Gagata 24.09.2007 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 DPSiu - mówisz SŁOIKI? A mnie sie wydawało że im tam źle będzie bez powietrza... stąd te worki... Sloneczko zamrażasz surowe? I dobrze to się sparwdza?? I jak długo tak mogą trwać zamrożone? Tomku czym sa moje kosze podgrzybków wobec RYDZÓW!! Ja nawet nie wiem jak taki rydz wygląda w lesie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 24.09.2007 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 Gagatko, te zamrożone przywiozę Ci osobiście pod koniec grudnia. Z patelni, na masełku, pycha. Tylko musisz podzielić się z Romkiem. Jeśli chodzi o przechowywanie, to przyznam się, że normy nie znam, ale jadłem w lutym schab w borowikach (mrożonych). W moim lesie niestety borowików praktycznie nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 24.09.2007 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 Też mroziłam - ale to nie to. To trochę tak, jak z ogórkami na mizerię - niby te same, ale - nie takie same. Gdzie im do aromatu suszonych... A ten zapach suszenia w domu - uwielbiam! Tomek, zostaw mi choć jednego takiego rydza - u nas też ich nie ma! Ja Ci za to przywiozę tych, co...? Co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 24.09.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 Ale bo ja chciałam zamrożonych gotowych, na masełku, z patelni, pycha... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 24.09.2007 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 mam nadzieję, że w tym roku na Sylwka będzie mróz nawet na zachodzie. Wystawię więc patelnię za okno "knedliczki" aby dojechały świeże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 25.09.2007 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 http://www.cosgan.de/images/more/bigs/i047.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 25.09.2007 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 genialne w swej prostocie! Mmmmm..z patelni... NA MASEŁKU ...chyba sie podzielę..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 25.09.2007 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Byłem pod "Starą jabłonką" Zero rydzy. A po wczorajszym spacerku po lesie znalazłem na sobie 4 kleszcze. Pies posmarowany Frontlinem nic nie złapał. Może siebie też tym posmaruję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 25.09.2007 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Uuuuuu... To już chyba nie będę szczuła następnymi grzybami... W dzienniku sobie wkleję. I przywiozę Ci coś, Tomku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 25.09.2007 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Thank you from the mountain Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 26.09.2007 04:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Gdzieś nam się Maksiu zapodział... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 26.09.2007 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Byłem pod "Starą jabłonką" Zero rydzy. A po wczorajszym spacerku po lesie znalazłem na sobie 4 kleszcze. Tomku, a jakbyś tak spróbował zaszczepić grzybnię w swoim obejściu? http://tiny.pl/d6xs http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/grzybnia.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 26.09.2007 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Ciekawe te nasionka Muszę tylko posadzić sobie las. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 26.09.2007 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Las jest konieczny, chociaż wystarczą i małe iglaczki, jeśli ściółka jest odpowiednia Nie są to nasionka, lecz coś maziowatego, co wciska się w korzenie pistoletem, takim jak do silikonu. Myśmy szczepili nasze iglaki również szczepionką zapobiegającą chorobom i zwiększającą chłonność korzeni. Być może dlatego żadne drzewko nie chorowało, gdy musieliśmy je podnosić o ok. 1 m. Wszystkie żyją Zaszczepienie grzybnią powtórzymy, gdy zaczniemy porządki po budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farida 26.09.2007 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Ciekawe te nasionka Muszę tylko posadzić sobie las. Temat grzybow chyba u wiekszosci powoduje wzmozona nadpobudliwosc na ich punkcie w niektorych okresach roku .Tomku nie pocieszy Cie chyba to,ze u nas tez slabiutko w tym roku .Ale wracajac do sadzenia lasu i grzybow to czytalam w jednym z czasopism,ze niektore gospodarstwa produkujace sadzonki lesne robia je juz z zaszczepiona grzybnia.Tak wiec kupujesz sobie w doniczce drzewko z malym grzybkiem do towarzystwa(byly fotki).Podobno to dobre dla drzew jest-to sasiedztwo z niektorymi gatunkami grzyba.Chyba warto wziasc to pod uwage?No nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 26.09.2007 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 A ja własnie wróciłam z psem z lasu i przyniosłam kilka maślaczków. Lubię je bardz mimo parszywej z nimi roboty. Ale jak sobie tak rosna i błyszczą się pomarańczowo-brązowo... No i zrobiłam na nich odrazu omlecik na śniadanie - pycha! polecam ...właśnie konsumuję.. Podaję PRZEPIS: spore kawałki podsmazyc na masełku (mozna z cebulka lub bez), zalać wymieszanymi jajami z sola i pieprzem i delikatnie "rogrzebywać" na patelni żeby rzadkie ściekało pod spód, w końcu złozyć na pół i na talerz. Musi być luźny, delikatny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 26.09.2007 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Posłuchajcie "..Jest dziewiąta trzydzieści czasu lokalnego. Wszystko na swoim miejscu i w układnej zgodzie. W dolince potok mały jako potok mały. Ścieżka w postaci ścieżki od zawsze do zawsze. Las pod pozorem lasu na wieki wieków i amen, a w górze ptaki w locie w roli ptaków w locie.." Wisława Szymborska CHWILA Prawda? Więcej nic nie napiszę bo i po co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 26.09.2007 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 http://www.admin.agrowakacje.pl/images/zdjecia/d/galeria__11167322030.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 26.09.2007 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Gdzieś nam się Maksiu zapodział... jestem jestem, ino zasuwam na budowie pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 26.09.2007 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Gdzieś nam się Maksiu zapodział... jestem jestem, ino zasuwam na budowie pozdrawiam m. to na święta się wprowadzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts