Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Agroturystyka - fajna sprawa

Recommended Posts

Gagato, :evil: Ja Cię chyba bardzo nie lubię :o :wink: :D

Takie grzyby :p

A w okolicach komturii... :cry: :roll:

Wiało dziś, lało, sypało gradem... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No - co do pogody - to u nas tez niepięknie :-? w sobote żesmy te grzybki zbierali (he he - zazdrość piękności szkodzi drogi Komturze :roll: :D ) i tylko w lesie dało się wytrzymać, poza lasem - łeb urywało!!

Ale niedziela była piekna i byliśmy na Dniach Karpia w Miliczu (nasza lokalna imprezka) - ach....ten karpik wędzony (i faszerowany)..... Mam nadzieję w przyszłości (NIEDALEKIEJ) wędzić takiego osobiście... Juz teraz zapraszam :D

Sobota była u nas też brzydka - co prawda nie lało, ale wiało i zimno było jak 150. :evil:

Niemniej nic nie zdoła zamącić mojej radości... Z czego - opisałam w dzienniku. :D 8)

No no.. Pre... tylko pogratulować takiej postawy, a swoją drogą to faktycznie bardziej chora w tym kraju służba zdrowia niż pacjenci

pozdrawiam

m.

(he he - zazdrość piękności szkodzi drogi Komturze :roll: :D )

Przecież nie napiszę, że taki jestem piękny, że trochę zazdrości doda mi tylko uroku. :wink: :D

Osobiście PREFERUJĘ BRZYDKICH MĘŻCZYZN 8) 8)

To jestem bez szans :lol:

:o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o

A na Mazurach :cry:

Żegnam się na trzy dni. Będę bez dostępu do internetu Chyba żeby... gdzieś się udało. :)

:o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o

A na Mazurach :cry:

Tomek, zostawię specjalnie dla Ciebie słoiczek tych w rozmarynie, może to Cię troszkę pocieszy. :D

Chciałam posłusznie zameldować szanownemu gremium agroturystycznemu, że od piątku żyjemy na walizkach - nie oznacza to, że wyrzucili nas z mieszkania, ale:

PRZEPROWADZILIŚMY SIĘ WRESZCIE DO STAREJ STAJNI!!!

Tylko nie mamy internetu jeszcze ... :cry: więc wpadam do mieszkania, żeby sczytać maile i poczytać, co tam naskrobaliście w tzw. międzyczasie.

Ale grzyby, Agatko i Anetko ... zazdraszczam i nic nie mogę na to poradzić ... ja byłam 2 tygodnie temu i były takie malutkie, prawie do marynowania - mimo wszystko zasuszyłam w pamięci mając uszka i pierogi wigilijne z sosikiem grzybowym ... mniam mniam pycha!!!

pozdrowionka!

Panowie - nie załamujcie się jeszcze - BRZYDKI to rzecz względna! Sama osobiście muszę stwierdzić który Osobnik podpada pod tą kategorię 8) :D

DPSko - zaciekawiło mnie Wasze ustrojstwo do suszenia do grzybów - sama myslę jakby tu skonstruować takie cuś....

Asiu - GRATULUJĘ PRZEPROWADZKI! A że na walizkach...coo tam.. Tak jeszcze zresztą długo zostanie :wink: :D

Ale fajnie leje na dworze ... może grzybki urosną trochę większe ?

w domu bałagan, a mnie się chce pójść do lasu - to przez Was, dziewczynki :evil: Mąż mnie wygna na dwór zimową porą - obiad niezrobiony, dzieci nieoporządzone, a ja tu o grzybach gadam na forum ... ech, singlem być, wolne mieć, chłopów pogonić i innych zawracających głowę i posiedzieć w internecie dłuzej .... rozmarzyłam się :lol:

Asiu - WIELKIE GRATULACJE!!! Przyniosłam flaszkę i zagrychę - zróbmy parapetówę! :D

http://hkliquors.com/images/dom%20perignon-C.jpg

http://i.wp.pl/a/f/jpeg/10411/kawior330.jpeg

Jak szaleć to szaleć!!! :D :D :D 8)

Gagato, ustrojstwo jest całkiem proste, wykorzystuje wędzarnię. Kładzie się grzyby na siatki, wędrują piętrowo nad żar i schną. :D Na nieco mniejsze ilości świetna jest kuchnia węglowa, na niej 4 cegły, a na nich oparta siatka z grzybami. Też można piętrowo. 8) :D

To wobec tego, żeby zasłużyć na te komplementa, podpowiem Ci jeszcze, że siatkę łatwo kupisz na złomie - najlepsze są te, które pochodzą z tyłu starych lodówek, u nas sprzedają na złomach po 1 zł za sztukę. :D

I pamiętaj, żeby zaczekać, aż żar przestanie dymić. :D Chyba, że chcesz grzybki wędzone, nie suszone. A w czasie suszenia nie zamykaj wędzarni na szczelnie, bo grzyby się będą dusiły jak w rondlu w sosie własnym. Muszą mieć wentylację - uchylone drzwiczki wędzarni, albo nawiew i wywiew powietrza. Inaczej ugotują się na dymie. :lol: 8)