Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Agroturystyka - fajna sprawa

Recommended Posts

Hej, też domeczek z klimatem...! A na takiej werandzie musi się rewelacyjnie PRZESIADYWAĆ...

Jak ktos rozpozna sowje to może byc tylko dumny 8) 8)

A ja mam taką kuchnię i nawet z duchówką (jest w moim dzienniku, pod koniec, łatwo znaleźć mam tylko 1 stronę)! Jest rewelacyjna, część piecowa (z duchówką) ogrzewa cały salon i tylko na niej robię jedzenie w sezonie jesienno-zimowym. A kafle z odzysku ze starego pieca.

Czemuż to ten Twój takiej nie chce..? Niech poogląda te nasze, poczyta entuzjastyczne opisy i może sie przekona :D

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

O, cześć, Wiochman! Co słychać? Prace trwają? Jak żonka i córcia? Pozdrowienia im przekaż! :D

Dziewczyny dziekują za pozdrowienia i także pozdrawiają serdecznie!

Budowa powoli ale idzie do przodu. Wrzucę niedługo jakiś foty tylko muszę je nieco odchudzić.

Pozdrawiam wieśniaków z wyboru. :D

Tytułem małego podsumowania:

DPSka - gołąbki i ....? (cos jeszcze było? bogosik?)

Komtur - Rude Mrożone i Napój Prawdy (in wino veritas..)

Nie wiem co Asia (gdzie jesteś Asiu??)

Maksiu - ... ?

ja - karp (taki i owaki), barszczyk/żurek i jeszcze to i tamto...(mogę upiec mięsko jakieś np)

Zasugeruję na koniec - miłe by było jakie ciacho, bo ja do pieczenia jak pies do jeża...

Ja mam już obiecane kafle stare z rozbiórki :D , miejsce jest przygotowane, majster prawie umówiony. Może jeszcze w tym roku?

Odnośnie dań to muszę skonsultować sprawę z "komturową" :wink: Napewno jeszcze coś będzie.

No ja gołąbki, sałatka jarzynowa i - nie ma sprawy - jakieś ciasto. :D

Z Asią postaram się skontaktować na komórkę, to może odezwie się z pracy, bo ostatnio zdaje się pisała, że nie ma netu w domu, a w pracy czasu brak... bo pracuje. :lol:

Puszczę jej wici, może się odezwie. Mięsiwo pieczone wg mnie jak najbardziej wskazane, jakieś wędlinki też zapewne nie byłyby od rzeczy. Ogórki kiszone i korniszony, grzybki marynowane, jakaś może wódeczka, jakiś szampan... Trzeba to wszystko rozdysponować między nas. :D

Ogórki i grzybki też mogę przywieźć. 8)

Ogórki i grzybki też mogę przywieźć.

Tak tak, DPSko liczę bezczelnie :wink: na Ciebie w tej kwestii choć i u mnie cosik się znajdzie!

Daj znać jak sie dowiesz co z Asiami.

...A spacer po cmentarzyku baaardzo klimatyczny....

..Żebysmy z tym żarciem nie przesadzili...ale to chyba NIE PROBLEM 8) :D

Tomku trzymam kciuki za Wasza kuchnię!

Dzięki Gagato.

Robiłem dziś zakupy na bazarze. :o Jedna baba miała dorodne... RYDZE w koszyku. Dużo. Cena też duża :evil:

W poniedziałek jadę do komturii na dwa dni. Chyba przejdę się do lasu...

Ha - może teraz u Was grzybki się zaczną...U nas się skończyły były...Życzę powodzenia!!!..Ja nadal nie widziałam rydza w lesie.... (oprócz tego na fotografii, który rozjaśnił mi co nieco :D :D )

Przywiozę, Gagato, przywiozę. Wprawdzie mrożone, ale rude. Ciekawe, czy rozpoznasz tego ze zdjęcia. :D

Niech więc żyją kuchnie wiejskie! :D Dziś kupiliśmy ruszty, blachy, szamot itp (kafle czekają już od dawna) do następnych trzech kuchni (dla gości). ..A nie było to łatwe... :roll:

Ja mam już obiecane kafle stare z rozbiórki :D , miejsce jest przygotowane, majster prawie umówiony. Może jeszcze w tym roku?

Ale Wam zazdroszczę 8) Ja ciągle mierzę, liczę i wychodzi mi dość mało miejsca na ten mój kuchniopiec :-? Jak myślicie, kuchnia może mieć głębokość 70 cm.? A szerokość razem z piecem 110? ( taka forma jak u Gagaty)Blacha na kuchni byłaby wąska, taka symboliczna, ale nie chcę z niej rezygnować... Na tym etapie mogę pokombinować, póki ścian jeszcze nie ma :wink: I czy potrzebne jest doprowadzenie powietrza z zewnątrz, tak jak do kominka?

Znalazłam parę fajnych kuchni, np. cos takiego:

http://www.kafle.net.pl/kuchnie/DSC00407.JPG

Amonite, zbuduj sobie na szybko taki piecyk zachowując wymiary z kartonów, styropianu i zobaczysz jak to wygląda w naturze.

Amonite, zbuduj model z kartonów, jak radzi Tomek, a poza tym - buduj kuchnię maksymalnię dużą, jaką możesz. Nie wierz sobie samej, że "nie będę korzystać" z kuchni. Będziesz i sama się zdziwisz jak często, a wtedy będziesz zawsze żałować, że kuchnia jest taka malutka. Mówię z własnego doświadczenia. Mam westfalkę i jest o niebo za mała! :D