Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Agroturystyka - fajna sprawa

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

......no tez tak myslałam całe życie... :-? ale wyraźnie nam powiedziano: BIELIK to NIE ORZEŁ :roll:

TAk nas uczono, ale z tego co wyczytałem sledząc ptaki w okolicach "komturii" bieliki to osobny (chyba) gatunek. O ile pamietam różnią się od orłów upirzeniem nóg. Gagata, lunetę wziełaś, "rolnetkę" też, a nowy aparat fotograficzny, by nam tu zaprezentować 8 bielików? :D W domu został. :evil: :wink:

Dziwne... Wszak godłem Polski jest Biały Orzeł, a bielik orłem nie jest, choć jak podaje Wikipedia, to właśnie bielika mamy w godle: http://pl.wikipedia.org/wiki/Bielik

Jest orzeł przedni, orzeł rybołów, ale one sa mniejsze od bielika.

Orzeł przedni jest w Polsce jest bardzo rzadki, bielików jest znacznie więcej, choć tez mało. Kilka razy widziałem bieliki w okolicach komturii. Robiłem zdjęcia, Niestety trafienie z ostrością w lecącego ptaka łatwe nie jest. Nie tracę jednak nadzieji. Również mam nadzieję na fotkę bociana czarnego. Skubany 2 razy przeleciał nad moją chałupa w zeszłym roku, a w tym roku... 2 wnuków. :D :D :D

Dziwne... Wszak godłem Polski jest Biały Orzeł, a bielik orłem nie jest, choć jak podaje Wikipedia, to właśnie bielika mamy w godle: http://pl.wikipedia.org/wiki/Bielik

Jest orzeł przedni, orzeł rybołów, ale one sa mniejsze od bielika.

Orzeł przedni jest w Polsce jest bardzo rzadki, bielików jest znacznie więcej, choć tez mało. Kilka razy widziałem bieliki w okolicach komturii. Robiłem zdjęcia, Niestety trafienie z ostrością w lecącego ptaka łatwe nie jest. Nie tracę jednak nadzieji. Również mam nadzieję na fotkę bociana czarnego. Skubany 2 razy przeleciał nad moją chałupa w zeszłym roku, a w tym roku... 2 wnuków. :D :D :D

ale wnuki czarne nie są :roll:

nie, :D po rodzicach :lol:

wiadomo, po dziadku to z brodą i troszku srebrne 8) :wink:

:D :D :D :D :D :D :D :D

Gagata, a Ty mogłabyś się wreszcie pochwalić, co u Ciebie słychać. :roll: Dawno temu pisałaś, że masz elewację a la mur pruski, miały być zdjęcia i co? :evil:

Że nie wspomnę o bieżących pracach i zatajaniu dobrostanu w zagrodzie! :lol:

Maksiu, zaniedbujesz nas. :D

Obcałowujesz się z Frosią po kątach, że o Kaśce nie wspomnę, a my tu zaniedbani i samotni. :roll:

Ładnie to tak? 8)

Twoja honorowa fanka czuje się odstawiona od piersi. Buuuuuuuuuuu!!!!!! :(

Cześć wsiowi!

I PO ptakach... :lol: Też mnie to cieszy...

No i Samoobrona zacznie seks uprawiac w domu co cieszy...

Co do twórczości Gagaty również jestem jej fanem. Oczekuje na fotki tego pruskiego muru z niecierpliwością.

U mnie trochę ruszyło na budowie więc jestem umiarkowanie zadowolony.

Jeśli znajdę nieco więcej czasu to rzuce jakimś fotem.

Tymcza!

A ja chwilowo muszę max czasu zaangażować w budowę i celowo (to moja metoda :wink: DPS-ka wie..) nie włączam komputera a ściślej mówiąc poczty.. a jak już musze pocztę (jednak mnóstwo zakupów robie via interent, ostatnio drzwi) to - PRZYZNAJĘ :oops: - nie otwieram linków z Muratora... bo wiem co będzie się działo...

Realnie to fotki powklejam jak zrobimy jakis konkretny etap, ... a może to tez kwestia natchnienia..

Wiochmen - słyszę Cię :p

A poza tym miałam w czwartek spotkanie z liceum (dzięki http://www.naszaklasa) więc dwa dni spędziłam we Wrocku. Potem nas odwiedziła moja córcia, więc nie siedziałam przy kompie no i tak to schodzi..

A poza tym - szukam bielika na fotce dla Was (Tomku!)