Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Agroturystyka - fajna sprawa

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie spadać - pobudka !!!!

ja się chce wreszcie przeprowadzić , buuu :( Już nie mam siły tak krążyć między mieszkaniem a domem, psem a dziećmi, mężem a ... no właśnie ? między kim? :lol:

mam wrażenie, że to nigdy nie nastąpi, ciągle paczki i paczki do przeniesienia i końca nie widać ...

...gdzie spadliśmy... :roll: ??[/quote

Gagato, na drugą stronę! Ledwo znalazłem wątek. Mea culpa, ja wczoraj też nic nie napisałem :oops: i łup!

Asiu, przeprowadzkę znam i związane z tym uroki. Tfuu na psa urok. Byle nie na Dinarka bo jest uroczy :D

ja się chce wreszcie przeprowadzić , buuu :( Już nie mam siły tak krążyć między mieszkaniem a domem, psem a dziećmi, mężem a ... no właśnie ? między kim? :lol:

mam wrażenie, że to nigdy nie nastąpi, ciągle paczki i paczki do przeniesienia i końca nie widać ...

nooo a w dzienniku nic nie ma... żadnych foteczek nie widać, a tak super się zapowiadało... no nieładnie :))

nooo a w dzienniku nic nie ma... żadnych foteczek nie widać, a tak super się zapowiadało... no nieładnie :))

spoko, spoko, nadrobię zimą ... :lol:

ale teraz naprawdę nie mam sił i czasu, więc musisz poczekać

pozdrawiam!

Takiej elewacji Ci "zazdraszczam". :D

Wrzuć tu jakąś fotkę.

A gdzież to Nasza Prezeska?????? (pozwoliłam sobie, a co? :roll: nieobecni racji nie mają :D )

Ja Ci dam, smarkata! :evil: Niech no tylko tam do Was zajadę! Wtedy to już będę BARDZO OBECNA! :evil: :wink:

I proszę natychmiast fotki elewacji wrzucić na wątek albo w dziennik. Ciekawi jesteśmy. :lol:

A u mnie zaczął się bardzo gorący okres. Jutro zmiana turnusu, przyjeżdżają goście znani i zaprzyjaźnieni, będą się też stołować, więc pracy mnóstwo. A do tego trzeba latać po lesie i grzyby zbierać, bo nie jest ich tak wiele, jak oczekiwaliśmy w tak wilgotnym roku. :roll: Może w niedzielę opiszę przygodę, którą mieliśmy dzisiaj w lesie - do tej pory jestem pod wrażeniem. :o

A Tomek po forum się szwenda, a wątek zaniedbuje. 8) :wink:

A kto watek wyciągnął z drugiej strony jak spadł? :wink: :D

..no podłożyłam się (poświęciłam...) ale PODZIAŁAŁO :D

SMARKATA - podobało mi się!!

Też miałam dziś gości i zbieralismy grzybole aż miło. I własnie skończyłam - Część do mrożenia, częśc do marynatek!

A jakie znalazłam!!!!! 6 koło siebie , NA ŚCIEŻCE (musiał dawno nikt tamtędy nie iść..nawet slimak bo calutkie i pieknie okrągłe) wyrośnięte, OGROMNE :o i do tego zdrowiutkie - śliczności, az żal zrywać...i kroić...

http://images27.fotosik.pl/81/bd8b792583f1b3b9m.jpg

..żeby nie było że zmyślam 8)

Ale to juz nie ten efekt co takie główki (GŁOWY!) wychylające się z krótkiej trawy.......

Elewację pokaże jak pomalujemy, a zrobilismy ja prosto - na ocieplenie położony tynk (nierówno), poprzedzielany deskami (tarcica nieobrzynana) we wzór "pruskomurowy". Żadnego malowania w pasy czy kratkę - uważam to za pomyłkę .. :-?. Musiałam coś wymysleć bo budynek w całości jest długi i z tej strony niczym nie urozmaicomy (w sensie kształtu) bo i drzwi i ganek i tarasy są/będą z drugiej więc żeby całośc nie wyglądała jak wagon kolejowy trzeba było to czymś przełamać/urozmaicić. no i wymysliłam takie rozwiązanie. Wyszło bardzo fajnie. niebawem pomalujemy - dechy ciemny brąz , tynk biały i już.

Uff, ledwie żyję ze zmęczenia. Wczoraj też nazbieraliśmy i dzisiaj w kuchni trzeba było je zagospodarować. 4 pełne kosze przerobiłam i na razie (do jutra, hihihi) nie mam ochoty na spotkanie z grzybami. Goście też nazbierali i trzeba je im posuszyć. Jest roboty z tym, ale... przecież o to chodziło, prawda? :wink: