kamieniu. Granit. Ech, daj zdjęcia. Zobaczę, przekażę komturowej, ona jest od estetyki. Ja, techniczny tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 26.08.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 My tu w Ostreusen też chcemy takiego wujka Co, my znów od macochy? Polsk.. Prusy "B"? Asiu daj zdjęcia jak Twoje pokruszone podłogi wyglądają. Miałem parę tysięcy dachówek, poszły na drogę. Mogę jednak mieć więcej. Myślę o naturalnym kamieniu. Granit. Ech, daj zdjęcia. Zobaczę, przekażę komturowej, ona jest od estetyki. Ja, techniczny tylko. No to "pa ..." jak mówi moja Julka ... http://img517.imageshack.us/img517/1425/p4270002dm2.th.jpg http://img517.imageshack.us/img517/4397/p4270001cc3.th.jpg zaznaczam, że jeszcze nie umyta i nienasączona uni-gruntem, qrcze, nie ma czasu zrobić nowych zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 26.08.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Dzisiaj będzie mnie w nadmiarze chyba, ale pęknę jak nie pokażę moich schodów ... jestem z nich szczególnie dumna, bo nie dałam się namówić na takie "jak mają wszyscy dokoła" i przekonałam Pana stolarza, żeby zrobił mi takie, o jakich marzyłam latami, odkąd wróciłam z Anglii ... Pierwsze są w salonie: http://img161.imageshack.us/img161/5313/im000286vo1.th.jpg a drugie w aneksie kuchennym, ktory prowadzi do części gościnnej: http://img50.imageshack.us/img50/1373/im000290ye2.th.jpg różnią się tylko kolorem wangi ... (jak ktoś nie wie co to, to podpowiem, że to ta listwa na której trzymają się stopnie - ja kiedyś nie wiedziałam ... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 27.08.2007 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Asiu, pięknie u Ciebie jest! Podłoga - cud miód, schody tez piękniaste. Fajnie widzieć, że dobrze Wam wychodzi ten remont! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 27.08.2007 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Asiu, pięknie u Ciebie jest! Podłoga - cud miód, schody tez piękniaste. Fajnie widzieć, że dobrze Wam wychodzi ten remont! dzięki Anetko, cały czas zwozimy nasz dobytek przeprowadzajac się na raty - bo w międzyczasie robili nam garderobę i blat na meble kuchenne. Najgorsze, że cały czas nie mamy skończonego salonu, przedpokoju i dużej kuchni - nasi fachowcy, których tak chwaliłam przepadli na budowach i nie mają czasu dokończyć - a ja bym już chciała mieszkać, bo ciągłe krążenie między mieszkaniem a domem sporo kosztuje ... pieniędzy, benzyny i czasu! Ale się rozbiadoliłam , byle do przodu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 27.08.2007 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Asiu - piekne te podlogi, zaraz zajrzę na www, zobaczymy.... A ta sucupirę mozna polożyc na legarach? Bo wiem że e egzotyki miewają tak że sa to stosunkowo cienkie elementy (podłogówka klasyczna ma zwykle ok. 30 mm gubości) i klei sie je jak kafle a to mi nie załatwia preblemu bo ja własnie nie chce robic w ogole wylewki na górze (maja to być górne łazienki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 27.08.2007 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 coś nie mogę znaleźć tego sklepu z posadzkami ceglanymi....jest BAZAREK, sa różne sklepy a tego nie widzę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 27.08.2007 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Myślę że lepiej zobaczyć na własne oczy, a jest w czym wybierać: http://www.roben.com.pl/25914.xml , a na googlach jeszcze więcej: http://tiny.pl/5kl7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 27.08.2007 15:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 DPSko - a masz dobry przepis na KISZONĄ KAPUSTĘ? Nie ukrywam - jak najprostszą w wykonaniu.... mam taki spory gar kaminkowy - byłby w sam raz. A potem - do słoików? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 27.08.2007 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 No to: BIAŁA KAPUSTA Potrzebujesz (na kamienny garnek 10 l): - 5 główek kapusty - korzeń chrzanu, obrany i pokrojony w cienkie plasterki - 40 - 50 g soli do kwaszenia i 30 g do solanki i blanszowania - 10 dag cukru - cebula [pokrojona w plasterki - 1 l cierpkiego białego wina - pieprz, kminek, kilka ząbków czosnku Odetnij zewnętrzne liście kapusty, umyj i odłóż. Główki poszatkuj, lekko posól kapustę, żeby puściła sok, po godzinie odlej go. Spód garnka wyłóż połową odłożonych liści, potem wkładaj warstwami kapustę, cebulę, czosnek, przyprawy, sól i cukier. Całość przykryj resztą odłożonych liści. Zalej białym winem, potem marynatą (przygotuj ją w proporcji 2 - 3 łyżeczki soli na 1 l wody).Połóż na to odwrócony do góry dnem talerzyk, obciąż go kamieniem, żeby nie dochodziło tam powietrze. Kilka dni potrzymaj w temp. pokojowej, potem zbierz pianę i postaw w chłodnej piwnicy. Po 5 - 6 tygodniach... Mmmmm... Możesz ją trzymać cały czas w garnku, albo przełożyć do słoików. Cały czas musi być zabezpieczona przed dostępem powietrza (talerzyk i kamień). To prosty przepis, a kapusta jest pyszna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 28.08.2007 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Ślinka cieknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 28.08.2007 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Aaaaa... - mmmm.......... - dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts