DPS 08.10.2007 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Witaj, Tomku Z. Oczywiście korzystam z wymienionych przez Ciebie serwisów. Agroturystyka.pl chyba istotnie jest mało intuicyjna, ale opłaca się pogrzebać w tym serwisie i popatrzeć po opcjach. Nie ma innego serwisu tak bogatego w interesujące nas informacje. Agrowakacje.pl to świetny serwis reklamowy, ogromna większość gości, którzy do mnie przyjeżdżają jest właśnie "stamtąd". Forum na agrowakacjach jest w sumie fajne i intuicyjne, tylko, żed mają dostęp do niego wszyscy - i potencjalni goście, i agrogospodarze. To tworzy niekomfortową sytuację dla tych drugich. Poza tym - ja np. muszę kogoś trochę poznać, choćby wirtualnie, żeby z nim rozmawiać. Wszystkich swoich "sekretów" i tak nie zdradzę - podcinałabym gałąź, na której siedzę. Mam swoje i tylko swoje sposoby na to, aby goście wybierali moją kwaterę i potem tutaj wracali. Każdy ma takie sposoby - wyłącznie na własny użytek. Pewne rzeczy możemy załatwiać razem i wiele sobie pomagamy, także tutaj w naszym wątku. Ale... pewne rzeczy zawsze pozostaną słodką tajemnicą gospodarza, czyż nie? Myślę, że nasz wątek doskonale się sprawdza, rozmaweiamy tutaj o wszystkich właściwie nurtujących nas i interesujących (a czasem błahych) sprawach. Pomagamy sobie. Poznaliśmy się (przynajmniej ci częściej tutaj piszący) osobiście, ufamy sobie i pomagamy. Ciebie też zapraszamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Zywer 08.10.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Witam Tak caly czas myslimy z żona o agroturystyce, nawet wyprówamy flaki zeby zarobic na remont ) wygladalo to na poczatku tak: http://www.opinion.fargonet.pl/lipnik/new-1.jpg http://www.opinion.fargonet.pl/lipnik/new-2.jpg http://www.opinion.fargonet.pl/lipnik/new-3.jpg http://www.opinion.fargonet.pl/lipnik/new-4.jpg Domek z ok 1935 - bale drewniane (dom 8x12m) - w miare dobrym stanie, wykonalem na razie izolacje fundamentow (dom jest podpiwniczony na 1/2 powierzchni). W tym roku chcialem wymienic dach, no ale... zrobie to na wiosne 2008 Stajnia murowana z ok 1970 - ma 1m sciane kolankowa, tam beda pokoje, dokladnie 4 dla 12 gosci, w stajni roboty juz troche wiecej zostalo wykonane, jestem na etapie zmiany przeznaczenia budynku z gospodarczego na mieszkalny. Stodoła drewniana i stajenka - bardzo fajna i duza, bedzie miejsce na imprezy, kino "stodołowe" i potańcówki. O dzienniku budowy myslalem, mam swoj wlasny gruby zeszyt, na razie mi to wystarcza. Teraz czekam na uruchomienie programów dot. dofinansowania agroturystyki dla rolników, chce posiłkować sie kredytem bankowym i pewnie wtedy prace rusz±, bo na razie tyle ile zarobimy i odlozymy to ładujemy w Lipnik. Pisalem juz gdzie to jest??? Jesli nie to jest tutaj: Lipnik wieś 210 osób woj. podkarpackie pow. przeworski gmina Kańczuga Wracajac do mojego tematu serwisów dot. agroturystyki to własnie to że ten wątek tak sie rozwija to dowód ze cos z innymi serwisami jest nie tak Cała tajemnica w prowadzących ) Z mojego punktu widzenia a troche o stronach www wiem to mozna osiagnac lepsze efekty z zazdroscia czasami spogladam na strony austryjackie czy niemieckie. Wkleje jeszcze zdjecia jak teraz ta moja ojcowizna wyglada, tylko znajde w miare ładne zdjecia bo inaczej wszystkich wystrasze a po co [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 08.10.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Domek wygląda naprawdę pięknie! Czy w każdym pokoju dla gości planujesz łazienkę? Okolicę masz bardzo ciekawą, więc na pewno gości będzie wielu. Mam jeszcze maleńką prośbę - gdybyś mógł wklejać zdjęcia w postaci miniatur, które będą się rozwijały, byłabym szczerze wdzięczna - mam limity transferu danych. BTW - ile czasu już remontujecie posiadłość i kiedy ją kupiliście? Chyba, że rodzinna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Zywer 08.10.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Łazienki będa 3, w sumie do kazdego pokoju, bo na parterze beda polaczone pokoje i jedna lazienka. na pietrze 2 pokoje z zewnetrznymi schodkami. Dom stoi na ziemi ktora jest w rekach mojej rodziny od ponad 100 lat, dom wybudowal moj dziadek. W sumie remont trwa juz od wiosny 2006 ale tak naprawde pomysl i energie wewnetrzna to zbieralem juz w 2003 Faktem tez jest to ze rok temu nie wiedzialem czym rozni sie łata od krokwi i jak sie robi cement, ale zakladalem ze sie tego musze nauczyc, dlatego wlasnymi rękoma pracowałem, teraz chce to zmienić i skupic sie na zarabianiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 09.10.2007 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 No to pogratulować pomysłu. Myślę, że to doskonały pomysł na życie. Oczywiście, trudno będzie wyżyć z 4 pokoi, trzeba będzie na pewno dodać żywienie gości a i dodatkowe rzeczy będą przydatne - konie, mini zoo, sauna czy solarium. Wtedy sezon przyjazdów znacznie Ci się wydłuży i będzie można coś odłożyć na martwe miesiące, żeby przeżyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 09.10.2007 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Jea, kochaniutki nasz!!! Wszystkiego najlepszego!!! Szczęścia zdrowia i spełnienia marzeń!!! 100 lat!!! For he's a jolly good feeeellooooowwww... and so say all of us!!!! http://www.flower-delivery-uk.co.uk/images/whisky7.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 09.10.2007 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 TomaszZ - bardzo mi sie podoba to co widze na zdjęciach. Kapitalny potencjał! No i baaardzo jestem ciekawa co tam juz zrobiliscie. U mnie w dzienniku widac ( w duużym skrócie) jak działamy my i niebawem pokaże fotki budynku mieszkalnego dla gości. Nie wiem jakie masz plany odnośnie oferty, że sie tak wyrażę.. Ja robię budynek dla gości jako całoroczny bo mysle także o imprezach typu imieniny, urodziny (na ok 15 osób) to jest teraz coraz popularniejsze organizować takie rzeczy wyjazdowo. Ale także zakładam optymistycznie że i w inne miesiące ludzie do mnie przyjada bo tak tu będzie ładnie i cicho, zielono (wiosna, lato), biało (zima) i kolorowo (jesień) Będą to domki na wsi pod lasem dla każdego kto takiego domku nie ma a chciałby (czasem) mieć. "Domki" gościnne urządzimy w stylu naszego domu czyli drewno , cegła, grube tynki (tylko z jeszcze "mocniejszym" efektem) tak aby każdy przyjżdzając pomyślał - jak tu ładnie, jak tu INACZEJ. Bo ma być INACZEJ niż mają w domach w mieście. Atrakcje to otaczjąca natura, lasy, ptasie siedliska, historyczne stawy Milickie itp. Takie pobyty "bliżej przyrody", eko bardziej niż agro I, jak juz pisałam kilkarotnie, oferte kierujemy do ludzi dorosłych, nawet tych starszych, nie do rodzin z małymi dziećmi (oni maja juz sporo ofert na wsi dla siebie) tak, by dac gwarancję, że z rana za ścianą nie zbudzi gości wrzask cudzego miilusińskiego . To tak pokrótce u nas. A Wy? I podziwiam Wasze zacięcie, na pewno osiągniecie co sobie zaplanowaliście! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 09.10.2007 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Właśnie wpisuję kolejne faktury do rozliczenia z US - przypominam zainteresowanym że, wg moich informacji, można sobie odebrać różnice vatu jeszcze do końca tego roku! NIP Castoramy i mojej loikalnej hurtowni juz dawno znam na pamięć Ale - gra warta świeczki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 09.10.2007 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 kochani, dorwałam sie do internetu w mojej szkółce i piszę: mam kotka drugiego - a właściwie kotkę Tabby. Moja Haneczka wypatrzyła ją tydzień temu pod przedszkolem Julki - tej starszej - i tak się do niej przykleiła, że wzięłam sierotkę do domu. Jest to kotka europejska, śliczniucha straszna. natomiast Śpioszek przeszedł właśnie kastrację i zrobił się jakis taki dziwny ... Płaczek i tuliczek - nasz wet mówi, że ma burzę hormonów, więc potrzebuje wsparcia emocjonalnego - słyszeliście cos takiego o kotach ? chyba świat sie kończy, jak to mówił Pawlak ... nadal czekamy na internet w domu chyba sie nie doczekamy ... pozdrowionka! dajcie znać, co mamy szykować na sylwestra, będę zaglądać co jakis czas ze szkoły albo od rodziców do was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 09.10.2007 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 acha, zapomniałam sie pochwalić, że wstawiliśmy drzwi na górkę - na razie nie mamy klamek bo nie ma ładnych narynku, żeby nie wyglądały jak nowe - może ktoś ma jakis pomysł gdzie kupić klamki pasujące do stajni ? podwórko wybrukowaliśmy kostką granitową - jak tylko sie obrobię to puszczę zdjątko, tylko najpierw zapytam DPS-ki jak zmniejszyć cholerstwo, bo zapomniałam .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 09.10.2007 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Witaj, Dawno Niewidziana! Cieszę się, że masz kotecka - ja też! Też kicia żeńska i trzeba ją odpaść i dopieścić, ale radzimy sobie. Asiu w sprawie zdjęć- trzeba ściągnąć IrfanView z ich stronki, potem otworzyć tym programem zdjęcie, kliknąć menu Plik - Przetwarzanie wsadowe i w oknie potem Opcje Zaawansowane i narzucić rozmiar zdjęcia jako procent oryginału. Moje zdjęcia mają pierwotnie zwykle okołi 1,1 - 1,2 MB, więc ja zwykle wybieram 25%. no i wybrać folder docelowy, bo Irfan nie nadpisze zdjęć. Staraj się często zagladać, bo brakuje nam Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 09.10.2007 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 wszystkich zaniepokojonych pragnę uspokoić, jeszcze żyje, ale mam takie urwanie łba że nie ma czasu na przysłowiowe naładowanie taczkiserdecznie pozdrawiammaksiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 09.10.2007 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Wygląda na to, że z Maksiem uda się pogadać dopiero po wyborach... Maksiu, pozdrawiamy serdecznie i czekamy, aż znajdziesz wolną chwilę. Nie daj się zamęczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 09.10.2007 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 A tak w temacie Sylwka - przygotować i przywieźć Siebie z Drugą Połową oraz to co każdemu do głowy przyjdzie:-)) Dokładniejsze MENU (czyli konkretne deklaracje co by sie nie powtarzać ) pewnie ustalimy jakoś z początkiem grudnia.... ... ależ to już całkiem niedługo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 09.10.2007 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Już w tej chwili deklaruję mrożone..."Łojce Dyrechtorki" i sok z wytrawnych winogron. Resztę uzgodnimy w grudniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 12.10.2007 06:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 No jak to tak żeby Nasz Wątek nie ruszył się TRZY DNI ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 12.10.2007 06:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Tomasz Zywer - patrzyłam na Twój Lipnik - ale fajne miejsce..! Sam koniec Polski...Czy u siebie planujesz pobyty całoroczne? jeśli tak i Goście Cię polubią, dasz ciekawy wystrój z klimatem(żaden plastik), naturalne materiały to uważam że znajda sie tacy co to docenią i cenę bedziesz mógł dac nie najniższą.. i wtedy UTZRYMASZ SIĘ z tych 4 pokoi! Tak myślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 12.10.2007 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Poszliśta wszystkie po innych wątkach, to co będę sama tu siedziała? Też poszłam. Fajnie, że Sylwek już niedługo. Powinno się nam piękne spotkanie udać. Ja na pewno wezmę grzybki w rozmarynie, może sałatkę jarzynową, jakiś bigosik albo gołąbki? No i "bilet wstępu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 12.10.2007 14:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 DPS-ko - jesli miałabyś dylemat...proszę o GOŁĄBKI! Uwielbiam a ... ekhe, ekhe .... nie umiem robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 12.10.2007 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 OK, coś załatwimy w temacie. Brać sałatkę? Bardzo lubię i pochłaniam ogromne ilości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts