tomek1950 31.08.2007 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Nie, NKWuDzisty w rodzinie nie miałem. W 1945 r. mój ojciec kupił aparat od krasnoarmiejca za litr bimbru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 31.08.2007 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 A czy juz coś wiadomo ile kosztowały te piekne płytki w Asinej STODOLE? Bo mnie się cały czas kołacze po głowie cena ok. 100 zł za m.kw...czy to możlwie?? Kiedyś byłam na stronie z oferta tej firmy i cos takiego tam widziałam ale może się mylę..... a teraz strony nie ma.. Nie w STODOLE tylko w STAJNI ... BO WAM NIE POWIEM ......! Ok, powiem, ale muszę policzyć, albo liczcie ze mną, bo mi się może pochrzanić (kwoty na ok. 130 m2): 1. koszt metra płytek - ok. 80 zl netto 2. koszt kleju elastycznego zaprawa Fast - 900 zł 3. koszt fugi elastycznej Mapei - 1400 zł 4. 2 tuby akrylu w kolorze fugi Mapei - nie pamietam ... chyba tyle, ale ciężko tak policzyć -nie jestem np. pewna, czy nie dokupowalam kleju do płytek, ale mam zapisane tylko raz w zeszycie - musialabym przejrzeć faktury. Jak znajdę jeszcze jakąś f-re na tą samą pozycję to dam znać.... A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 31.08.2007 15:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 ...ale wpadka ..... Asiu - wybacz!! ...ale ale - kto powiedział że stajnia lepsza od stodoły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 31.08.2007 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Kurde, a już się zastanawiałam, czy Gagaty nie poprawić z tą stajnią, bo się nam dostanie... No i oberwało nam się... A było poprawić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 31.08.2007 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Gagato, mam Panasonic Lumix FZ 30, oraz całkowicie mechaniczną lustrzankę Yashica Reflex 35 i Fed (wersja dla NKWD) z okresu II Wojny Światowej. Tomasz!!! A skąd Ty niby TO masz? Wujka miałeś w NKWD? A mój mąż się zapytuje czy wiecie co to FED ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 31.08.2007 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Kurde, a już się zastanawiałam, czy Gagaty nie poprawić z tą stajnią, bo się nam dostanie... No i oberwało nam się... A było poprawić... żeby mi to było ostatni raz !!! Bo was przyjmę w chlewiku .... Tak na marginesie, to jest moja mała kuchnia , ale my ogólnie takie świnki jesteśmy, że po jedzeniu kuchnia niewiele się różni od chlewika .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 01.09.2007 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 A bo Ty masz w ogóle chlewik, Ty małorolna kobieto? My to co innego - chociaż miejsce po chlewiku mamy. Ten FED - no chyba jakiś fotoaparat dla komuszych agentów, nie...? Asia, a w sprawie tej wiaty - nie masz jakiegoś zdjęcia z istniejącą jeszcze wtedy stodołą? No i skoro sąsiad robi rozbiórkę, to powinien mieć tę rozbiórkę zgłoszoną w gminie. No to chyba w gminie mają dowody, że stodoła była, nie? Ty wrzuć może ten temat w dział Prawo i Finanse albo w Wymianę Doświadczeń. Ktoś na pewno coś wymyśli. Tu ludzie znają przepisy budowlane i różne kruczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 01.09.2007 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 FED to skopiowana w latach '30 niemiecka Leica aparat fotograficzny małoobrazkowy. Chyba, że Twojemu mężowi chodziło o amerykański FED, ale nim zdjęć nie da się robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 01.09.2007 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 FED to skopiowana w latach '30 niemiecka Leica aparat fotograficzny małoobrazkowy. Chyba, że Twojemu mężowi chodziło o amerykański FED, ale nim zdjęć nie da się robić. Ale jemu chodziło o to, skąd taka nazwa ??? Bo on niby wie ... Może konkurs rozpiszemy ? A co z nagrodą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 01.09.2007 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 A bo Ty masz w ogóle chlewik, Ty małorolna kobieto? My to co innego - chociaż miejsce po chlewiku mamy. Ten FED - no chyba jakiś fotoaparat dla komuszych agentów, nie...? Asia, a w sprawie tej wiaty - nie masz jakiegoś zdjęcia z istniejącą jeszcze wtedy stodołą? No i skoro sąsiad robi rozbiórkę, to powinien mieć tę rozbiórkę zgłoszoną w gminie. No to chyba w gminie mają dowody, że stodoła była, nie? Ty wrzuć może ten temat w dział Prawo i Finanse albo w Wymianę Doświadczeń. Ktoś na pewno coś wymyśli. Tu ludzie znają przepisy budowlane i różne kruczki. no w chlewiku jest teraz aneks kuchenny .... nam nie przeszkadza a Wam ? A z tym tematem stodoly sąsiada, to nawet zapomniał zgłosić budowę kiedyś tam, bo na planach nie było - nasz geodeta zapomniał narysować. Muszę poszukać po zdjęciach - masz rację Anetko- dzięki za informację - może znajdę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 01.09.2007 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 FED to skopiowana w latach '30 niemiecka Leica aparat fotograficzny małoobrazkowy. Chyba, że Twojemu mężowi chodziło o amerykański FED, ale nim zdjęć nie da się robić. Ale jemu chodziło o to, skąd taka nazwa ??? Bo on niby wie ... Może konkurs rozpiszemy ? A co z nagrodą ? Ja nie wiem, co to za nazwa... Ale jako nagrodę proponuję weekend w gospodarstwie agroturystycznym w Dąbroszynie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 01.09.2007 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 FED to skopiowana w latach '30 niemiecka Leica aparat fotograficzny małoobrazkowy. Chyba, że Twojemu mężowi chodziło o amerykański FED, ale nim zdjęć nie da się robić. Ale jemu chodziło o to, skąd taka nazwa ??? Bo on niby wie ... Może konkurs rozpiszemy ? A co z nagrodą ? Ja nie wiem, co to za nazwa... Ale jako nagrodę proponuję weekend w gospodarstwie agroturystycznym w Dąbroszynie! Zgadzam się - ile dni na rozwiązanie zagadki FED'a ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 02.09.2007 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 A, moja droga, skoro Ty pytasz, to to jest Twój konkurs i Tu ustalasz reguły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 02.09.2007 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 Asiu - znalazłaś już jakieś zdjęcia sąsiedzkiej stodoły? Pisz, co się dzieje, bo zaciskam tu kciuki, aż kostki mi bieleją, a nie wiem, jak się sprawy mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiochman 02.09.2007 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 Witam Miło że temat żyje a nawet kwitnie. Mam prośbe. Jeżeli macie jakąś ekipę budowlaną chętną do pracy w okolicy Zielonej Góry to proszę o kontakt. 512 381 620 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 02.09.2007 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 Witam po weendzie na imprezie z pracy... oj chyba pojde dziś szybko spac, bo spałem tylko godzinke dziś w nocy, no i gardełko mnie boli po karakoke :D DPS'ko.. jak tam przygotowanie listy??? pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 02.09.2007 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 Asiu - znalazłaś już jakieś zdjęcia sąsiedzkiej stodoły? Pisz, co się dzieje, bo zaciskam tu kciuki, aż kostki mi bieleją, a nie wiem, jak się sprawy mają. DPS-ko, musiałam na chwilę porzucić temat, bo moje dziecko idzie jutro do przedszkola pierwszy raz i trzeba było wybrać się do miasta i kupić buty .... life .... ale będę szukać - chyba w nocy - jak znajdę to wrzucę na kompa Dzięki za wsparcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 03.09.2007 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Tomku - nie wiem czy w ogóle orientujesz sie troche w zdjęciach w podczerwieni? Kiedys kupowało się specjalny materiał czuły na podczerwień i były (nadal są) filtry do fot. w podczerwieni. Teraz cyfrówka to albo musi mieć własnie specjalny program na podczerwień (ustawienie matrycy???)... albo/i tez filtr. Niestety człowiek, o którym myślałam, nie zna Twojego modelu i mówi (mało odkrywczo ale - słusznie;-)) że tylko instrukcja. To naprawdę niszowa część fotografii - podczerwnień i jeszcze przy tylu aparatach dostepnych na rynku.... A jesli Twoje mechaniczne aparaty sa na chodzie - może nadal da się kupić materiał (film) na podczerwień..? ...niewiele pomogłam, ale ja tez nie jestem w technice na bieżąco... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 03.09.2007 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 FED (Field Emission Display, wyświetlacz z emisją polową) – rodzaj wyświetlacza opartego na zasadzie zderzenia przyśpieszonych elektronów z ekranem pokrytym luminoforem, a więc na zasadzie znanej ze zwykłych telewizorów i monitorów CRT, z tą różnicą, że pojedyncze działo elektronowe zostało zastąpione wykorzystującymi zjawisko tunelowe katodami z emisją polową. Katody są wykonane w postaci nanorurek węglowych i pracują na zimno, dzięki czemu mogą być bardzo gęsto upakowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 03.09.2007 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 ..żeby nie było - to z Wikipedii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts