Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Agroturystyka - fajna sprawa

Recommended Posts

aaaaaaaaaa...wiiiidziiiiisz..... wyśmienity pomysł!! (to coś jak camembert panierowany z żurawiną)

Pyyyycha, co???

A u mnie w głupim PLUS-ie zurawinke za gosze moge kupić.. tylko nie ma oscypków, musze kupic jak będę we Wrocku w piatek

No tak... żurawinkę kupię bez problemu. Ale skąd na mojej wsi wziąć oscypki? :o Ktoś ma jakiś pomysł? :roll:

u mnie przed Tesco jest taka drewniana buda, a tam różności góralskie, począwszy właśnie od oscypków, poprzez ciupagi do skórzanych kapci i narzut włącznie.. nie wiem tylko w jakim stanie sa te oscypki, ale moge eksperymentalnie kupic, tylko powiedzcie ile?

pozdrawiam

m.

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Maksiu, jeśli będziesz tak miły, to kup jakąś... eksperymentalną ilość. Może zgrillujemy to u mnie, postaram się nabyć żurawinę. :D

OK, kupię i spróbujemy :D

Gagato, jak własciwie to grillowałaś? :roll:

najlepiej niech przyjedzie i pokaże :D :D

pozdrawiam

m.

Do oscypka z grila może byc jeszcze karkówka w winie. :D

aaaaaaaaaa...wiiiidziiiiisz..... wyśmienity pomysł!! (to coś jak camembert panierowany z żurawiną)

Pyyyycha, co???

A u mnie w głupim PLUS-ie zurawinke za gosze moge kupić.. tylko nie ma oscypków, musze kupic jak będę we Wrocku w piatek

No tak... żurawinkę kupię bez problemu. Ale skąd na mojej wsi wziąć oscypki? :o Ktoś ma jakiś pomysł? :roll:

trzeba podjechać co najmniej do Nowego Targu 8)

Krupnioki to w mojej wsi były takie, że palce lizać, ale... zniknęły :o :evil: :(

Nie musiałem jeździć na Śląsk. Kupowałem dla znajomych po kilka, ... naście kilogramów. A teraz to co sprzedają, to nawet pies nie chce jeść.

Krupnioki to w mojej wsi były takie, że palce lizać, ale... zniknęły :o :evil: :(

Nie musiałem jeździć na Śląsk. Kupowałem dla znajomych po kilka, ... naście kilogramów. A teraz to co sprzedają, to nawet pies nie chce jeść.

bo to zapewne ..........kaszanka jest 8)

bo to zapewne ..........kaszanka jest 8)

Gorzej, kicha wątrobiana z ryżem :evil:

Dobrego masarza poznaje się nie po szynce i polędwicy, to każdy głupi potrafi zrobić, nawet ja, ale po kaszance i salcesonie. Salceson (z) sołtysa jest... palce lizać. lepszy od szynki. Z innej masarni. Krupnioki niestety zniknęły.

No własnie - po prostu - te malutkie oscypki KŁADZIESZ W CAŁOŚCI NA GRILL. Raz odwracasz. I tyle. Ta skórka z wierzchu twarda sie tak lekko zrumienia a środek jest mięciutki...aaaa...nie mogę...........

Powiem Wam że pierwsze które jadłam to znajomi jadąc od nas kupili gdzies po dodze w jakimś byle-samie i to były takie zafoliowane po kilka, taki wyrób przemysłowy. Ale na grill sprawdziły się 1 klasa!!

DPS-ko radzę od razu kupić DUŻO. Inaczej będziecie żałowali.. :D

Słoneczko ja uwielbiam oscypki! Na grzance z piekarnika - spóbuję jak tylko kupię...może w moim najbliższym markecie czyli DINO w sąsiedniej wiosce..

Szkoda że mnie tam z Wami nie będzie, oj szkoda. Naprawdę BARDZO żałuję! I tylko mysl że zjedziecie również w końcu i do mnie podtrzymuje mnie na duchu..

Nawet urodzin w tym roku nie oragizuję, a robiłam dotąd ZAWSZE (mam w październiku, 40...) bo nie mam kiedy. Ani we wrzesniu ani w październku - nie dam rady.. a nawet i głowy do tego nie mam. Ale co to w końcu za okazja......:-? 2 x 40 to by było COŚ.

Nie wiem co napisać... Przed chwilą dowiedziałem się, że... Nie dam rady przyjechać... Cholernie mi przykro i głupio... wybaczcie proszę. :cry:

Spotkamy się jeszcze. To pierwszy, ale nie ostatni raz...

Nie wiem co napisać... Przed chwilą dowiedziałem się, że... Nie dam rady przyjechać... Cholernie mi przykro i głupio... wybaczcie proszę. :cry:

Spotkamy się jeszcze. To pierwszy, ale nie ostatni raz...

hmmm nieciekawie... tym bardziej ze u nas też się zaczynają zbierać ciemne chmury, Małgosia wczoraj wróciła z przedszkola trochę smarkająca i pokasłująca..

jak do jutra popołudnia sie nie poprawi to my też będziemy musieli z przykrością odwołać przyjazd

może jednak spróbować ustalić inny termin???

pozdrawiam

m.

No... wiedziałam, że to nie może się udać bez Gagaty i Asi. Nie chciałam zapeszać... Maksiu, przemyśl wobec tego sprawę, jeżeli uznacie, że lepiej będzie spotkać się w innym terminie, to ... jakiś kiedyś ustalimy. Tylko szkoda... :(

Mnie też, nie tylko żal, ale i głupio, ale takie są realia. Kochani wybaczcie. Naprawdę nie mogę, a saceson sołtysa w następnym terminie dowiozę.

Ponawiam pytanie do Asi

proszę o namiary na dojazd, bo jak mam zajechać po drodze do DPS'ki to chciałbym wiedzieć gdzie :D :D :D

pozdrawiam

m.

Maksiu, jak zwykle się opuscilam z czytaniem i odpisywaniem, ale rekrutacja w mojej szkole co roku wyrywa mi 2 tygodnie z życiorysu.

tylko niestety widzę, że coś wam to spotkanko beze mnie nie wychodzi ? Nie zeby z zazdrości, że nas tam nie będzie - aż taka czarownica nie jestem, żeby zaczarować, o nie!

niemniej jednak, jak będziesz jechał w naszym kierunku - może zoo safari, albo park dinozaurów (polecam oba!!!), to wpadnijcie - tylko dajcie znać, bo my tez często pakujemy sie do samochodu i fruwamy po ościennych województwach ...

Masz ci los, a ja żeby się pocieszyć, że my nie możemy pojechać do DPS-ki, idę o świcie w sobotę na grzyby, żeby później zdążyć wszystko przygotować ....

Maksiu, zerknij na priva, znajdziesz mój telefon.