Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Agroturystyka - fajna sprawa

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jak nie wiem kogo spytać to pytam - DPSkę:

Dostanę na urodziny maszynę do szycia. Zamierzam szyć na niej np. zasłony, narzuty, pokrowce na poduszki itp. Nigdy nie miałam własnej maszyny.

CO KUPIĆ??

Na pewno nie elektroniczna za trzy koła ale dobrą maszynę z podstawowymi funkcjami (..cokolwiek to oznacza :-? ) w granicach myślę 500-600 zł.

DPSko - Co radzisz ??

Bo przypominam sobie że gdzies wspomniałaś o własnoręcznym (własnomaszynowym..) szyciu.

..Niee nooo - ten wątek robi się doprawdy HOLISTYCZNY... :roll: :D

ps. A tam powyżej to chyba jedyny możliwy komentarz do "Chwili"..

Gagato, w dziale porad życiowych jest ktoś, kto zna sie na maszynach do szycia. Zaraz sprawdzę i podam Ci wątek

Tu masz link do watku http://forum.muratordom.pl/maszyna-do-szycia-jaka,t92706.htm

Moim zdaniem bardzo dobre informacje.

Nie wiem, Gagatko, jaką KONKRETNĄ. Ale... gdybym kupowała dla siebie, zwróciłabym uwagę, aby miała metalowe bębenki (miałam plastikowe, łamały się po kilku użyciach), cichą pracę i możliwość szycia zarówno cienkich jak i grubszych tkanin. Olej ścieg overlockowy, i tak prawdopodobnie nie będziesz go używała. Ale zwróć uwagę na obrzucanie i dziurki od guzików. No i wyposażenie dodatkowe - zapasowe drobne części, malutki śrubokręcik, dozownik oleju, zapasowe bębenki itp. Mam nadzieję, że pomogłam choć trochę. :D

No to trzymamy kciuki, żeby robota Ci dobrze szła, Maksiu. I nie zaoraj się tam, bo rodzina jeszcze Cię będzie potrzebować... :roll: :D

wkrótce mała przerwa.. w sobote robimy wylewki, wiec pozniej zrobie sobie prawie dwa tygodnie przerwy :D

pozdrawiam

m.

Tak, tak Maksiu, odpocznij. My też Cię potrzebujemy. :D

Wiecie co? Jestem już naprawdę zmęczona tymi grzybami... Od dwóch tygodni utylizuję ich hurtowe ilości i... :roll: Jak widzę kolejny wielki i pełny kosz do oczyszczenia i przerobienia... :o :oops:

Rosnie tyle co kot napłakał. A one narzekają :evil: :wink:

Leszku, siedzę w komturii, jakieś 550 km od Ciebie, walczę z przeciwnością losu, ekip szukam, ludzi nie ma, momentami mam wszystkiego dosyc. Jutro miał przyjechać tynkarz, bedzie w następną sobotę :evil: A Pan patrzy i nie grzmi... czemu.

Byłem dziś krótko w lesie na spacerze z psem: 7 "dyrektorków" i to wszystko. Mrożą się.

Leszku, siedzę w komturii, jakieś 550 km od Ciebie, walczę z przeciwnością losu, ekip szukam, ludzi nie ma, momentami mam wszystkiego dosyc. Jutro miał przyjechać tynkarz, bedzie w następną sobotę :evil: A Pan patrzy i nie grzmi... czemu.

Byłem dziś krótko w lesie na spacerze z psem: 7 "dyrektorków" i to wszystko. Mrożą się.

nad Warszawką ....grzmiał podobno :roll:

Ja w komturii. 250 kmod Warszawy. Nawet słońce dziś, (wczoraj) wyszło.

W czwartek to nawet przejeżdżałem niedaleko Ciebie, ale wybacz spieszyłem się bardzo. Innym razem wpadnę do Ciebie, Bodzia, Żabki

:D