tomek1950 15.09.2007 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 Gagato, Ja Cię chyba bardzo nie lubię Takie grzyby A w okolicach komturii... Wiało dziś, lało, sypało gradem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 16.09.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 Sobota była u nas też brzydka - co prawda nie lało, ale wiało i zimno było jak 150. Niemniej nic nie zdoła zamącić mojej radości... Z czego - opisałam w dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 17.09.2007 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 No - co do pogody - to u nas tez niepięknie w sobote żesmy te grzybki zbierali (he he - zazdrość piękności szkodzi drogi Komturze ) i tylko w lesie dało się wytrzymać, poza lasem - łeb urywało!! Ale niedziela była piekna i byliśmy na Dniach Karpia w Miliczu (nasza lokalna imprezka) - ach....ten karpik wędzony (i faszerowany)..... Mam nadzieję w przyszłości (NIEDALEKIEJ) wędzić takiego osobiście... Juz teraz zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 17.09.2007 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Sobota była u nas też brzydka - co prawda nie lało, ale wiało i zimno było jak 150. Niemniej nic nie zdoła zamącić mojej radości... Z czego - opisałam w dzienniku. No no.. Pre... tylko pogratulować takiej postawy, a swoją drogą to faktycznie bardziej chora w tym kraju służba zdrowia niż pacjenci pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 17.09.2007 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 W sobote tradycyjnie zasuwałem na budowie cały dzień, ale widziałem za oknem że nieźle duło, natomiast w niedziele była piękna pogoda i byliśmy ... na grzybach trochę ich było, ale bez takich osiągnięć jak u koleżanek pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 17.09.2007 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 (he he - zazdrość piękności szkodzi drogi Komturze ) Przecież nie napiszę, że taki jestem piękny, że trochę zazdrości doda mi tylko uroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 17.09.2007 15:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Osobiście PREFERUJĘ BRZYDKICH MĘŻCZYZN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 17.09.2007 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Znowu byliśmy na grzybach! http://images25.fotosik.pl/82/3e18694203ac1e0dm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 18.09.2007 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Osobiście PREFERUJĘ BRZYDKICH MĘŻCZYZN To jestem bez szans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 18.09.2007 05:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Znowu byliśmy na grzybach! http://images25.fotosik.pl/82/3e18694203ac1e0dm.jpg A na Mazurach Żegnam się na trzy dni. Będę bez dostępu do internetu Chyba żeby... gdzieś się udało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 18.09.2007 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Osobiście PREFERUJĘ BRZYDKICH MĘŻCZYZN To jestem bez szans no to obaj nie mamy szans :D pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 18.09.2007 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Osobiście PREFERUJĘ BRZYDKICH MĘŻCZYZN No to ja nie wiem, jak Romkowi się udało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 18.09.2007 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Znowu byliśmy na grzybach! http://images25.fotosik.pl/82/3e18694203ac1e0dm.jpg A na Mazurach Tomek, zostawię specjalnie dla Ciebie słoiczek tych w rozmarynie, może to Cię troszkę pocieszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 18.09.2007 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Chciałam posłusznie zameldować szanownemu gremium agroturystycznemu, że od piątku żyjemy na walizkach - nie oznacza to, że wyrzucili nas z mieszkania, ale: PRZEPROWADZILIŚMY SIĘ WRESZCIE DO STAREJ STAJNI!!! Tylko nie mamy internetu jeszcze ... więc wpadam do mieszkania, żeby sczytać maile i poczytać, co tam naskrobaliście w tzw. międzyczasie. Ale grzyby, Agatko i Anetko ... zazdraszczam i nic nie mogę na to poradzić ... ja byłam 2 tygodnie temu i były takie malutkie, prawie do marynowania - mimo wszystko zasuszyłam w pamięci mając uszka i pierogi wigilijne z sosikiem grzybowym ... mniam mniam pycha!!! pozdrowionka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 18.09.2007 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Panowie - nie załamujcie się jeszcze - BRZYDKI to rzecz względna! Sama osobiście muszę stwierdzić który Osobnik podpada pod tą kategorię DPSko - zaciekawiło mnie Wasze ustrojstwo do suszenia do grzybów - sama myslę jakby tu skonstruować takie cuś.... Asiu - GRATULUJĘ PRZEPROWADZKI! A że na walizkach...coo tam.. Tak jeszcze zresztą długo zostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 18.09.2007 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Ale fajnie leje na dworze ... może grzybki urosną trochę większe ? w domu bałagan, a mnie się chce pójść do lasu - to przez Was, dziewczynki Mąż mnie wygna na dwór zimową porą - obiad niezrobiony, dzieci nieoporządzone, a ja tu o grzybach gadam na forum ... ech, singlem być, wolne mieć, chłopów pogonić i innych zawracających głowę i posiedzieć w internecie dłuzej .... rozmarzyłam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 18.09.2007 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Asiu - WIELKIE GRATULACJE!!! Przyniosłam flaszkę i zagrychę - zróbmy parapetówę! http://hkliquors.com/images/dom%20perignon-C.jpg http://i.wp.pl/a/f/jpeg/10411/kawior330.jpeg Jak szaleć to szaleć!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 18.09.2007 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Gagato, ustrojstwo jest całkiem proste, wykorzystuje wędzarnię. Kładzie się grzyby na siatki, wędrują piętrowo nad żar i schną. Na nieco mniejsze ilości świetna jest kuchnia węglowa, na niej 4 cegły, a na nich oparta siatka z grzybami. Też można piętrowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 20.09.2007 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 DPS-ko dzięki ! Jak zwykle wszystko WIESZ (nie żartuję...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 20.09.2007 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 To wobec tego, żeby zasłużyć na te komplementa, podpowiem Ci jeszcze, że siatkę łatwo kupisz na złomie - najlepsze są te, które pochodzą z tyłu starych lodówek, u nas sprzedają na złomach po 1 zł za sztukę. I pamiętaj, żeby zaczekać, aż żar przestanie dymić. Chyba, że chcesz grzybki wędzone, nie suszone. A w czasie suszenia nie zamykaj wędzarni na szczelnie, bo grzyby się będą dusiły jak w rondlu w sosie własnym. Muszą mieć wentylację - uchylone drzwiczki wędzarni, albo nawiew i wywiew powietrza. Inaczej ugotują się na dymie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts