DPS 24.10.2007 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Fajnie. Może mnie trochę nauczysz jak przyjadę. No a bielik to chyba gatunek orła jest, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 24.10.2007 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 ......no tez tak myslałam całe życie... ale wyraźnie nam powiedziano: BIELIK to NIE ORZEŁ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 24.10.2007 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 ......no tez tak myslałam całe życie... ale wyraźnie nam powiedziano: BIELIK to NIE ORZEŁ TAk nas uczono, ale z tego co wyczytałem sledząc ptaki w okolicach "komturii" bieliki to osobny (chyba) gatunek. O ile pamietam różnią się od orłów upirzeniem nóg. Gagata, lunetę wziełaś, "rolnetkę" też, a nowy aparat fotograficzny, by nam tu zaprezentować 8 bielików? W domu został. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 24.10.2007 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Dziwne... Wszak godłem Polski jest Biały Orzeł, a bielik orłem nie jest, choć jak podaje Wikipedia, to właśnie bielika mamy w godle: http://pl.wikipedia.org/wiki/Bielik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 24.10.2007 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Dziwne... Wszak godłem Polski jest Biały Orzeł, a bielik orłem nie jest, choć jak podaje Wikipedia, to właśnie bielika mamy w godle: http://pl.wikipedia.org/wiki/Bielik Jest orzeł przedni, orzeł rybołów, ale one sa mniejsze od bielika. Orzeł przedni jest w Polsce jest bardzo rzadki, bielików jest znacznie więcej, choć tez mało. Kilka razy widziałem bieliki w okolicach komturii. Robiłem zdjęcia, Niestety trafienie z ostrością w lecącego ptaka łatwe nie jest. Nie tracę jednak nadzieji. Również mam nadzieję na fotkę bociana czarnego. Skubany 2 razy przeleciał nad moją chałupa w zeszłym roku, a w tym roku... 2 wnuków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 24.10.2007 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Mnie, to sie ino o te gołębie rozchodzi...mogom być zimne, jak od Frosi na zlacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 25.10.2007 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Królik, jak przyjedziesz to Ci osobiście podgrzeję i dopilnuję, żeby były takie, jak lubisz! Tylko wreszcie, cholerka, gdzieś przyjedź. Na Sylwka albo do nas do gospodarstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 25.10.2007 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Dziwne... Wszak godłem Polski jest Biały Orzeł, a bielik orłem nie jest, choć jak podaje Wikipedia, to właśnie bielika mamy w godle: http://pl.wikipedia.org/wiki/Bielik Jest orzeł przedni, orzeł rybołów, ale one sa mniejsze od bielika. Orzeł przedni jest w Polsce jest bardzo rzadki, bielików jest znacznie więcej, choć tez mało. Kilka razy widziałem bieliki w okolicach komturii. Robiłem zdjęcia, Niestety trafienie z ostrością w lecącego ptaka łatwe nie jest. Nie tracę jednak nadzieji. Również mam nadzieję na fotkę bociana czarnego. Skubany 2 razy przeleciał nad moją chałupa w zeszłym roku, a w tym roku... 2 wnuków. ale wnuki czarne nie są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 25.10.2007 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Jeden ma czarne włosy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 25.10.2007 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Jeden ma czarne włosy po bocianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 25.10.2007 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Nie, po rodzicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 25.10.2007 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Nie, po rodzicach wiadomo, po dziadku to z brodą i troszku srebrne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 25.10.2007 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 nie, po rodzicach wiadomo, po dziadku to z brodą i troszku srebrne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 26.10.2007 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Gagata, a Ty mogłabyś się wreszcie pochwalić, co u Ciebie słychać. Dawno temu pisałaś, że masz elewację a la mur pruski, miały być zdjęcia i co? Że nie wspomnę o bieżących pracach i zatajaniu dobrostanu w zagrodzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 26.10.2007 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Maksiu, zaniedbujesz nas. Obcałowujesz się z Frosią po kątach, że o Kaśce nie wspomnę, a my tu zaniedbani i samotni. Ładnie to tak? Twoja honorowa fanka czuje się odstawiona od piersi. Buuuuuuuuuuu!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiochman 26.10.2007 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Cześć wsiowi! I PO ptakach... Też mnie to cieszy... No i Samoobrona zacznie seks uprawiac w domu co cieszy... Co do twórczości Gagaty również jestem jej fanem. Oczekuje na fotki tego pruskiego muru z niecierpliwością. U mnie trochę ruszyło na budowie więc jestem umiarkowanie zadowolony. Jeśli znajdę nieco więcej czasu to rzuce jakimś fotem. Tymcza! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 26.10.2007 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 DPS, prześliczna ta leśna droga, ale XXL ciut mija się z dopuszczalnym rozmiarem Jeśli mnie nie zlinczujesz, to przygotowałam Ci rozmiar L Twojego awatarka: http://img142.imageshack.us/img142/5761/dpsqi1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 26.10.2007 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 No... żeby mi to było przedostatni raz!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 26.10.2007 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Wiochman, a zaglądaj częściej! No i dawaj te foty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 28.10.2007 13:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 A ja chwilowo muszę max czasu zaangażować w budowę i celowo (to moja metoda DPS-ka wie..) nie włączam komputera a ściślej mówiąc poczty.. a jak już musze pocztę (jednak mnóstwo zakupów robie via interent, ostatnio drzwi) to - PRZYZNAJĘ - nie otwieram linków z Muratora... bo wiem co będzie się działo... Realnie to fotki powklejam jak zrobimy jakis konkretny etap, ... a może to tez kwestia natchnienia.. Wiochmen - słyszę Cię A poza tym miałam w czwartek spotkanie z liceum (dzięki http://www.naszaklasa) więc dwa dni spędziłam we Wrocku. Potem nas odwiedziła moja córcia, więc nie siedziałam przy kompie no i tak to schodzi.. A poza tym - szukam bielika na fotce dla Was (Tomku!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts